Yardım Bios Update Sonrası Bilgisayar Açılmıyor.

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sistemi 2022 Temmuz'da aldığımdan beri bios update yapmamıştım. Dün hiç bir sorun olmamasına rağmen denemek istedim. Son sürümü indirip yaptım. Başarılı da dedi ancak yeniden başlarken "Bilgisayar onarıma hazırlanıyor" yazısıyla beraber dönen imleç takılıp saatlerce kalıyordu. Ben de format denemek istedim o zaman da windows simgesinin altında yazı olmadan donup kalmaya başladı. Ancak o ekrana gelmeden önce ekte attığım ekran saniyelik belirip o ekrana geçiyor. Ne yapabilirim, bilgisi önerisi olan var mıdır? Updateden sonra niye açılmıyor, format niye atılmıyor?
Anakart: Asus Prime B450M-K II

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-03-28 at 08.48.15.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-28 at 08.48.15.jpeg
    133.8 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Eğer donanımsal bir sorun oluşmuşsa hangi ekipmanda sorun vardır?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
BİOS uPdate başarılı olmuş, Ş uaşamada bios ayarları varsayılan değerlerde İşletim sistemi çökmesi olsa dahi ki olabilir. Ciddi sıkıntı olmaması lazımdı

ASUS anakart biosa girebiliyorsunuz?
Windows iso kalıbı yazdırılmış usb yi taktınız.
BİOSA girdiniz? BOOt sekmesinden usb yi görüp çift tıklama?? Bu şekilde tepki veriyor mu, kuruluma geçmesi lazım.

usb deki yüklü win, bir ihtimal yeni bir orj kalıp indirip ki masaüstüne RUFUS İLE GPT uefi düzeninde yazdırıp formatı tekrar denemek. Bu şekilde yapabilirseniz bir deneyin.

Depolama olarak ne var sistemde hdd? ssd?
Donma meselesi depolama araçlarındaki bir sorundan olabilir.

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
BİOS uPdate başarılı olmuş, Ş uaşamada bios ayarları varsayılan değerlerde İşletim sistemi çökmesi olsa dahi ki olabilir. Ciddi sıkıntı olmaması lazımdı

ASUS anakart biosa girebiliyorsunuz?
Windows iso kalıbı yazdırılmış usb yi taktınız.
BİOSA girdiniz? BOOt sekmesinden usb yi görüp çift tıklama?? Bu şekilde tepki veriyor mu, kuruluma geçmesi lazım.

usb deki yüklü win, bir ihtimal yeni bir orj kalıp indirip ki masaüstüne RUFUS İLE GPT uefi düzeninde yazdırıp formatı tekrar denemek. Bu şekilde yapabilirseniz bir deneyin.

Depolama olarak ne var sistemde hdd? ssd?
Donma meselesi depolama araçlarındaki bir sorundan olabilir.
Biosa giriliyor hocam. Windows ısoyu rufus ile yazdım. Laptop vardı hatta ona da format attım. Normal başlatınca onarıma hazırlanıyorda, usbden boot edince de Windows simgesinde takılıyor.
512gb SSD var depolama olarak.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Rufus ile yakın tarihte mi hazırlandı bu usb windows kalıbı.
Nereden indirdiniz win. iso kalbını.
Microsoft un sitesinden değilse bir de oradan indirip yine rufus ile uefi modda yazdırıp bir bakılabilir.
Hafif sürüm Win. 11 home single language
Bu sayede hiç olmazsa win11 kalıbı bütünlüğü ile igili bir sorun var mı net anlamış olacaksınız
Format aşamalarında sürücüy seçtiniz -- biçimlendir, sil şeklin de de deneyin tamamını

Usb nin durumu nedir, çok kullanılmış eski . vb? Yeni az kullanılmış varsa bunu tercih edin.

Yine sıkıntı devam ederse SSD ye bakmak gerekebilir. Windows kör topal açılıyor olsaydı sağlık durumuna bakılabilirdi

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam Windowsu kendi sitesinden indirip rufus ile dün yazdım. Önce de dediğim gibi laptopa attım sorun olmadı zaten.
Format mevzusunda o aşamaya gelemiyorum zaten. Asus yazısı yerine Windows amblemi oluyor orda altında dönen imleç takılıp donuyor. SSD boost optionda görülüyor ama sorun onda mı bilmiyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Elde varsa başka bir hdd , ssd, m.2 ssd bunlardan birini takıp bakmaya çalışılabilinir.. artık...

veya laptop ta

USB 'den çalışan Windows 10 - 11 hazırlamaya çalışın.

PC ye taktığınızda yine boot sekmesi ve usb yi seçerek tıklayarak açmayı deneme.
Eğer sıkıntı çıkmaz ve windows açılırsa ssd yi test edersiniz.

Uzaktan şundandır, mutlaka bu sebep olmuştur, kesin ve net konuşmak mümkün değil....

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anladım. Eyvallah. SSD ekleme yapacaktım. Alıp deneyeyim bari. Yapacak bir şey yok o zaman. Çok sağolun

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
SSD sök tak yapmak için Ekran kartını da çıkart tak yapmam gerekti. Ekran kartı çalışmıyor gibi şuan. Bütün pinleri taktığımı düşünüyorum. Sebebi ne olabilir

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bilgisayarcıya götürdüm. Bios çipine zarar verdiğimi söyledi. Onun değişimi ile çözülecek gibi. Benzer problem yaşayan varsa sorun benzer olabilir

cemaziyelahir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bilgisayarcıya götürdüm. Bios çipine zarar verdiğimi söyledi. Onun değişimi ile çözülecek gibi. Benzer problem yaşayan varsa sorun benzer olabilir
Bios çipleri orjinal üreticisi dışında kolay bulunan çipler değillerdir. Emin misiniz çip arızası olduğuna clear cmos yapmayı veya pili çıkarıp takmayı denediniz mi. Ayrıca Bilgisayarcıya veremden önce anakart üzerindeki bios çipi'nin olduğu yerin fotoğrafını çekin değişimden sonra karşılaştırın. kartın garantisi devam ediyorsa da servisine verin mahalle arası tamircilerden uzak durun

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bios çipleri orjinal üreticisi dışında kolay bulunan çipler değillerdir. Emin misiniz çip arızası olduğuna clear cmos yapmayı veya pili çıkarıp takmayı denediniz mi. Ayrıca Bilgisayarcıya veremden önce anakart üzerindeki bios çipi'nin olduğu yerin fotoğrafını çekin değişimden sonra karşılaştırın. kartın garantisi devam ediyorsa da servisine verin mahalle arası tamircilerden uzak durun
Hocam kendim baktım, fotoğraf çektim. Dediğiniz gibi mahalle arasından uzak durmak gerekiyormuş. Bıktım 2 gündür. Dün verdim, önce bios çipi dendi, sonra format atacaz para dediler olmadı. Sonrasında power supply dediler bugün anakart dendi. Onu değişimi için onay verdim 1 saat önce aradılar anakart sağlam işlemci değişecek diye. Daha sorunu bulamıyorlar, işlemci değişince çalışıyor diye çözümü değişim dediler. İşlemci değişiyor. Hem internetten fazla fiyat istiyorlar üstüne 1k da bakım temizlik parası. Kendim de alıp değiştirirdim ancak ne olur ne olmaz diye sağlam teslim almak için tamam dedim. Umarım çözülür bu kez. Sağolun uyarınız için.

İşlemcim AMD Ryzen 5500'dü 5600 ile değişiyor. 4,7k fiyat. 5500 ile 5600 arasındaki performans farkı fiyat farkına değer mi? Ya da başka bir işlemci mi denenmeli o fiyata

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Anladım. Eyvallah. SSD ekleme yapacaktım. Alıp deneyeyim bari.
bunu yaptınız mı?
SSD olması şart değil hdd de olabilir.
tek başına takılma şeklinde............
Sonuç ne oldu???

Eğer ki anakartta bir sorun var..
Asus Prime B450M-K II
ne kadar fiyata satın almıştınız?
Bence tamir, servis, ...uğraşmayın hiç.
Tamire giden elektronik Türkiye de ne doğru dürüst onarılamıyor. Yüksek servis ücreti kesinlikle değmez.

Yeni bir tane bakmaya çalışın.. derim.......

KS

Etzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam son olarak sadece işlemci değişti. Şuan PC bende sorun yok. Diğerleri sağlammış. İşlemci güncellemiş oldum.
SSD ekleme yapmadım. Eğer anakart sorunlu olsaydı 2 M2 slotu olan bir anakarta geçip o zaman yaparım diyordum ama şuan tek slot var. Sata SSD alacam ancak işlemci değişince maddi olarak erteleme durumunda kaldım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri