Biosda Çizgili Ekran Ve Işlemci

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Arkadaşlar selam. 1 haftadır elimdeki eski bir laptop ile uğraşıyorum hobi olarak. Hızlıca özetlemem gerekirse ekran kartı lehimleri sıkıntılı idi, ısıttım düzelttim. Güzel serin çalışacak bir os arıyordum, kuruyordum vs deniyordum. Laptop HP dv4000

Öncelikle ilk olaydan bahsedeyim. Laptobun işlemcisi centrino. Boot ekranında da HP logosu ile centrino logosu geliyor. Sol altta da biosa girmek için f10 esc gibi seçenekler yazıyor. Ben yine deniyordum, usb boot edeceğim, biosa girecem. Açılışta sol altta her zamanki gibi gelen boot seçenekleri yazısı gelmedi. Biosa giremiyordum, direk açılmaya başladı pc. Bende bios pilini söktüm, değiştirdim ve açtığımda boot seçenekleri yazısı geldi ama boot ekranındaki centrino logosu pentium oldu. Biosa girince de işlemci pentium. Hala daha pentium bunu çözemedim. Boot ekranındaki logo düzeliyor tekrar centrinoya. Bios pilini sök tak yaparsam logo pentium oluyor sonra tekrar centrinoya dönüyor. Ama işlemci hep pentium. Bundan sonra 2-3 ay bıraktım laptopla uğraşmayı.

Bu aralar yine boş zamanlarımda bakayım de çıkardım laptobu. Yaklaşık bir beş gün önce belki biosu güncellersem işlemciyi düzeltebilirim diye uzun bir araştırmadan sonra tam biosunu buldum ve F03 ten F21 e güncelledim. İşlemci olayı düzelmedi. Bir farklılık da olmadı.

2. olay ise bugün oldu. Birkaç iso denedim. En son yine Windows 7 kuruyordum. Laptobu açtığımda açılıştaki HP logosunun yarısı çizgili geldi. Biosa girdim ve biosta çizgili. Ama Windows da herhangi bir sorun yok. Garibime gitti. Ekran kartı yine gitti diyemedim. Bios çipinin yolu gözüktü sanki. F21 biosu tekrar flashladım, bir düzelme olmadı. Kullanımda bir değişiklik yok ama bios çizgili oldu sonuç olarak. İlginç. Yorumlarınızı bekliyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri