Soru Biostar B550Mh Anakart Depolama Önerisi(2.Ssd?)

sicsempertyrannis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba,
Biostar B550MH anakartım var.1 TB m2 ssd takmıştım ancak son zamanlarda yetmemeye başladı.Depolamayı en uygun fiyatla arttırmak istiyorum. Anakartta tek m2 yuvası olmasına rağmen 2.ssd yi dönüştürücü yardımıyla takabileceğimi bazı forumlarda gördüm.Sizin önerilerinizi alabilir miyim? Teşekkür ederim.

sarlo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
"En uygun fiyatla" dediğin için farklı bir çözüm sunuyorum. M2 almak yerine normal SSD alabilirsin. Onu her türlü takarsın.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
158
uygun fiyata çözümlemek istiyorsun

1 tb m2 + dönüştürücü alsan
sana maliyeti 2600-2700 arasına gelecek

1 tb 2.5'' alsan 2000 tl ye gelecek
elbetteki m2 nvme ye göre hız farkı olur ama
devamlı kopyalama işlemleri yapmıyorsan
standart bir depolama görevi için kullanacaksan
600-700 tl fiyat farkı iyi bir fark
pci gen4 m2 ssd ye göre hız düşük olsa bile
eski nesil hdd lere fark attığı için hala fiyat performans anlamında tercih edilebilir sata m2 ssd

KS

sicsempertyrannis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@arc7900ti @sarlo Öncelikle teşekkür ederim.Genel olarak oynadığım bazı oyunları alacağım diske aktarmak istiyorum, fotoğraf ve video depolama olarak bir kısmını kullanacağım.Birkaç yıl kullanmayı düşünüyorum.Aradaki hız farkına bu kullanım alanlarında sizce değer mi?Önceden kullanım alanlarını belirtmediğim için kusura bakmayın.

sarlo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@arc7900ti @sarlo Öncelikle teşekkür ederim.Genel olarak oynadığım bazı oyunları alacağım diske aktarmak istiyorum, fotoğraf ve video depolama olarak bir kısmını kullanacağım.Birkaç yıl kullanmayı düşünüyorum.Aradaki hız farkına bu kullanım alanlarında sizce değer mi?Önceden kullanım alanlarını belirtmediğim için kusura bakmayın.
M2 gerçekten çok hızlı bir depolama yöntemi. Fakat fotoğraf ve video için, hatta oyun için bile SSD yine çok hızlı. Oyunlarda hiç bir sorun yaşamazsın. 10 yıllık sata olsaydı farklı konuşurduk.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
158
Eğer ki uygun fiyatlı bir çözüm ariyorsan değmez
Fiyatla işim yok bütçem biraz geniş diyorsan da dönüştürücü ile uğraşmaktan sa 2tb M2 alırım eski diskimi satarım daha iyi

2. Seçenek biraz da şahsi bir fikirdir

Bence fiyat performans olarak sata işini görecektir

Linkteki ürünü de öneririm

Not sata kablosuz gelecektir
Anakarti sıfır aldı isen anakart kutusunda sata kablosu vardır

KS

sicsempertyrannis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@arc7900ti Anlıyorum.Dediğiniz gibi bir sata ssd alsam daha iyi olur. Ancak önerdiğiniz üründe geçen yıllarda birçok sorun yaşanmış.Pandemiden sonra çıkarılanlarda sorun olmadığını söylemişsiniz.2023-2024 yıllarında da birçok şikayet gördüm.Tabi kendilerinin ürünü ne zaman aldığını göremedim.Gönül rahatlığıyla alabilir miyim?Daha sonra iade/değişim süreci oldukça sıkıntılı olabiliyor maalesef.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
158
@arc7900ti Anlıyorum.Dediğiniz gibi bir sata ssd alsam daha iyi olur. Ancak önerdiğiniz üründe geçen yıllarda birçok sorun yaşanmış.Pandemiden sonra çıkarılanlarda sorun olmadığını söylemişsiniz.2023-2024 yıllarında da birçok şikayet gördüm.Tabi kendilerinin ürünü ne zaman aldığını göremedim.Gönül rahatlığıyla alabilir miyim?Daha sonra iade/değişim süreci oldukça sıkıntılı olabiliyor maalesef.
ürün toshiba tr2000 ürünüydü aslında
toshibanın bu birimini kioxia aldıktan sonra ilk çıkan partiler yine problemli idi kioxia adı ile
ama sonraki dönemlerde ben sorunla karşılaşmadım benim aldırdığım ürünlerde hiç bir sorun çıkmadı

KS

sicsempertyrannis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@arc7900ti Bana farklı bir konuda da oldukça yardımcı olmuştunuz.Hem cevabınız hem de detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.İyi akşamlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri