Bu Hata Ne Anlama Geliyor Yardım Eder Misiniz.

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Arkadaşlar geçen günde konu açmıştım sağolsun bazı arkadaşlar sayesinde bazı sorunlara cevap buldum ama bazıları hala kaldı. Bir abimden bir pc geldi oyunlarda donup kitlenip kalmasıyla alakalı ses var görüntü yok pc ye hiçbir şey yapamıyorum reset atmak dışında diyordu. Neyse pc yi komple temizledim temiz bir format attım bios güncellemelerini vs yaptım ve test ettim acayip bi takılma hissiyatını windowsta bile yaşıyordum. Oyunda komple donup kalınca herhalde ya SSD yada RAM ile alakalıdır diye düşündüm. SSD çakma samsung gibi bir m2 SSD idi ve bende yeni bir SSD alalım belki çözülür dedim kabul etti yeni bir SSD aldım (KIOXIA Exceria Heatsink 1TB NVMe M.2 SSD (6200MB Okuma / 4900MB Yazma) Gen 3 bir portta kullanıyorum. Bu SSD yi takmadan pc nin eski haliyle bu aldığım hatayı hiç almadım pc direkt donup kalıyordu sadece reset atmak dışında birşey yapılmıyordu. Bugün bu SSD yi takıp yeni bir kurulum yaptım ve pc oyundayken reset yemeye başladı bende otomatik yeniden başlatmayı kapattım hatanın ne olduğunu görebilmek için ama daha önce hiç bu hatayla karşılaşmadım ve ne hatası olduğunu bilmiyorum.Sadece oyuna girince pc ye bu oluyor masaüstünde google de vs gezinirken böyle bir durum yok. Sizce bu ne hatası ben biraz araştırdım RAM/SSD Kaynaklı olabileceği yazılmış SSD yeni değiştiğine göre ilk düşündüğüm gibi RAM ler mi bozuk acaba ne yapabiliriz bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Sistem özellikleri:

Anakart: Gigabyte A320M S2H
İşlemci: Ryzen5 2600
Ekran Kartı: Asus ROG Strix RTX 2070 Super
RAM: GSKİLL 3000 MHZ DDR4
SSD: KIOXIA Exceria Heatsink
PSU: Hadron 650 Watt

Ekli dosyalar

• dd3b0efc-ac18-4959-b1c5-abaf8b2f891a.jpg
    dd3b0efc-ac18-4959-b1c5-abaf8b2f891a.jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 1

TraderScalp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1-Büyük ihtimal PSU gerçek 650 Watt değil.
2-XMP KAPAT, 2133 MHz dene. Ram voltajı 0.1v arttır.

TraderScalp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
XMP Profile ayarını değiştirip denediniz mi? Profile 1 olarak ayarlayıp deneyebilirsiniz.
1773422624152.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri