Soru Bir İlişkide Yaş Sınırı Önemli Mi?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Merhaba Arkadaşlar,

İyi akşamlar ilk önce bir sorum olacak sizlere, Evlikte veya bir ilişki de yaş sınırı önemli midir? 26 Yaşında bir arkadaşım var ve bu arkadaşım 1 hafta önce evlendi evlendiği kışının yaşı da 28 Yaşında ve bu durum bana garip geldi. Türkiye geneline baktığımız da ''Erkek kadından büyük olması '' lazım.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Merhaba Arkadaşlar,

İyi akşamlar ilk önce bir sorum olacak sizlere, Evlikte veya bir ilişki de yaş sınırı önemli midir? 26 Yaşında bir arkadaşım var ve bu arkadaşım 1 hafta önce evlendi evlendiği kışının yaşı da 28 Yaşında ve bu durum bana garip geldi. Türkiye geneline baktığımız da ''Erkek kadından büyük olması '' lazım.
Hayır normal birbirinden bence 5 yaş büyük küçük olmadıktan sonra kim büyük kim küçük farketmez

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Kız ve erkek +18 olduktan sonra yaş farkı 15 20i geçmedikçe bence sorun yok. Bakımlı erkek ya da kadın zaten yaşını göstermez 30-40 için geçerli. Bazıları daha olgun sevebilir. Önemli olan sevmek ve bunu ilelebet sürdürmek.

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Merhaba Arkadaşlar,

benim nişanlım da benden 3 yaş büyük. Ne gibi bir sorun olmasını bekliyorsun bilmiyorum ama Türkiye geneli dediğin olay aslında Türk geleneği değil. Türkler tarihleri boyunca tek eşlilikten yanadırlar. Aksine İslam'ın ardından bu tek eşlilik bozulmuş ve günümüze kadar uzanan tarihi olaylar sonucunda arap coğrafyasında görüldüğü üzere kendinden 10 yaş küçük 20 yaş küçük kızlarla evlenme olayı vardır. Bu da oradan gelme aslında zevk amaçlı bır bakış açısıdır bu zaten o coğrafyaya bakacak olursan 1. karı ile 4. karı arasında aşırı yaş farkı vardır 4. karı 1. karının çocuğu yaşlarında olur. İşin özü budur.

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Merhaba Arkadaşlar,

Ülke geneline bakmaya gerek duymuyorum, kişiler uyuyorsa ve ciddi yaş farkı yoksa sorun olmaz. Aynı şekilde eskiden evlenenler arasında fark oluyordu 5-10 vs. ama hep erkek büyük olduğu için öyle alışmışlar.
Evet olgun zengin kadınlarla evlenmek mantıklı bence :D
Yabancı vatandaşlığı ve zenginliği yoksa olmaz aga.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri