Boot sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba saygıdeger arkadaşlar abiler az önce oyun oynuyordum pc de oyun buga girdi ve hiç bir sekilde etkileşime giremedim donunca bende güç dugmesinden kapattim açınca da boot etmiyor pc yi şimdi biostan falan bakinca hdd gözüküyor zaten boot yapilacak bi sistem bulunamadı falan demiyor start yapinca hdd den boot yapıyor siyah ekrana giriyor windows yeri gelmeden bekliyor siyah ekranda ve önyükleme tamamlanamadı falandan bi hata veriyor yardımcı olanilirseniz cok guzel olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aniden kapattığınız için Windows dosyalarınız hasar görmüş bu yüzden BOOT edilemiyorsunuz. Bir Windows UBS 'niz varsa takın ve kurulum başlatın ilk ekranda sanırım Bilgisayarı Onar seçeneği olmalı sol alt köşede buna basın mavi ekran açılacak buradan sonra 3 seçeneğiniz var. 1. olan ise Başlangıç onarma. Bu seçenek her zaman olumlu sonuç vermez anacak deneyebilirsin. Başlangıç onarma işlemi Windows BOOT ile alakalı sorunları bulup onarmaya çalışır. 2. Sistem geri yükleme buda bazen işe yaramayabilir. Sorundan önceki bir tarihe sistemi geri yükleyerek sorundan kurtulmayı deneyebilirsin. 3. Sıfırlama işlemi Windows üzerinde olan her dosyanı bırakır sadece kurulu olanları siler temiz dosyaların içinde bir format atmış olursun.

1. Yukarıda bahsettiğim mavi ekran bölümünde Sorun Gider / Gelişmiş seçenekler / Başlangıç onarma seçeneğine tıkla hepsi bu sonraki ekranda bir uyarı daha çıkarsa yeniden başlat vs. birşey ona tıklarsın. Sorun giderilirse zaten sistem açılır giderilmez ise diğer yönteme geç.

3. Yukarıda bahsettiğim mavi ekran bölümünde Sorun Gider / Gelişmiş seçenekler / Sistem geri yükleme bu ekranda sistemi daha önceki bir tarihe geri getirmeyi deneyebilirsin sorun çözülebilir bu yöntem ile. Ancak her zaman işe yaramaz.

2. Yukarıda bahsettiğim mavi ekran bölümünde Sorun Gider / Bilgisayarı sıfırla / burada 2 seçenek olur birincisi Dosyalarımı sakla ve Her şeyi kaldır seçeneği buradan eğer birinciyi seçersen Windows kurulu olan her şeyi siler ama sistemde olan dosyalarını olduğu yerde bırakır. Örneğin bir oyunun kurulum dosyası veya bir resim dosyası / belge müzik dosyası gibi sadece dosya halinde olan şeyleri bırakır kurulu olanları siler ve normal format atarmış gibi bir Windows kurulumu yapar. Diğeri normal bildiğin Windows 'da bulunan her şeyi siler temz srandart Wnidows kurar.

Bunlardan birisini veya işe yarayana kadar hepsini deneyebilirsin. Eğer Windows USB 'si yoksa elinde PC 'yi 3/4 defa aç ve ilk anakart logosundan sonra kapat aç/kapat yaparsan o mavi ekran menüsü yine karşına çıkar.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Teşekkürler dediginiz şekilde ugraştım halettim tekrar sagolun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri