Fiyat/Performans Bu RAM markası güvenilir mi?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Fiyatına göre performansı oldukça üst düzey olması gerekiyor. Çünkü 3600 MHz CL14. Herhangi bir OC ayarı yapmadan sadece XMP (DOCP) ayarı ile çalışırsa gerçekten de çok iyi bir fiyatı var.
Timings: 14-19-19-39

Ancak markayı hiç bilmediğim için kalitesi konusunda şüphelerim var. Sizce iyi bir RAM çıkabilir mi?

(frekans ve gecikme değerine bakınca OC ayarı yapma gereği duyulmayacak belli ki) Çipleri bu değerleri vermeye yeterli olur mu acaba?

Son düzenleme:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Marka ismini ilk defa duyuyorum. Attığınız linke baktım açıkçası hiç güven vermedi. Bilinen markalara yönelmek daha iyi olacaktır. Corsair LPX gibi.

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Mushkin, en iyi bilgisayar bellek modülleri üretmesiyle tanınan bir Amerikan bilgisayar donanımı şirketidir. Teksas, Pflugerville'de bulunan müşterileri arasında oyuncular ve endüstri profesyonelleri bulunmaktadır. Apple Inc. ve NASA gibi şirketlere tedarik etmiştir.

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Ürün koduyla uymasa da bu modelin 2x16 GB versiyonunda 3600 MHz CL 16 hızı verirken benzer bellek zamanlamalarına da sahipken tek kademeli yapıda bir modülü olduğunu incelemişler. Çift kademeli yapısı olan RAM modellerine göre daha kötü performans veriyor. Ancak bu bahsettiğim çift kademeli RAM'lerde Samsung B-Die çip var, OC potansiyeli daha yüksek, OC yapılmasa bile XMP ayarı ile dahi daha iyi bellek zamanlamaları sunuyor ve tüm bunların yanı sıra 3600 MHz CL14 bellek modüllerinde konu fiyata gelince 10K TL gibi yüksek fiyatlara sahipler. O fiyata karşılık olarak bu ürünün fiyatı ciddi anlamda düşük. İş için bilgisayar topluyoruz (kendime değil). Bugün PC topladığım kişiye de sorayım, olur derse alırız 2 tane. Paraya kıymak isterse zaten fiyat belli 10K. Şüpheye yer bırakmak istemeyecektir diye tahmin ediyorum. Ülkemizde hiç bilinmeyen markalar bazen bir çok markadan çok çok daha iyi çıkabiliyor. Ancak bu modelin SKU kodlarıyla tam uyumlu herhangi bir inceleme bulamadım. O yüzden tam emin değilim performansından.
Üreticiye bir mail attım, biz ürün almadan zamanında dönüş gelirse en azından içerisindeki çipleri belki öğrenirim. Teşekkürler yanıtlar için.

Bu arada Corsair LPX genellikle kötü çip kullanıyor. İyi çip kullandıkları ürünler de inanılmaz pahalı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri