- Tepki
- 15
Normalde 16 GB 3600 MHz RAM'ım var. Oyunlarda FPS dustugunu fark edınce bir baktım sıstem 8 GB ve 2100 MHz goruyor. RAM'leri cıkardım taktım, 16 GB geri cıktı. 2100 MHz deydi dedım hemen 3600 yapayım. Sonra Smart acces Memory acayım acıp baslattım PC'yi. 3 kısa bip sesi geliyor kapanıyor. Bir daha 3 kısa bip sesi geliyor kapanıyor sonra Bir daha 3 kısa bip sesi geliyor kapanıyor sonra 1 uzun bip sesi kapanıyor sonra normal 1 kısa(saglıklı baslama sesi) ile başlatıyor ve RAM'ler hala 2100 de. BIOS kaydetmemıs ınternetten baktım 3 kısa bıp anlamı ne diye R AM onbellegı sıkıntılı yazmıslar. Hatta PC'yı ılk actıgımda sıstem SSD kurulu olmasına ragmen PC dırek BIOS'a atıyordu benı. Sonra HDD'yı sısteme takınca açıldı. Acaba BIOS pili mı sıkıntılı anakart mı? Bilgisi olan veya tecrubesı olanlar yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim.
Yaptıklarım=
*Biosu son surum yaptım
*Ram slotunu kontrol edıp hava uflettım tozlar cıksın dıye r
*Ramı sılgıyle sıldım guzelce.
*Slotları değiştirdim.
*Başka bios pili taktım.
*Ekran kartı tak çıkar yaptım.
PC son durumda açılıyor her şey yapılabiliyor goruntu falan sıkıntısız fakat 2133 mhz de 3600 yapamıyorum yaptıgımda yukarıda belirttiğim olay dongusu oluyor.3600MHZ olması gereken sebebi nedir ?Hala çözemedim.
ANAKART=gigabyte b550 pro 1.0 revizyon
Yaptıklarım=
*Biosu son surum yaptım
*Ram slotunu kontrol edıp hava uflettım tozlar cıksın dıye r
*Ramı sılgıyle sıldım guzelce.
*Slotları değiştirdim.
*Başka bios pili taktım.
*Ekran kartı tak çıkar yaptım.
PC son durumda açılıyor her şey yapılabiliyor goruntu falan sıkıntısız fakat 2133 mhz de 3600 yapamıyorum yaptıgımda yukarıda belirttiğim olay dongusu oluyor.3600MHZ olması gereken sebebi nedir ?Hala çözemedim.
ANAKART=gigabyte b550 pro 1.0 revizyon