Öneri Bu Düzen Sizce Nasil

0Talha0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar yaz başı gibi yada 1 ay sonra sistemimi güncellemeyi düşünüyorum YouTube'dan birkaç video izledim ve bütçeme uygun olarak ryzen 5 7500f işlemcisine geçmeye karar verdim çok ısınan bir işlemci sıvı soğutucu olarak coolermaster ml240 V2 modelini alacağım işlemciyi am5 aldığım zaman anakartında değiştirmem gerekiyormuş anakartı olarak gigabyte a620m gaming anakartına geçmeyi düşünüyorum o zamanda ramde değişecek ddr5 olarak Kingston 8gb ddr5 cl36 ramindan 2 adet alacağım ekran kartını değiştirmeye eğim rx6600 den devam bu düzen hakkında ne dersiniz yada önerileriniz neler ?

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
150
7500f işlemci kim çok ısınıyor sıvı soğutma şart algısı oluşturdu ise halt etmiş

7500f işlemci stok fanın yeterli olmadığı bir işlemci
750-1000 tl bandındaki kule tipi soğutucular dizginler 1000-1250 tl bandındakiler çok rahat iş görür
aksini iddaa eden sıvı soğutma fanboyudur

anakart olarak en giriş seviye anakart seçmeyin
hele hele sırf sıvı soğutma sevdası ile (burda direkt size bir sözüm yok genel bir eleştiri) en giriş seviye anakart seçmek mantıksız
asus b650m-r asus b650m-k gigabyte b650m-p biostar b650m-p e modellerinden alacağınız zaman fiyat avantajı olan ürünlerinden alabilirsiniz

ram konusuna gelirsek
seçtiğimiz anakartlar 2 ram slotlu
rami 2x8 yapmak yerine tek 16 koyun bütçe doğrultusunda ilerde bir tane daha 16 eklersiniz
çift kanal bellek mimarisinden bahsedeceksiniz

ddr 4 lü nesil özelllikle am4 kanadında bu bayaaa önemli bir etkendi
tek 16 yerine 2x8 çok daha verimli idi
am5 kanadında hiç etkisi yok diyemem ama kafaya takılacak bir durum değil
ilerde ram yükseltmesi yapmak istediğinde 2x8 i sat 2x16 yap daha fazla masraf yapmak yerine tek 16 alman daha mantıklı
patriot viper 16 gb 6000 mhz cl30 modlei de gayet ideal bir seçim
bir üst yorumdaki arkadaşın attığı markanın frekans cl oranı daha iyi modeli

KS

0Talha0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Hocam anakart konusunda çok kararsız kaldım MSI pro A620M-E alınabilir mi bileşenlere uyuyormu siz ne dersiniz

Ram olarak o viper ramden 2 tane alıp 2x16 kullanicam

Hocam soğutma olarak böyle pahalı bir sıvı soğutma yerine daha ucuzunu önerebilir misiniz fan boyluk gibi söylemiyorum bunu fakat kule tipi soğutucular pek estetik değil ve almışken iyi bir soğutucu almak istiyorum ileride yine işlemci değiştireceğim o zaman tekrar bı soğutucu derdine girmek istemiyorum yinede bu kadar uğraşıp cevap vermişsiniz teşekkürler

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
150
Hocam anakart konusunda çok kararsız kaldım MSI pro A620M-E alınabilir mi bileşenlere uyuyormu siz ne dersiniz

Ram olarak o viper ramden 2 tane alıp 2x16 kullanicam

Hocam soğutma olarak böyle pahalı bir sıvı soğutma yerine daha ucuzunu önerebilir misiniz fan boyluk gibi söylemiyorum bunu fakat kule tipi soğutucular pek estetik değil ve almışken iyi bir soğutucu almak istiyorum ileride yine işlemci değiştireceğim o zaman tekrar bı soğutucu derdine girmek istemiyorum yinede bu kadar uğraşıp cevap vermişsiniz teşekkürler
anakart önerilerini yaptım ve a620 önermediğimi söyledim

sıvı soğutma konsunda da estetik yorumunuza gelirsek

şu resme bak
sence çift taraflı bir kule tipi ram mi daha estetik görünüyor
sadece işlemcinin üstünde küçücük bir alanı görünen
asıl büyük fanları aslında kasanın üst tarafında olan ve hortum sallanan bir kasa mı daha şık görünüyor

Gerekmediği yerde fiyat performasn bir sistemde 240 lık sıvı soğutma ile şıklık sağlayacağımı düşündüğümden dolayı
sallanan hortumlu sıvı soğutma alacağıma

yaklaşık 750-1000 tl daha avantajlı fiyattan çift yönlü rgb fanlı kule tipi fan alırım

sana önerdiğim ramler rgbsiz olanı ile rgb li olanı arasında 250 tl fark var
rami rgb li alırım mesh panel bir kasam var diyelim önünde 3 arkada 1 egzoz fanı var
üste de rgb li fanlar koyarım
daha ışıl ışıl olur kasa

lütfen gerekmediği yerde şu sıvı soğutma sevdalarınızdan vazgeçin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri