Soru Bu Garip Hataları Nasıl Çözebilirim(Çözüldü)

leviathan59

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yeni bilgisayarı alıp kurduktan sonra karşılaştığım sorunlar oldu malesef (toplamda 3 adet)
1. Asus PRIME H610M-K D4 ddr5 anakartına sahibim bios güncellemesi yapmak istemiştim. asus sitesinde son bios sürümünü indirdim. flash belleğime attım. sonrasında biostan tool sekmesinden usb içindeki bios dosyasını açınca resimdeki uyarıyı veriyor. bunu nasıl çözebilirim?
2. ASUS VG248QE Gaming Monitör -24" FHD (1920x1080) , 1ms, 144Hz'e Kadar, 3D Vision Ready marka monitörüm var. sistemi yenilemeden önce vga kablosu ile 144 hz ye kadar görüntü hızı alabiliyordum. yeni sistemde vga girişi olmadığı için hdmi kablosunu monitöre-ekran kartı girişine bağladım fakat bu seferde 60 hz üstüne bir türlü çıkamıyorum. nerede eksiklik yapmış olabilirim.
3. Team T-Force Vulcan 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz ramim mevcut. rami biostan xmp 1 e çektim fakat ramin desteği 4800 e kadar görünüyor. bu durum normal midir veya 5600 e nasıl çekebilirim.
şimdiden teşekkürler.
resimleri ektedir.

Ekli dosyalar

• bios hata.jpg
    bios hata.jpg
    128.8 KB · Görüntüleme: 7
  • hz hata.jpg
    hz hata.jpg
    271.7 KB · Görüntüleme: 6

solaris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
269
Önce bu sorunun üzerine gidip çözmeye çalışın.
Selected file is not a proper bios
USB flash sürücüyü fat32 olarak biçimlendirin. Bu şekilde deneyin. Bu şekilde yapıp hatayı aldıysanız, Bios dosyasını yeniden indirin. Rar da ise rardan çıkarıp yine FAT32 ve tekrar deneyin.

Son düzenleme:

Xcharcer

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
122
yeni bilgisayarı alıp kurduktan sonra karşılaştığım sorunlar oldu malesef (toplamda 3 adet)
1. Asus PRIME H610M-K D4 ddr5 anakartına sahibim bios güncellemesi yapmak istemiştim. asus sitesinde son bios sürümünü indirdim. flash belleğime attım. sonrasında biostan tool sekmesinden usb içindeki bios dosyasını açınca resimdeki uyarıyı veriyor. bunu nasıl çözebilirim?
2. ASUS VG248QE Gaming Monitör -24" FHD (1920x1080) , 1ms, 144Hz'e Kadar, 3D Vision Ready marka monitörüm var. sistemi yenilemeden önce vga kablosu ile 144 hz ye kadar görüntü hızı alabiliyordum. yeni sistemde vga girişi olmadığı için hdmi kablosunu monitöre-ekran kartı girişine bağladım fakat bu seferde 60 hz üstüne bir türlü çıkamıyorum. nerede eksiklik yapmış olabilirim.
3. Team T-Force Vulcan 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz ramim mevcut. rami biostan xmp 1 e çektim fakat ramin desteği 4800 e kadar görünüyor. bu durum normal midir veya 5600 e nasıl çekebilirim.
şimdiden teşekkürler.
resimleri ektedir.
hocam anakartınızın h610m-k modelinin sonunda d4 yazan ddr4 modeli de var bide düz h610m-k modeli olan ddr5 modeli var eminmisiniz doğru modelin biosunu indirdiğinize

şimdiden teşekkürler.
resimleri ektedir.
2. sorun için nvdia denetim masasına gelin çözünürlük değiştirme kısmından
pc-------------------------------
1920x1080 <--------- seçeneğini seçili mi değilmi onu bi kontrol edin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri