Bu monitör sizce nasıl?

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhabalar,

Uzun süredir monitör arıyorum fakat artık yoruldum. Bu monitör'ün 2. eli 6.750 TLye alabiliyorum fakat VA panel olması biraz korkuttu. Sizce 6750'ye bunu almak mantıklı mı yoksa farklı mı öneriniz olur mu? 2K min 165hz monitör arıyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
240Hz olduğundan alınabilir diye düşünüyorum. O fiyata 2K 144/165Hz monitör anca bulunur. Kullanıp yorumunu paylaşan ve memnun olan arkadaşlar var. Alınabilir diye düşünüyorum. Ekran kartınız nedir ?

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
240Hz olduğundan alınabilir diye düşünüyorum. O fiyata 2K 144/165Hz monitör anca bulunur. Kullanıp yorumunu paylaşan ve memnun olan arkadaşlar var. Alınabilir diye düşünüyorum. Ekran kartınız nedir ?
Merhaba,
Ekran kartım GIGABAYTE 3080 VİSİON 10GB, monitör 2. el 6.750 TL alınır mı?
VA panel olması sizce sorun çıkartır mı?

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Merhabalar,

Uzun süredir monitör arıyorum fakat artık yoruldum. Bu monitör'ün 2. eli 6.750 TLye alabiliyorum fakat VA panel olması biraz korkuttu. Sizce 6750'ye bunu almak mantıklı mı yoksa farklı mı öneriniz olur mu? 2K min 165hz monitör arıyorum
Hocam fps oyuncusuysanız ya asus yada benq dan alın

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Merhabalar,

Merhaba, VA panel yerine IPS panel olan seçeneklere yönelmenizi tavsiye ederim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Merhaba,
Ekran kartım GIGABAYTE 3080 VİSİON 10GB, monitör 2. el 6.750 TL alınır mı?
VA panel olması sizce sorun çıkartır mı?
IPS panel VA panele göre daha iyi ama VA panel de sorun çıkarır diye bir şey yok. Çok kaliteli VA paneller var. 2K 240Hz monitör fiyatları da buna göre yüksek. Sıkıntısı yok ise temiz monitörse alınır.

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Arkadaşlar bir akıl veriseniz çok sevinirim. RTX 3080 de darboğaz yapmayacak şekilde bir monitör almak istiyorum. 1 haftadır kafa kalmadı. 6 6500 TLye kadar çııkabilirim. 2. el de olur sıfır da olur 240Hz olmasını istiyorum açıkcası oyun için olacağından

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Arkadaşlar bir akıl veriseniz çok sevinirim. RTX 3080 de darboğaz yapmayacak şekilde bir monitör almak istiyorum. 1 haftadır kafa kalmadı. 6 6500 TLye kadar çııkabilirim. 2. el de olur sıfır da olur 240Hz olmasını istiyorum açıkcası oyun için olacağından
Darboğaz işlemci ve ekran kartı arasında olur. Monitörle alakalı bir durum yok. O kartta rahat rahat oyun da oynarsınız sorun yok.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
VA panel elbetteki sorun çıkartmaz fakat IPS paneller görüntü kalitesi anlamında daha iyidir.

Bu bütçeye çıktıktan sonra uzun vade kullanıma uygun olması gerekir.

VA paneller teknolojisi gereği çıkabileceği tazeleme hızları IPS panellere göre daha düşüktür. Bu fark neredeyse yarı yarıyadır.

Çok iyi bir VA panel, ortalama bir IPS panele tekabül diyebiliriz. Çok iyi bir VA panelin sunacağı %95'lik renk gamutu, giriş seviyesi bir IPS panelin sunduğu renk gamutudur. Yani daha iyi renk doygunluğu ve görüntü kalitesi = IPS panel oluyor. VA panelin sunacağı tek avantaj, bana göre, kontrast oranının yüksek olmasıdır, yani siyahlar daha derin siyahtır.

VA paneller ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, muadilleri IPS paneller kadar iyi görüntü veremezler.

Ha yok bana oyun için daha düşük gecikme hızı lazım diyorsanız, TN panel tercih edilebilir.

Sözün özü:

Alıyorsanız IPS alın. (BENCE)

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Darboğaz işlemci ve ekran kartı arasında olur. Monitörle alakalı bir durum yok. O kartta rahat rahat oyun da oynarsınız sorun yok.
Eksik ve nispeten yanlış bilgi. Monitör çözünürlükleri darboğaz olup olmamasında etken olabiliyor.
Ayrıca sadece işlemci ve ekran kartı arasında darboğaz oluşmaz. RAM bile darboğaz yapabilir. Anakart dahi darboğaz yapabiliyor (nadir de olsa). Dengeli ve performansı birbirini destekleyen uyumlu parçalarda darboğaz oluşmaz ve ödediğiniz her kuruşun performans karşılığını alırsınız.
Görüntü kablosu darboğaz yapar mı? Yapabilir. Örneğin düşük versiyon HDMI kablosu yerine yüksek versiyon HDMI veya DP kablosu takmak gereken durumlar olabiliyor. Darboğaz konusunda bilgi dağarcığınızı geliştirmenizi öneririm. Çünkü aktif bir forum üyesisiniz. Eminim çoğumuzdan daha fazla kişiye yardımcı olabilirsiniz daha bilgili olmanız halinde. Bu yüzden sizi önemseyip tavsiye vermek istedim.
Anakart darboğazı konusunda ipucu: Gen4 SSD varken anakartın Gen3 desteklemesi. RAM MHz kısıtlaması vs.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Eksik ve nispeten yanlış bilgi. Monitör çözünürlükleri darboğaz olup olmamasında etken olabiliyor.
Ayrıca sadece işlemci ve ekran kartı arasında darboğaz oluşmaz. RAM bile darboğaz yapabilir. Anakart dahi darboğaz yapabiliyor (nadir de olsa). Dengeli ve performansı birbirini destekleyen uyumlu parçalarda darboğaz oluşmaz ve ödediğiniz her kuruşun performans karşılığını alırsınız.
Görüntü kablosu darboğaz yapar mı? Yapabilir. Örneğin düşük versiyon HDMI kablosu yerine yüksek versiyon HDMI veya DP kablosu takmak gereken durumlar olabiliyor. Darboğaz konusunda bilgi dağarcığınızı geliştirmenizi öneririm. Çünkü aktif bir forum üyesisiniz. Eminim çoğumuzdan daha fazla kişiye yardımcı olabilirsiniz daha bilgili olmanız halinde. Bu yüzden sizi önemseyip tavsiye vermek istedim.
Anakart darboğazı konusunda ipucu: Gen4 SSD varken anakartın Gen3 desteklemesi. RAM MHz kısıtlaması vs.
Her yazdığımda böyle ters çıkıyorsunuz bilgilendirmeniz için teşekkürler ama ben daha Ram , anakart yada kablodan darboğaz sıkıntısı yaşayan görmedim. Eksik yada yanlış bilgi yok. 3080 Ekran kartı ve 2K monitör. Konuya tamamen bakarsanız bu bilgiler var zaten. 1080P Monitör bakmıyoruz oraya dikkat edin. Yazımda yanlış bir şey olduğunu zaten sanmıyorum. Anakart darboğazı dediğiniz de aslında desteklenmeyen bir parçayı kullanmak , ki onu yapanı da görmedim. PCI 4.0 SSD zaten normale göre pahalı oluyor , birde destek yokken + para veren yoktur.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Her yazdığımda böyle ters çıkıyorsunuz ... birde destek yokken + para veren yoktur.
Amacım sizi terslemek değil, biraz daha araştırma yapmanızı sağlayıp daha çok kişiye ulaştığınız için daha faydalı olmanızı istememdir nacizane tavsiyedir. Aslına bakarsanız işlemci ve ekran kartı arasındaki darboğaz söz konusu olduğu zaman da birbirini desteklemeyen parçalardır. Diğerlerinden ayırmamanızı öneririm.

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bana bir çözüm bulsak monitör konusunda. 6 bine kadar tavsiyeniz ne olur arkadaşlar?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Amacım sizi terslemek değil, biraz daha araştırma yapmanızı sağlayıp daha çok kişiye ulaştığınız için daha faydalı olmanızı istememdir nacizane tavsiyedir. Aslına bakarsanız işlemci ve ekran kartı arasındaki darboğaz söz konusu olduğu zaman da birbirini desteklemeyen parçalardır. Diğerlerinden ayırmamanızı öneririm.
Oradaki destek ile anakarttaki farklı ama. Anakart tamamen bitirmiyor , kendi desteklediği hız kadar yada diskin desteklediği hız kadar çalıştırıyor. İşlemci ekran kartı ise güçsüz ve güçlü parçaların birleşmesinden oluşan bir şey. Neyse , teşekkürler yinede.

Bana bir çözüm bulsak monitör konusunda. 6 bine kadar tavsiyeniz ne olur arkadaşlar?
Sıfır alınırsa 2K 144/165Hz bulunur , 240Hz bulamazsınız.

KS

nekreyazar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Incehesap gaming gecesindeki indirimlere bak 10 dk sonra başlıyor 32 inç 2k 165 msi monitör var.
Merhaba 32 inç piksel açısından ve oyun açısından daha kötü olacaktır ama incehesap'a bakacağım bende onu bekliyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri