Bir Vücut Spora Başlandıktan Sonra Kaç Ayda Şekillenir?

ali1299

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
spora başlamayı düşünüyorum vücut kaç ayda kendini toplamaya başlar şekillenir

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
spora başlamayı düşünüyorum vücut kaç ayda kendini toplamaya başlar şekillenir
Vücuduna ve yaptığın antrenmana göre değişir ama biri seni 5-6 ay sonra gördüğünde spora mi başladın ya da zayiflamissin dedirtir. Vücut hatlarim belli olsun kaslar belirgin olsun dersen 1-1.5 sene

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Evde spor yapıyorum kilo eksiğim dışında belirgin kas yapım var kendimce özellikle karın kası ağırlıklı çalışıyorum en dikkat çekici yer orası 😁 şuan 4 dilimim var 6 yi zorluyorum ama çok zormuş be 😂

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
O değil de nasıl kilo alınır ya 22 yaşındayım 50 55 arasıyım 60 olsam yeter de alamıyorum hiç ne yapmalıyım ?

KS

ali1299

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
O değil de nasıl kilo alınır ya 22 yaşındayım 50 55 arasıyım 60 olsam yeter de alamıyorum hiç ne yapmalıyım ?
hastalığın olabilir milletimiz genetik diye hiçbirşey yapmıyor ama sen doktoruna git

umutbedir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Genetik, yapacağınız spor türü, vücut yapınız, beslenmeniz, psikolojiniz, günlük rutinleriniz gibi birçok faktör şekillenmesinde rol oynar, bu yüzden ne desek yalan olur. Lakin genelde yağ oranı düşük vücutlarda 6 ay ila 12 ay civarında şekiller belirginleşmeye başlar. Tabi disiplini bozarsanız bu süreler değişkenlik gösterir.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Valla tam üstüne bastın bende genetik diye hiç bir şey yapmıyorum
Bak şimdi gün boyunca ufak ufak ama kalori değerli yüksek şey ye mesela çikolata doyurmaz ama kalori değeri yüksek saat 9 dan sonra (aksam) asil yemek istediğin yemekleri ye gece yatmadan çay iç

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Bak şimdi gün boyunca ufak ufak ama kalori değerli yüksek şey ye mesela çikolata doyurmaz ama kalori değeri yüksek saat 9 dan sonra (aksam) asil yemek istediğin yemekleri ye gece yatmadan çay iç
Hocam ben hiç kahvaltı yapmıyorum günde 2 öğün öğle ve akşam sadece belki birde 12 1 gibi ufak bir atıştırmalık sorun kahvaltıda olabilir mi?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Hocam ben hiç kahvaltı yapmıyorum günde 2 öğün öğle ve akşam sadece belki birde 12 1 gibi ufak bir atıştırmalık sorun kahvaltıda olabilir mi?
Kahvaltı kilo için önemli hocam sabah en kötü yumurta sevmiyorsanız peynir ekmek birsey yiyin öğlen kesinlikle hafif yiyin yani mesela atıştırmalık olarak pop kek yada haribo falan akşam yemeğini çok ama çok ağır yiyin mesela cigkofte, kısır o tarz yani seni sisirebilecek şeyler (not: kilolu olmak berbat birsey bence böyle 50 60 devam et sonradan obezlikten daha çok çekersin)

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
haftada 3 gidersen , ağırlığını düzgün yaprsan güzel beslenirsen bulk ve definasyon dönemine dikkat edersen 3ayda belirginleşmeye başlar bende böyleydi en azından küçük olmama rağmne

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Kahvaltı kilo için önemli hocam sabah en kötü yumurta sevmiyorsanız peynir ekmek birsey yiyin öğlen kesinlikle hafif yiyin yani mesela atıştırmalık olarak pop kek yada haribo falan akşam yemeğini çok ama çok ağır yiyin mesela cigkofte, kısır o tarz yani seni sisirebilecek şeyler (not: kilolu olmak berbat birsey bence böyle 50 60 devam et sonradan obezlikten daha çok çekersin)
Okul alışkanlığı yüzünden o dönem ( lise ) sabahın köründe kalktığım için kahvaltı yapmazdım sonra böyle devam etti çok kilolu olmak istemiyorum da bı 10 kilo daha alsam hiç fena olmazdı bende görüyorum çevremdeki obeziteli insanları hayatı her açıdan zora sokuyor cidden

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Okul alışkanlığı yüzünden o dönem ( lise ) sabahın köründe kalktığım için kahvaltı yapmazdım sonra böyle devam etti çok kilolu olmak istemiyorum da bı 10 kilo daha alsam hiç fena olmazdı bende görüyorum çevremdeki obeziteli insanları hayatı her açıdan zora sokuyor cidden
Evet mesela ben her ne kadar vermeye calissamda (sağlıksal problemlerimde var) veremiyorum bu sebeple spor a gidiyorum en azından vücudum sarkmiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri