Bir Geçmişe Gidelim [ Ne Dersiniz ]

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
1-Voltmen
1668636117763.png

2-Taso ( Saat 10' da çıkardık akşam ezeninde dönerdik eve :D )
1668636326182.png

3-Sanal Bebek ( Erkek olduğum halde zamanımı hep sanal bebekle oynardım :D )
1668636488438.png

4-Leblebi Tozu ( Orta okulda alırdım hep boğazımda kalsa bile nedense bitince tekrar almaya giderdim :D )
1668636670667.png

5-Sıra Örtüsü ( Vallahi bunun tam adını bilmiyorum ama sıra örtüsü olarak geçiyordur herhalde haftada'da 1 yıkardık örtüyü )
1668636908580.png

6-Tetris ( Asıl favorim bu oyuncaktı elimden düşmezdi hiç :D )
1668637095377.png

Addoganli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Hocam çocukluğuma döndüm o güzel günler aklıma geldi dersem inanmayın. Çünkü bu dönemleri göremedim :) Sadece tetrisim vardı bunların içinde.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Leblebi tozunun tüpleri vardı tek atımlık ,shot kültürüm o zamandan kalma :D Taso çok yoktu soda kapaklarini ezer oynardık genelde. Alternatifi futbolcu kartları vardı :) Masa örtüsü de hep kurşun olurdu deli ederdi beni. Gri bir tetrisim vardı ama kısa sürdü, kraloyuna geçiş yapmıştım :)

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Leblebi tozunun tüpleri vardı tek atımlık ,shot kültürüm o zamandan kalma :D Taso çok yoktu soda kapaklarini ezer oynardık genelde. Alternatifi futbolcu kartları vardı :) Masa örtüsü de hep kurşun olurdu deli ederdi beni. Gri bir tetrisim vardı ama kısa sürdü, kraloyuna geçiş yapmıştım :)
Güzel günlerdi be be heleki " Sokak aralarında Mahalle maçı yapardık " :)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
16 yaşındayım, sadece leblebi tozu, masa örtüsü, taso, tetrisi yaşadım. Yani o zamanları gördüm+ misket. En iyisi futbul kartlarıydı, 1₺ ile bir sürü alıyorduk... Güzel zamanlardı.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Çağdaş araba yazınca geldi aklıma. O zaman öyle aman aman toplar yoktu diye hatırlıyorum, ya da yaşımızdan dolayı anlamıyorduk. Bu vucüdun neresine gelirse gelsin çok kötü yakan toplar vardı ya. Onların galatasaraylı olanını almıştım. 2-3 gün sonra tofaşlı birisi gelip üstünden geçmişti, işin garibi durmamıştı da hiç. Neyse ufak bir üzüntüden sonra şapka olarak kafamda duruyordu :D

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bizim apartmanın yanı yıllarca boş arazi kalmıştı. Hep orada top oynardık. Şimdi her yer bina. İmkanı olan yerler haricinde şimdiki çocuklara pek de oyun alanı kalmadığını gözlemliyorum büyük şehirlerde.

Çivi, gazoz kapağı, bilye, taso, fırıldak, atari salonları, gameboy, walkman, okul bahçesinde kozalağı top yapıp oynamak, masa örtüsü yıkama günleri, ilk okulda kızların ortasına en ön sırada zorla oturtulan zavallı ben (yan yana 3 kişi otururduk). Ah be çok yaramazdım, hoş o zamanlar en büyük eğlence benim için yaramazlıktı.
İlk bilgisayarım DIR yazarak Windows açabildiğim bir tarih öncesi bilgisayardı.
30 sene emek vermiş tüplü Vestel TV. Görüntü bozulursa kafasına vur düzelirdi tamirciye gerek yok.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Yaz akşamları toplanıp saklambaç, çekirdek (çiğdem, günebakan çiçeği çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği) ve sohbet, yakalambaç ve türevleri, [kızların zorlaması ile ip atlama ve seksek], kulaktan kulağa, bir kaç oyun daha oynardık ama şimdi hatırlayamadım.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Yaz akşamları toplanıp saklambaç, çekirdek (çiğdem, günebakan çiçeği çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği) ve sohbet, yakalambaç ve türevleri, [kızların zorlaması ile ip atlama ve seksek], kulaktan kulağa, bir kaç oyun daha oynardık ama şimdi hatırlayamadım.
Dokuz taşı unutma lütfen :D

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Yakar topu zevkle oynardım kızların zorlamasıyla değil. Onu unutmuşum iyi hatırlattın (y)
26 yaşındayım, hocam eskiler güzeldi heleki benim oldum zamanlar. Şimdiki bilgisayar oyunlarından pek zevk almıyorum nedense kardeşim..

MSN vardı o zamanlarda varmiydin yaşını bilmediğim için birşey diyemiyorum bu yüzden o bile çok eğlenceliydi..

Cs1.6 , Metin2 , Fifa07 , Half-Life

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
İlgim olmasa bile zamanında futbolcu kartlarının ilk serisinden son serisine kadar almıştım. Akabinde hangi sezon bilmiyorum ama paketli 0 alıp yıllarca sakladığım oldu hiç sakladığım çantadan çıkartmıyordum sonra taşınırken artık lazım olmayacağı için mahallede futbol oynayan çocuklara vermiştim 0 paketini baya heycanla açmışlardı. Aslında baya öyle eskiden kalma oyuncaklar kartlar biriktiriyordum hani atmaya kıyamazsın öyle saklıyordum her fırsatta oyuncak alıyordum çocukluk aklıyla veya gerçekten keyif alıyordum bilemiyorum belki 1 saat oynayıp geri yerine bırakırdım. Lakin baya abartıp evin kilerini dolduracak kadar oyuncak biriktirmiştim yıllar içinde tabi şimdi olduğu kadar bilgisayar oyunlarını oynamayı severdim ama oyuncakla oynamaktan falan vazgeçemezdim sonra büydüğümüz için annem hepsini atmıştı o zamanın parasıyla galiba dandik bir dizüstü alacak kadar oyuncak almışımdır dandik oyuncaklardan çok pahalı oyuncaklar alıyordum. Misafir falan gelince hemen kilitleyip saklıyordum sadece yakın arkadaşlar abimle v.s falan oynamak istediğim zaman açıyordum güzel zamanlardı. Nasip olursa artık yeni oyuncak deposunu çocuğum için yapmak isterim özellikle zaten kız çocuğum olursa ben biterim mutluluktan kişiden kişiye değişir evet ama 50 yaşında olsam bile keyif aldığım şeyleri insanlar saçma bir şekilde görecek eleştirecek diye kafamı bozmam. :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri