Bu özel durum için tavsiyeleriniz nelerdir

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
(03.09.2022) saat 05.00
Şöyle fps oyunlarını güzelce oynayacağın güncel apu sistem topladım.

Kasa+psu: (1278TL)

İşlemci: (3340TL)

Ram: (1135TL)

Ssd: (856TL)

Anakart: (903TL)

TOPLAM= 7512 TL

Not 1: İkinci el bir siteden am4 soket işlemci fanı bulman lazım (ortalama 100-200tl)

Not 2: eski bilgisayarını kelepir bi fiyata hemen elinden çıkarırsan bütçeyi direkt b550 anakart alarak kullanabilirsin.

Not 3: Direkt paylaştığım bileşenleri beğenip alırsan anakartı alacağın teknobiyotiğe ryzen 5600g işlemcisi ile kullanacağını belirt ve biosu güncellemerini rica et.

Not 4: Kasa mini kasadır hafif olur ve az yer kaplar bence avantajlı.

Sistem güçlü ekran kartlarını besleyebilecek düzeyde. (sadece kasaya ekran kartı yükseltmesi yapacakken psu yu yükseltirsin ilerde)

Diyeceklerim bu kadar.

Son olarak oyunlarda alacağın yaklaşık fpsler:

Lolde alacağın fps:

Neyse zaten toplanmış bir daha zaman kaybına gerek yok.

KS

AVEİ10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Valla hocam bu kasa var elimde ve 7500 liram var ne yapabilirim ne alayım fazla sizler gibi hakim değilim bu ekipmanlara, daha çok konsol tarafındayim

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar
Aktif olarak elimde Xbox Series X konsolum var lakin league of legends tarzı oyunlar ve günlük kullanım için eski bir
Lenovo h530 (Seri No.ES12245558) ek 8+2 ram olacak şekilde kasam var.
İşlemci İ3 4130
Anakart Lenovo Sharkbay
Ram DDR3 8+2
Ekran kartı Ati radeon HD4800
Psu Huntkey HK280-25FP PS3 WW180W Single PSU

Tavsiye istediğim konu arkadaşlar 7500 tl bütçem var bu kasa üzerinden Ekran Kartı,ssd psu ekleme yaparak mı ilerliyeyim, eve ise ne yapayım yoksa bu fiyata yeni bir pc mi toplamalıyım. Toplamalıysak tavsiyeleriniz. Herkese Çok teşekkürler.
eğer xbox konsolunu satmak istersen güzel bir rtx3060 hatta belki 3060ti sistem toplayabilirsin. ben öyle yapardım. onun dışında sistemin çok eski parçalardan oluşuyor 7500 e sistem çok zor.

KS

AVEİ10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Enes hocam Xbox u satamam Orada profesyonel olarak FIFA oynuyorum. 7500 liranın cidden gram değeri yok be

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Enes hocam Xbox u satamam Orada profesyonel olarak FIFA oynuyorum. 7500 liranın cidden gram değeri yok be
konsol oyuncusu iseniz zaten satmayın, demek istediğinizi anladım umarım fiyatlar ucuzlar ama gerçekçi olursak fiyatlarda düşme olmayacaktır bütçeyi büyültmek gerek

KS

AVEİ10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bütçemi ne kadar yaparsam güzel bir sistem toplayabilirim hocam benim işlerimi gorucek LoL vb oyunlar ek olarak bu oyunlarda yayın olucak şekilde

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bütçemi ne kadar yaparsam güzel bir sistem toplayabilirim hocam benim işlerimi gorucek LoL vb oyunlar ek olarak bu oyunlarda yayın olucak şekilde
Yayın zor bu bütçeye , 14k olursa 5600-6700 sistem ile yayın yaparsınız. Ama lol , valorant , gta5 , csgo gibi oyunlar oynayacaksanız 5600g apu sistem yeterli olur.

KS

AVEİ10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Yeni paylaşılan sistemi alsammi acaba yoksa yakın vakitlerde yeni FP sistem gleir mi

KS

AVEİ10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
@EnesI 15 bin bütçe yapabilirim Enes hocam tavsiyeleriniz nelerdir acaba

KS

AVEİ10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hocam bu sistemde birtek ram markasına uzak olduğum için kararsız kaldım. Duymadım ve kullanmadim. Bu arada benim monitöre uyum sağlar mı bu sistem

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam bu sistemde birtek ram markasına uzak olduğum için kararsız kaldım. Duymadım ve kullanmadim. Bu arada benim monitöre uyum sağlar mı bu sistem
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri