Bisos da USB yi görmüyor...!!

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar windows7 ormat usb hazırladım usb gayet çalışıyor pcyi açıncada görüyor sorunsuz bir şekilde usb ye attım formatı. Ama biosa girip BOOT yerinden flaşı 1. sıraya koyup yeniden başlatmak istiyorum ama 1. sıra koycamda flaş disimi görmmüor aslında görüyor bakın şimdi resme

[image]http://i.hizliresim.com/j68jQL.jpg[/image]

Bu bölümde Sandisk markalı flaşımı görmüyor  neden ?

Ama pci eniden başlatırken f8 e bastığımda neyle açmak için menu çıkıorya işte burda sandik markalı flaşım çıkıyor neden bakın ?

[image]http://i.hizliresim.com/VD063v.jpg[/image]

Yani bir sorunmu var boot sekmesinde 1: sıraya koymak için orda çıkmıyor burda çıkıyor neden yani ?

Birde f8 de çıkıyorya ordan sandiski seçip devam ediyorum sorunsuz format atma bölümüne giriyor ama buseferde orda mausu görmüyor neden ?,

Bu bölümde
[image]http://i.hizliresim.com/r13RJ3.jpg[/image]

Lütfen neden böyle bişey olluyor cevaplarsanız sevinirim..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2. uyguladığın bölümde mouse görmemesinin 1/2 sebebi olabilir ancak o ekranda mouse 'a ihtiyacın yok klavyede ki TAB tuşu ile butonlar arası geçiş yapabilirsin ve Enter tuşu ile giriş yapabilirsin ESC ilede geri gelebilirsin bu şekilde format işlemini bitşrebilirsin.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
2. uyguladığın bölümde mouse görmemesinin 1/2 sebebi olabilir ancak o ekranda mouse 'a ihtiyacın yok klavyede ki TAB tuşu ile butonlar arası geçiş yapabilirsin ve Enter tuşu ile giriş yapabilirsin ESC ilede geri gelebilirsin bu şekilde format işlemini bitşrebilirsin.

tik atma bölümü var oraa maus lazım da. Sorun şu boot menüsünden 1. 2. 3. windows tanıma diskleri vara o boot sekmesinde flaşı görmüor ama eniden başlatırken f8 e basınca orda çıkıor basıncada işte normal girior busferde maus görmüor. İşin garip tarafı bitane daha pc var oda laptop windows 10 . Bu flaşı ona takınca boot sekmesinde görüor fakat yeniden çalıştırıncca yada f8e basınca flaşı seçince busefer format yeri gelmiyor laptopda garip bişey anlamadım gitti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazdırma biçiminiz nedir USB 'ye Windows 'u belki UEFI yazdırma ayarlarınızda bir problem vardır ama hiç görmemesi gerekir böyle olsaydı şu mouse olayını çözelim USB arayüzümü yoksa eski bağlantı arayüzümü ve USB 3.0 protunamı takılı 2.0 'mı ayrıca arka porta takılı olması gerekir ön portlar format işleminde bazen devre dışı kalabiliyor.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazdırma biçiminiz nedir USB 'ye Windows 'u belki UEFI yazdırma ayarlarınızda bir problem vardır ama hiç görmemesi gerekir böyle olsaydı şu mouse olayını çözelim USB arayüzümü yoksa eski bağlantı arayüzümü ve USB 3.0 protunamı takılı 2.0 'mı ayrıca arka porta takılı olması gerekir ön portlar format işleminde bazen devre dışı kalabiliyor.

laptop UEFİ  sadten flaşı takınca uefi yazıyor yyanındada sandiks yazıyor ama laptopda laşı açamıyom format ekranı gelmiyor . Masa ustundede boot kısmında   flaş  göükmüyor f8 e basınca orda gözüküyor. usb port öne takılı (USB)

ugur.gozaydin' Alıntı:

Birde ben uefi atmak istiyodum ama rufus programı ile yazdırdım usb ye yine görmedi. gördüde bott bölümünde yok yani uefi format atanlar sadece rufus programı ile mi usb ye yazdırıorlar ben "Windows 7 USB DVD Download Tool" ile usb ye attım iso yu

birde ben laptopa flaşı takınca uefi Sandisk yazıyor neden uefi yazıyorki ben usb ye uefi olarak atmadımki  ? anlamaddım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ISO dosyası UEFI desteklidir yazdırma programı UEFI olarak atmıştır. RUFUS ile UEFI yada normal yazdırma yapılabilir. USB yi öne değilde arka porta tak işe yarama ihtimali var birde BIOS a varsayılan ayarlara geri dön dersen belki boot ekranı USB yi görebilir.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
ISO dosyası UEFI desteklidir yazdırma programı UEFI olarak atmıştır. RUFUS ile UEFI yada normal yazdırma yapılabilir. USB yi öne değilde arka porta tak işe yarama ihtimali var birde BIOS a varsayılan ayarlara geri dön dersen belki boot ekranı USB yi görebilir.

evet arka porta taktım gördü mausu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri