Yardım Bu Monitör Alınır Mı?

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Merhabalar arkadaşlar

bütçe 5k bunun 2. elini 5 bine buldum ama bu alınır mı yoksa 5 bine sıfır başka bir ekran almak mı daha iyi olur?

Sistem olarak bunu aldım yeni

YEET

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar arkadaşlar

bütçe 5k bunun 2. elini 5 bine buldum ama bu alınır mı yoksa 5 bine sıfır başka bir ekran almak mı daha iyi olur?

Bana soracak olursan PC iyi ama bir kaç değiklik yapmak iyi olur.
Ben kendi tercihime göre ekleme yaparsam,
Anakart'ı Asus Prime A620M-K yapardım.
RAM'ler i kullanılan modelin (2x16 olacak şekilde) 32GB yapardım.
Kasa olarak Cougar MX220 yapardım. Hem RGB'si değişebiliyor hemde kaliteli.
İşlemci soğutucu ise Segotep Lumos G6 yapardım. 12cm'lik fanı var ve 4 bakır ısı borusu bulunuyor.
Eyer aldıysan yani birşey diyemem hayırlı olsun ama bu parçalarla daha iyi olurdu.

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bana soracak olursan PC iyi ama bir kaç değiklik yapmak iyi olur.
Ben kendi tercihime göre ekleme yaparsam,
Anakart'ı Asus Prime A620M-K yapardım.
RAM'ler i kullanılan modelin (2x16 olacak şekilde) 32GB yapardım.
Kasa olarak Cougar MX220 yapardım. Hem RGB'si değişebiliyor hemde kaliteli.
İşlemci soğutucu ise Segotep Lumos G6 yapardım. 12cm'lik fanı var ve 4 bakır ısı borusu bulunuyor.
Eyer aldıysan yani birşey diyemem hayırlı olsun ama bu parçalarla daha iyi olurdu.
Bu şekilde değiştirmiştim hocam ama monitör bulamadım

Ekli dosyalar

• IMG-20251010-WA0050.jpg
    IMG-20251010-WA0050.jpg
    62.6 KB · Görüntüleme: 25

YEET

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bu şekilde değiştirmiştim hocam ama monitör bulamadım
Anakart iyi. SSD'yi değiştirmeseydin daha iyi olurdu. RAM'de aynı şekilde değiştirmeseydin iyi olurdu. Soğutucu Segotep Lumos G6 yapsaydın daha iyi olur çünkü hem 120mm fan var (senin seçtiğinde 90mm) ve 4 bakır boruya sahip yani işlemci için baya iyi olur. Bide anakart evet iyi ama a620m-k ile arasındaki fark bildiğim kadarıyla sadece a620 de ram hızı en fazla 6400MHz, b650m-f de ise 7200MHz. Tabi bu senin tercihin ama bana soracak olursan değiştirmen çok birşey değiştirmez açıkçası.

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Anakart iyi. SSD'yi değiştirmeseydin daha iyi olurdu. RAM'de aynı şekilde değiştirmeseydin iyi olurdu. Soğutucu Segotep Lumos G6 yaparsan daha iyi olur çünkü hem 120mm fan var (senin seçtiğinde 90mm) ve 4 bakır boruya sahip yani işlemci için baya iyi olur. Bide anakart evet iyi ama a620m-k ile arasındaki fark bildiğim kadarıyla sadece a620 de ram hızı en fazla 6400MHz, b650m-f de ise 7200MHz. Tabi bu senin tercihin ama bana soracak olursan değiştirmen çok birşey değiştirmez açıkçası.
Zaten aldım hocam iptal olmuyor hazırlanmış. Ssd'yi kioxa yaptım 6000/3900 idi.

Ram da tek 16lık ram aldım şimdilik para yetmediği için.

YEET

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anakart iyi. SSD'yi değiştirmeseydin daha iyi olurdu. RAM'de aynı şekilde değiştirmeseydin iyi olurdu. Soğutucu Segotep Lumos G6 yapsaydın daha iyi olur çünkü hem 120mm fan var (senin seçtiğinde 90mm) ve 4 bakır boruya sahip yani işlemci için baya iyi olur. Bide anakart evet iyi ama a620m-k ile arasındaki fark bildiğim kadarıyla sadece a620 de ram hızı en fazla 6400MHz, b650m-f de ise 7200MHz. Tabi bu senin tercihin ama bana soracak olursan değiştirmen çok birşey değiştirmez açıkçası.
Bide bu dediklerimi yapsaydın fiyat 37.221 TL olacaktı yani senin seçtiklerine göre yaklaşık 600 TL daha ucuz ve daha iyi.

Zaten aldım hocam iptal olmuyor hazırlanmış. Ssd'yi kioxa yaptım 6000/3900 idi.

Ram da tek 16lık ram aldım şimdilik para yetmediği için.
Zaten RAM tek 16 idi. Ve SSD Kioxa yapmışsın tamam ama yani ADATA kalsaydı daha iyi olurdu yazma hızı olarak 1100mb daha iyi. Keşke almadan önce bi sorsaydın.

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bide bu dediklerimi yapsaydın fiyat 37.221 TL olacaktı yani senin seçtiklerine göre yaklaşık 600 TL daha ucuz ve daha iyi.

Zaten RAM tek 16 idi. Ve SSD Kioxa yapmışsın tamam ama yani ADATA kalsaydı daha iyi olurdu yazma hızı olarak 1100mb daha iyi. Keşke almadan önce bi sorsaydın.
Ben toplam 34 bine aldım hocam

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Merhabalar arkadaşlar

thor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar bende bir monitör tavsiyesi istiyorum 240 hz altında ve 2K altında olmasın para olarak en fazla 25 k yı geçmezse iyi olur benim için yardımcı olursanız sevinirim yeniyim forumda

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri