Öneri Boş Kasa Önerisi (Üst Segment) ! Kasa Alındı !

LuckOnMySide

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Son edit : Kasa alındı arkadaşlar kurulumlar yapıldı ancak corsair fanların çoklayıcısı olmadığı için ve rgb çoklayıcı da usb giriş için fazladan ana kartta yerim olmadığından alt fanlar ve üstten 1 fanın ışıklarını kontrol edemiyorum kafasına göre yanıyor :)
ikinci sıkıntı ise lian li ekran kartı rgbleri yarıya kadar yanıyor yarıdan sonrası yanmıyor bozuk geldi..her moda aldım değiştirdim bana mısın demedi.

Merhaba,

Mevcut sistemim ;

gamepower warcry kasa
zalman 1200w 80+ psu
GSKILL 64GB (2x32GB) X2 =128 GB Trident Z5 RGB 6400MHz CL32 DDR5
MSI Mpg Z790 Carbon Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart
Intel i9-13900K işlemci
Corsair Icue H150I Elite Cpu Sıvı Soğutma Lcd Ekranlı 360Mm
Samsung 2 TB 990 PRO X2 = 4 TB
Palit RTX3080Ti GAMINGPRO 12GB 384Bit GDDR6X(LHR)

Sormak istediğim diğer soru ise ben şuan bu kasada 360mm dışına çıkamıyorum sıvı soğutmada 420mm gerekecek gibi, mevcut sıvı soğutucuya aynı model fan takviyesi yapıp birleştirebiliyor muyum ? neredeyse sıfır ürün çöpe atamayacağım tutarlarda fiyatıda.
Sistemim 4k ayarlarda rdr 2, god of war gibi oyunlarda işlemci 75-85 dereceleri görüyor ancak temperli cam alev gibi oluyor. Kasa fan soğutucularını bugün değişme kararı aldım, kasanın içerisindeki soğutucuların çok işe yaramadığını farkettim. Mevcut kasanın içerisindekilerin yerine bugün 6X Corsair iCUE SP120 RGB Elite 120 fan aldım. Akşam değişimini yapacağım.

Bunun yerine kasa olarak öneriniz varsa değerlendirip yüksek ihtimalle uygun gelen kasaya geçip değiştireceğim.

Kasayı satın aldım ; Cooler Master HAF 700 EVO ARGB Tempered Glass Siyah.

Çoklayıcı vb.. bu kasa ve anakartı kullanıpta tavsiyede bulunacak var mı ?

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    400 KB · Görüntüleme: 79
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    406.9 KB · Görüntüleme: 83
  • image0.jpeg
    image0.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 55
  • image1.jpeg
    image1.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
10kyı gözden çıkartırım gibi,

COOLER MASTER HAF700 TEMPERLI CAM ARGB E-ATX FULL TOWER GAMING KASA, bu kasa hoşuma gitti gibi geldi, 480mm destekli ve bir çok fan daha ilave edebiliyorum..

keşke 420mm desteklese de bunu al desem şuan tr stok yok ama bi ara gelmişti 10k civarı idi panoramik bir kasa mükemmel
ama bu işini görür

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
360'MM bence gayet yeterli fakat kasanızda fan düzeni hatalı.

1. alttaki fanları içeri üfletin içeriye biraz hava gelsin.
2. Egzoz fanı takılacak olan yere içeriye hava alacak şekilde fan takın ve radyatör önüne dışarıdan serin hava gelsin. Ciddi anlamda sıcaklık düşecektir.

Bu tarz kasalarda en iyi hava düzeni budur. Bende de benzeri kasa var Xigmatek marka en iyi soğutmayı bu şekilde sağladım kasa içinde.

Ayrıca benim kasam uygun değil ama sizinki sanki uygun gibi görüyorum. Radyatör'ün arkasına da 3 fan atabilirsiniz. Push and Pull ile ciddi bir hava akışı sağlayabilirsiniz. Fakat üstte dediğim fan düzeni yine önemli tabi. Kasaya hava girmiyor sizin fan düzeninde :)

KS

LuckOnMySide

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
360'MM bence gayet yeterli fakat kasanızda fan düzeni hatalı.

1. alttaki fanları içeri üfletin içeriye biraz hava gelsin.
2. Egzoz fanı takılacak olan yere içeriye hava alacak şekilde fan takın ve radyatör önüne dışarıdan serin hava gelsin. Ciddi anlamda sıcaklık düşecektir.

Bu tarz kasalarda en iyi hava düzeni budur. Bende de benzeri kasa var Xigmatek marka en iyi soğutmayı bu şekilde sağladım kasa içinde.
egzoz fanı için arkada yer yok eklemeyi denedim yoksa sığmadı hiç bir şekilde :) , alttaki fanlar içeri ekran kartına doğru üflüyor zaten.. dediğiniz düzen. Kasayla gelen fanları corsairlerle değiştirince belki bir netice alırım..

keşke 420mm desteklese de bunu al desem şuan tr stok yok ama bi ara gelmişti 10k civarı idi panoramik bir kasa mükemmel
ama bu işini görür

benim attığım kasaya bakabildiniz mi ? 480mm destekli.
Benim sıvı soğutucu 360mm zaten eğer ilave yapabilirsem veya radyatörü değiştirip ilave fan takarsam tekrar sıvı soğutmaya para vermemişte olurum böylelikle diye düşündüm.

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
egzoz fanı için arkada yer yok eklemeyi denedim yoksa sığmadı hiç bir şekilde :) , alttaki fanlar içeri ekran kartına doğru üflüyor zaten.. dediğiniz düzen. Kasayla gelen fanları corsairlerle değiştirince belki bir netice alırım..
Yalnız alttaki fanlar dışarı üfleyecek şekilde duruyor. Emin misiniz dediğinizden? Fanların motor göbeklerinin yukarı bakması lazım içeri üflemesi için. Siz elinizi tutunca aşağıdan seken havayı hissediyor olabilirsiniz.

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Bu fiyatlara mid tower almayın bence, sadece full tower bakın

kıyaslayacağınız çok kasa da yok.

1- ASUS ROG STRIX Helios
2- COOLER MASTER HAF700
3- Thermaltake Core P8 - (Stoklarda yok gibi)

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159

benim attığım kasaya bakabildiniz mi ? 480mm destekli.
Benim sıvı soğutucu 360mm zaten eğer ilave yapabilirsem veya radyatörü değiştirip ilave fan takarsam tekrar sıvı soğutmaya para vermemişte olurum böylelikle diye düşündüm.
Bu arada egzoz fan bölümüne 8 cm'lik 2 tane fan takılabiliyor bu kasalarda. Egzoz fan bölümüne içeri üfleyecek fan takın farkı göreceksiniz kesinlikle.

FanLeft Side Rear: 8cm Fan*2(optional)

KS

LuckOnMySide

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bu arada egzoz fan bölümüne 8 cm'lik 2 tane fan takılabiliyor bu kasalarda. Egzoz fan bölümüne içeri üfleyecek fan takın farkı göreceksiniz kesinlikle.

FanLeft Side Rear: 8cm Fan*2(optional)
teşekkürler kasa detay bilgisi için ben 120likleri zorladım girmiyor diye bırakmıştım..

KS

LuckOnMySide

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
kasa beni çıldırttığı için ne var ne yoksa söktüm attım önceden bu gamepower warcry bana aşırı büyük geliyordu meğerse minnacıkmış..
Cooler Master HAF 700 EVO ARGB Tempered Glass Siyah
şu arkadaşı aldım.. 2 güne gelir herhalde umarım çoklayıcı ıvır zıvır gibi şeylere ihtiyacım olmadan 10 tane fan takabilirim...

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Merhaba,

Mevcut sistemim ;

gamepower warcry kasa
zalman 1200w 80+ psu
Intel i9-13900K işlemci

Sormak istediğim diğer soru ise ben şuan bu kasada 360mm dışına çıkamıyorum sıvı soğutmada 420mm gerekecek gibi, mevcut sıvı soğutucuya aynı model fan takviyesi yapıp birleştirebiliyor muyum ? neredeyse sıfır ürün çöpe atamayacağım tutarlarda fiyatıda.
Sistemim 4k ayarlarda rdr 2, god of war gibi oyunlarda işlemci 75-85 dereceleri görüyor ancak temperli cam alev gibi oluyor. Kasa fan soğutucularını bugün değişme kararı aldım, kasanın içerisindeki soğutucuların çok işe yaramadığını farkettim. Mevcut kasanın içerisindekilerin yerine bugün 6X Corsair iCUE SP120 RGB Elite 120 fan aldım. Akşam değişimini yapacağım.

Bunun yerine kasa olarak öneriniz varsa değerlendirip yüksek ihtimalle uygun gelen kasaya geçip değiştireceğim.

KS

LuckOnMySide

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Cooler master siparişi verdim hocam zaten,
Elimde sıvı soğutma harici 9 adet corsair fan + 6 adette warcry kasadan çıkanlar var. Çoklayıcı önerisi varsa alayım onları

erkoo3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
peki daha uyguna 4070 TI ve ddr5 için kasa önerniz olurmu F/P bandında :)

MARİO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Asus rog strix helios güzel gider, gt501 de olabilir

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Merhaba,

Mevcut sistemim ;

gamepower warcry kasa
zalman 1200w 80+ psu
Intel i9-13900K işlemci

KS

LuckOnMySide

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Asus rog strix helios güzel gider, gt501 de olabilir
Cooler Master HAF 700 EVO ARGB Tempered Glass Siyah aldım hocam

Cooler Master HAF 700 EVO ARGB Tempered Glass Siyah bunu aldım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri