Bir kaç değişiklik için öneri verirmisiniz?

alisahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba dostlar;
Şuan kullandığım bilgisayarımda bir kaç değişiklik yapmak istiyorum; performans konusunda pek bir şikayetim yok, ancak bazen oyun oynarken ve aynı zamanda OBS ile kayıt yapmak istediğimde ciddi bir ısınma problemi yaşıyorum. Bazı oyunlarda problem olmazken, örneğin Bannerlord gibi çok yüksek sistem istemeyen oyunlarda ve OBS ile beraber kullanımda problem olabiliyor. İşlemci kullanımı %80 civarında olmasına rağmen sıcaklık 90 dereceleri geçebiliyor. Bu normalmidir? Kısa bir süre önce işlemci üzerine Thermal Grizzly Hydronaut 1gr 11.8W termal macun sürmüştüm ve macunu ince bir tabaka sürmüş olabileceğim düşüncesiyle yenilemeyi düşünüyorum.

Aklımdaki soğutma sistemi iyi olan bir kasa ve işlemci için kasaya uyumlu sıvı soğutma almayı planlıyorum. Bilgisayarın özelliklerini aşağıya yazıyorum ve önerilerinizi bekliyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X
İşlemci Fanı: Dark Freezer X128 2x12cm FRGB
Anakart: Asus TUF Gaming B450-Plus II Amd B450 DDR4 4400 MHz (OC) - ATX
Ram: G-Skill DDR4 16GB (8x2) Ram
Ekran Kartı: Asus GeForce RTX 3060 OC 12GB 192Bit GDDR6
Hard Disk: Longline LNGSUV560/512G 512GB Sata 2.5" 560MB-530MB/s SSD
Kasa: PowerBoost VK-G3902S USB3.0 Full Siyah Tempered Gaming Kasa
Power Supply: Corsair CX750F RGB 750W 80+ 120 mm Fanlı

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Hocam önü mesh kasa olsun inan bütün derdin çözülür. Benim mesh kasa içeri püfür püfür. Sıvı soğutma yerine kule tipi de alabilirsin.
Düzeltme: Kasada 4 fan olsun.

KS

alisahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasada Sıvı Soğutma Desteği yok yazıyor ama ?
Öncelikle cevap için teşekkürler, bütçe yaklaşık olarak 5-6 bin civarı, duruma göre belki biraz arttırabilirim
Evet şuan kullandığım kasada sıvı soğutma desteği yok, zaten onun için kasa önerisi istemiştim hocam :)

Hocam önü mesh kasa olsun inan bütün derdin çözülür. Benim mesh kasa içeri püfür püfür. Sıvı soğutma yerine kule tipi de alabilirsin.
Düzeltme: Kasada 4 fan olsun.

Cevap için teşekkürler
Şuan kullandığım kasanın önü mesh değil ama hava alacak güzel boşlukları var ve 3 önde 1 de arkada tahliye fanı mevcut. Yani sorun aslında hava alıp alamaması değil fanların yeterli derecede güçlü olmaması sanırım.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Öncelikle cevap için teşekkürler, bütçe yaklaşık olarak 5-6 bin civarı, duruma göre belki biraz arttırabilirim
Evet şuan kullandığım kasada sıvı soğutma desteği yok, zaten onun için kasa önerisi istemiştim hocam :)

Cevap için teşekkürler
Şuan kullandığım kasanın önü mesh değil ama hava alacak güzel boşlukları var ve 3 önde 1 de arkada tahliye fanı mevcut. Yani sorun aslında hava alıp alamaması değil fanların yeterli derecede güçlü olmaması sanırım.
Kusura bakmayın ben sadece sıvı soğutma olarak düşündüm.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Kasa olarak tercih edilebilirler bence;
Sıvı soğutma olarak ise;
NZXT tercih edersen;

Diğer arkadaşlarında önerilerini bekleyin ona göre karar verin.

KS

alisahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa olarak tercih edilebilirler bence;
Sıvı soğutma olarak ise;
NZXT tercih edersen;

Diğer arkadaşlarında önerilerini bekleyin ona göre karar verin.

Öneriler için teşekkürler inceleyeceğim

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
KASA:

SIVI SOĞUTMA:

Sıvı soğutma öne takılabiliyor 360mm olduğu için

Üst bölüm için 240mm desteği var

KS

alisahin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KASA:

SIVI SOĞUTMA:

Sıvı soğutma öne takılabiliyor 360mm olduğu için

Üst bölüm için 240mm desteği var
cevap ve öneri için teşekkürler incelerim, ancak kasanın ön fanlarına pek dokunmak istemiyorum. sıvı soğutma fanlarını kasanın üst tarafına monte etmeyi düşünüyorum. yani buna göre kasa modeli bakıyorum, yine de teşekkürler

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
cevap ve öneri için teşekkürler incelerim, ancak kasanın ön fanlarına pek dokunmak istemiyorum. sıvı soğutma fanlarını kasanın üst tarafına monte etmeyi düşünüyorum. yani buna göre kasa modeli bakıyorum, yine de teşekkürler
360MM düşünüyorsan üst tarafa monte için gerekli kasalar 4k civarı bilgin olsun.

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

Cevap için teşekkürler
Hocam bi oyunlarını ön kapak açıkken oyna ısı değerlerine bak, eğer işlemci kule tipiyle ısınmazsa gönlünden geçen bir kasa al. Ön kapak çıkmıyorsa yan kapağı aç bak. Diğer türlü öneride bulunuruz. Ayriyeten kasada bulunan yandaki kanalların yetersiz olduğunu şu videodan çok net anlarsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri