BIOS Problem

goolahmet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ÖNCELİKLE SELAMIN ALEYKÜM
Karşılaştığım bi sorun ile sizlere danışmaktayım anakartım msı h410m a pro ddr4 modelidir. monitörüm acer XF240Q 165 hz modeldir i3 10. nesil işletim sistemi bulunmaktadır. bilgisayarımda 8 gb ram vardı 16 ya yükseltmek istedm aldım taktım çalıştı 16 gördüde problem yok ben mhzsini yükseltmek için biosa girmeye çalıştığımda ekranın ışığı gidiyor turuncuya dönüyor maviden bu arada ekran kartımı da değiştirdim asus 1050 ti 4 gb ddr5 aldım bu ekran kartımla oluyor bu sorun yalnız gıgabayte 750 ti ddr4 ekran kartımda var onu taktıgım zaman sıkıntısız girebiliyorum. ve dün bilgisayarcıya götürdüm adam taktı direk biosa girdi 1050 ti olan ekran kartımla sorunsuz olarak vga kablosuyla ben hdmı display denedim herneyse adam bana söketi verdi eve geldim tekrar bagladım taktım yine bende gelmedi bios ekranı ara ara geliyor böyle rengarenk karıncalanma olarak ve bilgisayar normalde açılırkende hoşgeldiniz yerine kadar ekran yok orada geliyor acaba sorunu nedir yardımcı olabilecek varmıdır bu kadar uzun yazdğım için üzgünüm teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RE: ACİL DESTEK!!!

Anakart BIOS sürümünüzü güncel değilse güncelleyip deneyin. Belki monitör odaklı bir sorun varsa bu şekilde çözülebilir.

KS

goolahmet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: ACİL DESTEK!!!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart BIOS sürümünüzü güncel değilse güncelleyip deneyin. Belki monitör odaklı bir sorun varsa bu şekilde çözülebilir.

Biosu da güncelledim malesef son sürüm şuanda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM modüllerinizi söküp tek tek deneyin. Eğer sorun çözülürse bellek odaklı bir sıkıntı var diyebiliriz.

KS

goolahmet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM modüllerinizi söküp tek tek deneyin. Eğer sorun çözülürse bellek odaklı bir sıkıntı var diyebiliriz.

Tamam hadi dediğiniz gibi oldu diyelim peki bilgisayarcıya götürüdm taktıgı ekranda niye geldi direk hocam benim ekranlık birşey var ama ekranım çalışıyor sorunu anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Elektronik bir sorun olabilir. Akım bazlı veya direkt bir donanım bazlı. Monitör veya başka bir şey mesela. Çok fazla teori üretebilirim bu konuda. O yüzden önce deneyin sonrasında işe yaramazsa başka şeylere bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri