Bu Fiyat Artışları Nedir Hocam ya

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bana göre şuanda her piyasada fiyatlar balon. Telefon, laptop, araba hepsinde şişik fiyatlar. Birilerinin elinde patlayacak bu balon. Bunu da zaman gösterecek.
Bu durum da bende çok merak uyandırıyor. Zaten şuan ki artışların tek sebebinin dolar olmadığını çoğumuz biliyor diye düşünüyorum. Firmalar bahane edip kar marjını da artırıyorlar şahsi fikrim. Bahane edilen dolara seneye müdahele edilirse düşüşle beraber neler olacak acaba ? 3 sene önce akrabamıza ev bakmıştık, . Alış + Evi yenileme+ yeni ürünler toplam 170 e geldi. Şuan o evin üstündeki ev sahibi 600-700 arası fiyat istiyor. Oturduğumuz bölgenin önceden buralar dutluktu terimine uyan bir yer olması da etken tabi ki.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Konuyu bulmuşken şunu da belirteyim. Küçük yaştan beri bir arkadaşıma ailesi dolar biriktirmeyi aşılamış. Şaka değil bu arada gerçek. Haftalık harçlıklarını biriktire biriktire o zamandan geçen seneye kadar yaklaşık 10-11k dolar yaptı. Nereden baksan 200k para. Dolar düşüşünü tespit edip tlye çevirirse ilerisi için müthiş bir birikim.

Blaster

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Geçen sene 10 bin liraya topladığım sistem şimdi 21 bin lira. Bilgisayarı açtığımda görüntü beş saniye geç gelse hatim indirmeye başlıyorum.

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
220
Arkadaşlar,

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına 1 Eylül 2022 itibarıyla zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgazda eylül itibarıyla geçerli olacak konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldığını bildirdi.

Bu durum Ekimdeki faturalara yansıyacak. Ben de özel sektörde finans biriminde çalışıyorum ve üretim işletmesinin maliyetlerinin artışını satış fiyatlarına yansıtmaya çalışıyoruz sonra da satış birimiyle kavga dövüş bir maliyet çıkarıyoruz. Onlar da fiyat artışını anlatmaya çalışıyorlar. Firmalar da aynı stratejiyi uygulamak zorunda. Bu noktada işimiz hiç kolay olmuyor.

Son olarak, maaşı dolarla almadığınız için çok da şey yapmayın.

Boharan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu durum da bende çok merak uyandırıyor. Zaten şuan ki artışların tek sebebinin dolar olmadığını çoğumuz biliyor diye düşünüyorum. Firmalar bahane edip kar marjını da artırıyorlar şahsi fikrim. Bahane edilen dolara seneye müdahele edilirse düşüşle beraber neler olacak acaba ? 3 sene önce akrabamıza ev bakmıştık, . Alış + Evi yenileme+ yeni ürünler toplam 170 e geldi. Şuan o evin üstündeki ev sahibi 600-700 arası fiyat istiyor. Oturduğumuz bölgenin önceden buralar dutluktu terimine uyan bir yer olması da etken tabi ki.
Arkadaşlar,

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına 1 Eylül 2022 itibarıyla zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgazda eylül itibarıyla geçerli olacak konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldığını bildirdi.

Bu durum Ekimdeki faturalara yansıyacak. Ben de özel sektörde finans biriminde çalışıyorum ve üretim işletmesinin maliyetlerinin artışını satış fiyatlarına yansıtmaya çalışıyoruz sonra da satış birimiyle kavga dövüş bir maliyet çıkarıyoruz. Onlar da fiyat artışını anlatmaya çalışıyorlar. Firmalar da aynı stratejiyi uygulamak zorunda. Bu noktada işimiz hiç kolay olmuyor.

Son olarak, maaşı dolarla almadığınız için çok da şey yapmayın. site ucuza daire kiralayabilirsiniz
Fiyatlar şu anda muazzam bir oranda artıyor. Sadece son altı ayda her şeyin fiyatı neredeyse %15 arttı. Birisi bir daire kiralar ve fiyat artışını takip ederse, son 5 yılda bir daire kiralamanın fiyatı 2,5-3 kat artmıştır(
Artık kendinize ait bir şey satın almak çok pahalı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri