Bios işlemci uyumu

iXcanttakeitanymore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
g41m combo anakartıma q9450 işlemci almayı düşünüyorum üstünde takılı olan işlemci Xeon X3220 (berbat) işlemci 771 değil modlanmamış işlem yapılmamış 775 bir işlemci acaba biosumu güncellemem felan gerekirmi? yani o yüzden alsam elimde kalırmı diye korkuyorum üzerinde takılı olan işlemci 771 değil 775 tekrar söyleyim acil cevap lütfen

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Bios işlemci uyumu

Bu bağlantılara tıklayarak Q9450 işlemcisinin hangi BIOS sürümünde çalıştığını görebilirsiniz. Sizin anakart hangi rev. sürümüyse o bağlantıdaki sürüme bakın. Yazan BIOS sürümleri minimum o BIOS versiyonunda olması gerektiğini gösteriyor. Mesela F4 yazıyorsa sizin ki F5 sürümse sorun yok veya F4 ise sorun yok F4 aşağısıysa sorun var ve güncelleme gerekiyor demektir.

KS

iXcanttakeitanymore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bios işlemci uyumu

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu bağlantılara tıklayarak Q9450 işlemcisinin hangi BIOS sürümünde çalıştığını görebilirsiniz. Sizin anakart hangi rev. sürümüyse o bağlantıdaki sürüme bakın. Yazan BIOS sürümleri minimum o BIOS versiyonunda olması gerektiğini gösteriyor. Mesela F4 yazıyorsa sizin ki F5 sürümse sorun yok veya F4 ise sorun yok F4 aşağısıysa sorun var ve güncelleme gerekiyor demektir.
benimkisi f3 müş güncelleme lazım yani sanırsam
ama hangi rev olduğunu bilmiyorum sorun orada biraz daha bakayım

KS

iXcanttakeitanymore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bios işlemci uyumu

ugur.gozaydin' Alıntı:
CPU-z veya AIDA64 gibi yazılımlardan birisi size REV numarasını gösterebilir.
cpu-z den baktım rev a3 a1 diyo bios olaylarından pek anlamadığım için bilmiyorum.

ugur.gozaydin' Alıntı:
CPU-z veya AIDA64 gibi yazılımlardan birisi size REV numarasını gösterebilir.
yardımların için sağol söylediğim cpu istediği bios f1 bendeki f3 yani dediğin gibi sanırım alsam takıp kullanabilirim kasanın kapağını açıp anakarta baktım rev 1.3 diyor tekrardan sağol.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Bios işlemci uyumu

Birde AIDA64 ile ve başlata msconfig yazıp çıkan uygulamayı çalıştırıp kontrol edin. Net ve kesin bir bilgiyle bakmak gerekiyor. Ayrıca anakart üzerinde sürüm numarası yazar gözle kontrol edip emin olabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri