Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşlemcim i7 9700k ve normalde 4.6 ghz iken birden sanah kalktım 5.8 ghz gözülüyor ram ise 5161 mhz gözüküyor normalde 3200mhz nasıl düzelticem acil yardım
BIOS 'u sıfırlarsanız tüm değerler normal haline geri dönecektir. BIOS menüsünde son sekmede Default ayarlara geri alın hepsi bu sonra Kaydet ve Çık deyin. i7 9700K işlemcisi 3.60 Ghz ve Turbo ile 4.90 Ghz hızında çalışır 4.6 Ghz 'de neden çalışıyor anlamadım. Birisi müdehale etmiş gibi.
Settings kısmında girdiğinizde üst menülerde Exit kısmında olur. Restore Defaults 'a tıkla Evet de sonra Save Change and Rebort de ve soruya evet de hepsi bu kadar.
Şimdi RAM 'ler 3200 'de çalışmaz default ayarlara getirdiğimiz için. Ana BIOS ekranına geri dön ve OC menüsüne geldiğinde sağ tarafran DRAM Settings kısmına gel ve Extreme Memory Profile X.M.P kısmına gel ve o kısıma tıkla Enable yap sonra demin kaydet ve çık dediğin menüye geri gel ve yeniden Save yap hepsi bu.
i7 9700K için 4.6 ghz 8 çekirdeğin aynı anda çalıştığı frekans ve BIOS ekranında bu olmaması gerek. BIOS ekranında 3.60 Ghz temel frekans hızında çalışması gerek. Bu değerler Windows ortamında çıkan değerler. Bana BIOS ekranının SS 'ini atarmısın.
İşlemcinin frekans çalışma aralıkları aşağıdaki gibi. Yani tek çekirdek 4.9 Ghz 'de çalışır ve normalde
1 Core - 4.9
2 Core 4.8
4 Core 4.7
8 Core 4.6
Tamam bir sıkıntı yok her şey olması gerektiği gibi. RAM 3200 Mhz 'de ve İşlemci frekansınız default ayarlarda.
Masaüstünde ihtiyaca göre işlemcinizin çalışacağı hızlar aşağıdakiler olacak ve temelde ise 3.60 Ghz hızında ve boşta iken çok daha aşağısında çalışır;
1 Çekirdek 4.9 Ghz
2 Çekirdek 4.8 Ghz
4 Çekirdek 4.7 Ghz
8 Çekirdek 4.6 Ghz
Ekran Kartı ne kullanıyorsunuz ve İşlemci soğutucunuz nedir?
Evet her şey güzel işlemciniz Turboda 4.837,5 Ghz yani 4.9 Ghz olarak çalışacak tamam bir sorun yok.
Gerek yok ama soğutucunuz çok iyi yani O.C. yapabilirsiniz işlemcinize ama gerek yok ekran kartınızı sorunsuz besliyor zaten aklınızda bulunsun diye söylüyorum. Başka bir sorunuz yoksa konuyu kapatıyorum.