Gta5, Mi̇necraft V.b Uygulamalar %30 GPU %100 CPU Kullaniyor

anılcan7845

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar artık kafayı yemek üzereyim çünkü grafik tabanlı işlemci tabanlı fark etmezsin herşeye cpu kullanıyor laptop özellikle gta 5 de 40 fps alıyorum, grafikleri yükseltip gpu kullanımını arttırmayı denedim ve başardım amma velakin gpu %50 falan çıkıyor cpu ise hala 100 ve fps aynı şekilde 40 civarı, ultra 2k felan aldım ama nafile cpu 100 kullanıyor. eskiden masaüstü sahibiydim ve işlemci hiçbir zaman 30 u geçmezdi hep gpu kullanırdı lütfen yardım edin teşekkürler

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
570
işlemcin ekran kartına göre zayıf kaldığı durumlarda işlemci yetişmeye çalışır ondan %100. Ayrıca oynadığın oyunlarda işlemci yoran oyunlar.

KS

anılcan7845

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Excalibur g770 gtx 1650 ve i5 10300h yani bence işlemci yeterli çünkü ayarları 2k felan alıyorum gpu kullanımı artıyor ama yine işlemci yiyor bilmiyorum galiba birine kekelemek zorunda kalacam gibi duruyor çünkü tek yaptığım sadece yt izlemek

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kütahya doğumlu Uşak'ta oturan bir Denizli'li
işlemcin ekran kartına göre zayıf kaldığı durumlarda işlemci yetişmeye çalışır ondan %100. Ayrıca oynadığın oyunlarda işlemci yoran oyunlar.
Excalibur g770 gtx 1650 ve i5 10300h yani bence işlemci yeterli çünkü ayarları 2k felan alıyorum gpu kullanımı artıyor ama yine işlemci yiyor bilmiyorum galiba birine kekelemek zorunda kalacam gibi duruyor çünkü tek yaptığım sadece yt izlemek
Ama 10. Nesil işlemci ve i5 olması giriş seviyesi bir işlemci "Boozew" arkadaşın dediği gibi bu oyunlar işlemciyi daha fazla kullanan ve yoran oyunlar olabilir o yüzden. Peki bu durum bilgisayarının yavaşlamasına mı neden oluyor?

KS

anılcan7845

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama 10. Nesil işlemci ve i5 olması giriş seviyesi bir işlemci "Boozew" arkadaşın dediği gibi bu oyunlar işlemciyi daha fazla kullanan ve yoran oyunlar olabilir o yüzden. Peki bu durum bilgisayarının yavaşlamasına mı neden oluyo

Ya gpu kullanımıyorki, cpu istediği kadar kullansın, %30 da kalmamali. Yt den bilgisayarın oyun testlrini izledim her oyunu krallar gibi oynatıyor onu bilmesem doğru dice.
Ekran Alıntısı.JPG
" GÖRSEL TEMSİLİDİR " Pc açmayı üşendim o yüzden bir arkadaştan koydum nekadar işinize yarar ama benim pc dede aynı bu şekilde intel uhd gözüküyor normalmidir (nvidia işlemcisi ve gtx 1650 seçili)

Son düzenleme:

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kütahya doğumlu Uşak'ta oturan bir Denizli'li

Ya gpu kullanımıyorki, cpu istediği kadar kullansın, %30 da kalmamali. Yt den bilgisayarın oyun testlrini izledim her oyunu krallar gibi oynatıyor onu bilmesem doğru dice.
Ekli dosyayı görüntüle 38858" GÖRSEL TEMSİLİDİR " Pc açmayı üşendim o yüzden bir arkadaştan koydum nekadar işinize yarar ama benim pc dede aynı bu şekilde intel uhd gözüküyor normalmidir (nvidia işlemcisi ve gtx 1650 seçili)
Valla bilemedim doktora götürüver bari bilgisayarını reis

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri