Boşta fazla ram kullanımı

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Yeni laptopa Windows 10 pro kurdum 8 gb ramlık cihazı açtığım an görev yöneticisinden bakıyorum boşta olduğu halde %53 ram kullanılıyor arka planda hiç birşey yokken. Gta 5 en düşük ayarlarda ram kullanımı yüzde 95 oluyor ve çok drop yaşanıyor bu sorunu nasıl çözerim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220918-132729_Gallery.jpg
    Screenshot_20220918-132729_Gallery.jpg
    804.6 KB · Görüntüleme: 203

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Windows zaten fazla Ram kullanıyor. Ram ne kadar fazla ise kullanım artar. Birde GTA 5 hem eski bir oyun hem de en çok drop yaşanan oyunlardan biri denebilir. 8 GB Ram olmasından dolayı drop yaşıyorsunuz. Ram yetersiz.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Windows zaten fazla Ram kullanıyor. Ram ne kadar fazla ise kullanım artar. Birde GTA 5 hem eski bir oyun hem de en çok drop yaşanan oyunlardan biri denebilir. 8 GB Ram olmasından dolayı drop yaşıyorsunuz. Ram yetersiz.
8 gbnin yetersiz olduğuna bende katılıyorum ama diğer parçalara göre ucuz olduğundan yükseltmesi kolay.

KS

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Hocam forumda bazıları windows 10 un 8gb rami yüzde 30 ile 40 aralığında kullandığı söylemiş rami birazdaha hafifletme şansım varmıdır

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Hocam forumda bazıları windows 10 un 8gb rami yüzde 30 ile 40 aralığında kullandığı söylemiş rami birazdaha hafifletme şansım varmıdır
Fotoğraf olarak attığınız uygulamalar kullanıyor. 3 Kere Microsoft edge gözüküyor mesela. En üstteki Windows defender diye biliyorum. Böyle o anlık kullanmadığınız basit uygulamaların görevini sonlandırabilirsiniz. Windows defender ı kaldırmak size kalmış bir durum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Dendiği gibi 8 ram olduğundan , 16 ya yükseltirseniz sorun çözülür.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Zaten windows 10 için direk 4 gb ram olması gerekli şartı vardı gereksinimlerinde, diğer programlar çokta yemez defender ileri düzey bir kullanıcı değilseniz kurcalanacak bir şey değil tümüyle kaldıramazsınız doğru bir sistemde kalması gerek . Hafifletme konusuna gelecek olursak modlu windowslar var ama tavsiye etmiyorum her türlü virüs olabilir resmi değil siz bilgisayarınız 2 slot ram destekli ise bir 8 gb daha ram takın .

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Arkadaşlar insan güvenliği açısından modlu windows var dedim tavsiye etmiyorum dedim siz de eğer karşıda ki profesyonel bir kullanıcı değilse ve normal ev kullanıcı ise tavsiye etmeyin link atmayın .. Yarın adamın sistemde virüs olsa herhangi bir şeyi gitse sorumluluk alacak mısınız?

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Arkadaşlar insan güvenliği açısından modlu windows var dedim tavsiye etmiyorum dedim siz de eğer karşıda ki profesyonel bir kullanıcı değilse ve normal ev kullanıcı ise tavsiye etmeyin link atmayın .. Yarın adamın sistemde virüs olsa herhangi bir şeyi gitse sorumluluk alacak mısınız?
Haklısınız kusura bakmayın profesyonel kullanıcı olmadan modlu windows işlerine girmek sakıncalı. Onun yerine gereksiz hizmetler kapatılırsa düşebilir veya mem reduct gibi uygulamalar falan var onları kullanıp düşürebilir zararı ne olur tam olarak bilemiyorum kullandım zamanında sadece oyunlara girmeden önce kapatmak gerekiyor drop durumları yaşatıyor onun dışında pek sorun görmedim + hafif hasarlı bellekte kullanmıştım.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Haklısınız kusura bakmayın profesyonel kullanıcı olmadan modlu windows işlerine girmek sakıncalı. Onun yerine gereksiz hizmetler kapatılırsa düşebilir veya mem reduct gibi uygulamalar falan var onları kullanıp düşürebilir zararı ne olur tam olarak bilemiyorum kullandım zamanında sadece oyunlara girmeden önce kapatmak gerekiyor drop durumları yaşatıyor onun dışında pek sorun görmedim + hafif hasarlı bellekte kullanmıştım.
Olay profesyonelden ziyade yasal bir şekilde dağıtılan bir sürümde değil Microsoft un kendisi verse sorun olmaz belki de bunu biri alıp içindekileri silip değiştirip tekrardan sunuyor kimdir necidir bilinmez arka planda keylogger truva virüsü herhangi bir yasa dışı işlem yapabilir.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Pro versiyondan dolayı da kullanım artmış olabilir. Home da daha az kullanım sağlanabilir bir ihtimal. Yukarda antivirus aktif. Bu yüzden rame yüklenmiş biraz. Rami artirmaniz rahatlatıcı olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri