Bioware'in Yeni Projesi: Anthem

Prophet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Eveet, 
Antman mi? Dizi değilmiydi o ya? Bak sen şu işe oyunu da mı çıkmış onun? Güççük minnacık bir şeydi o, niye oyununu yapmışlar ki? 

Gibi sorular hazır gelmemişken ben cevaplarını hemen dizeyim, Antman değil arkadaşlar Anthem, Anthem. Hemde bunun karıncayla marıncayla alakası da yok. Bence oyun firması her ne kadar Ant-man'den alıntı yapmamış olmasa da pek çok ortak yönü bulunabilir, tamam bir karınca değilsiniz ama ya siz çok küçük kalıyorsunuz oyunda yada etrafınızdaki şeyler biraz fazla büyük. Tabii bu benim görüşüm, yoksa siz boyutları aslında standart olarak da görebilirsiniz. Oyun ilk olarak Microsoft E3 2017 fuarında tanıtıldı ve henüz çıkmadı, 2018 de yeni bir Battlefield projesine yer açılabilmesi için 2019'a ertelendi. 2019 un başında ise PC, PS4 ve XBOX konsollarında ulaşılabilir hale gelecek, bu da EA tarafından doğrulandı. (Ee, kazanç meselesi işte. Başlatmayın Anthem'inize, benim biricik Battlefield'im var demiş..) 

Anthem.jpg

Anthem Ne?

Evet, yazının bu kısmına gelene kadar birazcık dalga geçmiş olsak da her oyunun olduğu gibi bu oyununda bir alıcısı olacaktır, şimdi Anthem in ne olduğunu açıklayalım.
Dev canavarlardan saklanarak yaşanan garip ve düşmanca bir Dünya'da Açık Dünya RPG'sidir. 

Anthem-768x432.jpg

Anthem Neye Benziyor?​

E3 2017 de basın toplantısı sırasında kısa bir trailer yayınlanmıştı fakat şimdi yaklaşık 7 dakikalık bir gameplay ile karşımızdalar:

[video=youtube]https://youtu.be/EL5GSfs9fi4[/video][/CENTER]

Anthem Nasıl Oynanır?

Açık Dünya RPG si olan bu oyun hakkında bir çok şey şu anlık belirsiz, bu belirsiz kısma oyun seçenekleri ve karakter dizaynı da dahil. Karakter dizaynı hakkında bilinen şeylerden biri ise kullandığınız karakterin zırhını özelleştirebileceğiniz olması. E3 Sırasında oyun hakkında gösterilenler ise şöyle: Kayıp bir grubu bulmak için şehrin dışına çıkan robotik insancıklar. Evet, konu tam olarak bu, artık yolculuk sırasında başınıza gelenler kısmında ise vahşi uzaylılar dedikleri kişilermiş, ben evcillerini görmedim gerçi ben kendilerini de hiç görmedim ama BioWare görüp, vahşi oldukları kanısına varmış gibi. Oyun 4 kişi olarak oynanıyor ve her biri birbirinden hamarat 4 arkadaş ''vahşi uzaylıları'' evcilleşti.. Dur dur, evcilleştirme yok! Savaşıyorlardı, onlarla savaşıp kendilerini daha da güçlü haline getirmeye çalışıyorlar bu da bu uzaylı arkadaşlardan düşen ''Scars'' denen eşya ile. Sen git milyonlarca km öteden gel, gelirkende ''Scars'' getir, ya uzaylısın sen uzaylı, işe yarayacak bir şey getirsene! E3 Demosu sırasında General Ranger ve Tank Collossus sınıfları gösterildi, her biri çeşitli yetenekleri, el bombaları ve tabii ki JETPACK leri olan karakterlerdi. (Jetpack ve el bombası önemli, uzaylı sonuçta bu sağı solu belli olmaz, atarsın el bombasını sonra spaceye basıp tüyersin.) Ayrıca oyunun kontrolü Mass Efect: Andromeda ya da benzeyecek gibi.

biowareanthem-890x606.jpg

Anthem de Mikro Ödemeler Olacak mı?

Oyunu takip eden kesim bu konu hakkında gerçekten merak içinde - E, bende merak ediyorum. Hayır, olacağından eminim EA bu olmazsa olmaz. Mevzu kaç TL olacağı. - EA bunun hakkında bir açıklama yapmıyor ve sonuna kadar da bencil davranıyor, yaratıcı yönetmen Brenon Holmes ise bu konuyu '' Devam etmekte olan tartışma '' olarak gördüğünü söyleyerek EA nin sırrını açığa çıkarmıyor.

Sistem Gereksinimleri

Anthem hakkında az bilgiye sahip olduğumuz için bende gayri resmi sitelerden yaptığım araştırmalar sonucu, en azından kafanızda bir fikir oluşması amacıyla yayınlıyorum: 

Minimum Sistem Gereksinimleri:
  • CPU - Core i5-3570 3.4GHz or AMD FX-6350.
  • GPU - GeForce GTX 660 or Radeon HD 7850.
  • RAM - 8 GB.
[size=large]Önerilen Sistem Gereksinimleri:[/size]
  • CPU - Core i7-4790 4-Core 3.6GHz or AMD FX-8350.
  • GPU - GeForce GTX 1060 3GB or Radeon RX 480 4GB.
  • RAM - 16 GB.

Anthem hakkında bilgiler geldikçe konu güncellenecektir.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür eder, keyifli günler dilerim..​

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri