Soru Bu Sistem Sizce Alınır Mı?

TurKLoJeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
i5-14600KF
Ekran Kartı
Rtx 5070
Herkese merhaba incehesap üzerinde pc hocası tv kanalının paylaştığı bir bilgisayar vardı bunu almak istiyordum bazı parçalar tükenince biraz kendim düzenlemeye karar verdim ve ortaya bu şekilde birşey çıkardım ama bir kaç sorum var

İlk olarak sistem iyimi uzun süre götürür mü darboğaz performans fps sorunları ısınma sorunları herhangi gibi bir sıkıntı olur mu

Birde sistemi alırken montajı yapılsın seçeneğini seçicem bunu yaptığımda gerekli bios ayarlarını güncellemelerini (videoda biostan ram fan birşeylerin ayarı yapılıyordu) bunları yapıp mı gönderiyorlar yoksa benim mi yapmam gerekiyor?

1000098773.jpg

Birde kasa ve tüm parçaları siyah seçtim mecbur ekran kartını da siyah seçmek zorunda kaldım ama 5070 de üç seçenek var

1000098759.jpg

Tahminimce oc yazmasından beyaz olan en iyi performansı veren ama siyah kasanın içinde sırıtır diye düşündüm sizce doğru yapışmıyım

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
198
Sistemin toplam maliyeti ve bütçenizi söyleyin daha uygun bir sistem yapılabilir .Birde niçin kullanacaksınız.

KS

TurKLoJeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemin toplam maliyeti ve bütçenizi söyleyin daha uygun bir sistem yapılabilir .Birde niçin kullanacaksınız.
Genelde oyun oynamak istiyorum 2k monitör de alıcam ultra ayarlarda oynamak istiyorum ve bir kaç sene boyuncada parça güncellemesi yapmak istemiyorum onun dışında çoğu zamanda Web uygulamaları geliştirme ve Mobil uygulamalar geliştirme üzerine uğraşıyorum tabi ki oyunda oynicam özellikle The Last Of Us serisi Days Gone, Spiderman 2 gibi oyunlarda 2k ultra da açıcak bir sistem istiyorum bütçem ortalama 65-66 arası bu resimdeki sistemde 66.309 tl fakat tek tek toplamak istemiyorum hazır kurulan sistem istiyorum ve taksit ile toplu almak istiyorum

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
185
Genelde oyun oynamak istiyorum 2k monitör de alıcam ultra ayarlarda oynamak istiyorum ve bir kaç sene boyuncada parça güncellemesi yapmak istemiyorum onun dışında çoğu zamanda Web uygulamaları geliştirme ve Mobil uygulamalar geliştirme üzerine uğraşıyorum tabi ki oyunda oynicam özellikle The Last Of Us serisi Days Gone, Spiderman 2 gibi oyunlarda 2k ultra da açıcak bir sistem istiyorum bütçem ortalama 65-66 arası bu resimdeki sistemde 66.309 tl fakat tek tek toplamak istemiyorum hazır kurulan sistem istiyorum ve taksit ile toplu almak istiyorum
resimdeki 66309 tl lik sistemi hangi kartla kaç taksit alacaksınız

KS

TurKLoJeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu da sistemin fiyatını 75k civarına çıkarıyor doğru mudur
Doğrudur fakat ben peşin alamam o kadar kazanamıyorum taksitle almak zorundayım neresi olursa olsun zaten vade farkı koyuyor bu durumda yapacak birşey yok

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
185
Doğrudur fakat ben peşin alamam o kadar kazanamıyorum taksitle almak zorundayım neresi olursa olsun zaten vade farkı koyuyor bu durumda yapacak birşey yok
ben kendim şöyle bir sistem topladım tek tek

ryzen 7 7700 işlemci

thermalright kule tipi 2x120 mm rgb fan (sıvı soğutma şart değildir )

msi b850 gaming plus wifi anakart (anakart 10k 5kl ık anakart bile olur ama bu bütçede olmuşken biraz daha iyi olsun dedim)

patriot viper 2x16 gb 6000 mhz cl30 rgb ram

birebir aynı ssd

palit 5070 gaming pro ekran kartı

gamemaster 7 fanlı akvaryum kasa

xpg kyber mesh 750w pci gen5 psu (seninkine göre 100w daha az değerde olsa da daha kaliteli ayrıca gayet te yeterli sistemine )

normalde akvaryum kasa önermeyecem ama sende var diye adil karşılaştırma olsun diye koydum

Şimdi ben bu sistemi tek tek topladığımda 74750 tl tutuyor
bonusa peşin fiyatına 6 taksit

şimdi ben bu sistemi zaten uygun fiyatlı demiyorum yanlış anlaşılmasın
lakin peşin fiyatına 6 taksit almak zorunda olduğum için bazı ürünleri bir tık pahalıya aldım

şimdi bir karşılaştırma yapıyorum

senin sistemin fiyatı taksitten dolayı cazibesini yitiriyor çok faiz koyuyor
benimki cazip mi değil

ama şu artısı var
işlemciler arasında aman aman fark yok
amd sistemin ileriye dönük daha düşük maliyetli güncelleme ihtimali daha yüksek

KS

TurKLoJeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben kendim şöyle bir sistem topladım tek tek

ryzen 7 7700 işlemci

thermalright kule tipi 2x120 mm rgb fan (sıvı soğutma şart değildir )

msi b850 gaming plus wifi anakart (anakart 10k 5kl ık anakart bile olur ama bu bütçede olmuşken biraz daha iyi olsun dedim)

patriot viper 2x16 gb 6000 mhz cl30 rgb ram

birebir aynı ssd

palit 5070 gaming pro ekran kartı

gamemaster 7 fanlı akvaryum kasa

xpg kyber mesh 750w pci gen5 psu (seninkine göre 100w daha az değerde olsa da daha kaliteli ayrıca gayet te yeterli sistemine )

normalde akvaryum kasa önermeyecem ama sende var diye adil karşılaştırma olsun diye koydum

Şimdi ben bu sistemi tek tek topladığımda 74750 tl tutuyor
bonusa peşin fiyatına 6 taksit

şimdi ben bu sistemi zaten uygun fiyatlı demiyorum yanlış anlaşılmasın
lakin peşin fiyatına 6 taksit almak zorunda olduğum için bazı ürünleri bir tık pahalıya aldım

şimdi bir karşılaştırma yapıyorum

senin sistemin fiyatı taksitten dolayı cazibesini yitiriyor çok faiz koyuyor
benimki cazip mi değil

ama şu artısı var
işlemciler arasında aman aman fark yok
amd sistemin ileriye dönük daha düşük maliyetli güncelleme ihtimali daha yüksek
Hocam iyi güzel bunu ay peşin taksite aldım diyelim zaten tek tek parça beklemek ayrı bir zaman kaybı olucak ama aldım aylık taksiti 12400 geliyor ben birde 2k curved monitör alıcam oda aylık 2k yapıyor 14k yapıyor maaşım çok yüksek değil ve farklı harcamalarımda var ben hemen tak çalıştır diye bu sistemi tercih ediyorum ve taksit sayısı yüksek aylık ödeme düşüyor diye incehesap tercih ettim ilk başta itopyadan bakıyordum ora da normal sistem yok buna benzeri 80k dan başlıyor

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
185
Hocam iyi güzel bunu ay peşin taksite aldım diyelim zaten tek tek parça beklemek ayrı bir zaman kaybı olucak ama aldım aylık taksiti 12400 geliyor ben birde 2k curved monitör alıcam oda aylık 2k yapıyor 14k yapıyor maaşım çok yüksek değil ve farklı harcamalarımda var ben hemen tak çalıştır diye bu sistemi tercih ediyorum ve taksit sayısı yüksek aylık ödeme düşüyor diye incehesap tercih ettim ilk başta itopyadan bakıyordum ora da normal sistem yok buna benzeri 80k dan başlıyor
hangi monitörü alacaksınız bi atar mısınız

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
185
bunu almaktansa parlaklık değeri daha iyi yükseklik ayarı olan lenovo modelini alın derim

şimdi ben size illaki benim attığım ürünü alın demiyorum lakin gözden kaçırdığınız bir şey var

siz 8 taksitle aldığınızda 75k ya alacaksınız
aylık ödeme 9375 tl tutacak

hatta bu attığınız monitörüde işin içine katalım
bonusa 8 taksit yok
6 peşin fiyatına taksit
9 taksitte te 11k yı geçiyor

şöyle bir şey düşündüğünüzü farzediyorum en azından monitörü 6 taksit alayım buna faiz ödemeyeyim
diğer ürünleri 8 taksit 75k ya alayım

ne yapar aylık ödeme
75000/8 = 9375 tl
8445 tl monitör / 6 = 1407 tl
aylık toplam ödeme 10782 tl

buraya kadar ok

şimdi ben size 75k lık ürün atmıştım (fiyat performans olmadığını peşin fiyatına taksitten dolayı biraz böyle olduğunu söylemiştim)

KEŞKE BU KARTIN YANINDA 1 TANE DE
YA HEPSİBURADA PREMİUM WORLD CAR YADA KUVEYTTURK OLSA İDİ
EN AZINDAN SİSTEM PARÇALARININ BİR KISMINI PEŞİN FİYATINA 9 TAKSİT ALIRDIK GERİ KALANLARI DA BONUSLA DAHA UYGUNA OLAN BAŞKA SİTEDEN PEŞİN FİYATINA 6 TAKSİT ALIRDIK
EN AZINDAN DAHA GÜNCEL BİR SİSTEMİ AYNI ÖDEME ŞARTLARINDA EDİNİRDİN

75k/6 daha monitör hariç hemen aylık 12500 tl yapıyor ki
sizin monitörlü sistemin aylık taksit tutarını geçiyor

bir de işin içine benim önerdiğim monitörü koysak 7500 tl
toplam 82500 tl
aylık ödeme tutarı 13750 tl tutar

yani sizin aylık ödemeniz ile benimki arasında 3000 tl fark var
ok sıkıntı olabilir

lakin sistem özelliklerini yazarken
iki şeyi belirttim

daha ucuz anakartta koyabilirdim ama bu tarz bir sisteme biraz daha yakışan
hem atx formatında hem pci gen 5 arabirim hem dahili wifi olan bir ürün koymak istedim dedim

misal sizin anakartınız matx boyutunda pci gen4 destekli wifisiz model
ben benim yazdığım sistemde am4 kanadında sizin sisteminizdeki anakart muadili bir anakart koysam
sadece anakarttan 5000 tl fiyat düşer

bu sefer ne olur sistem fiyatı
82500-5000 = 77500
77500/6 13000 tl

psu konusunda daha güvenilir bir ürün daha koyduğumu da söylemiştim

HAZIR SİSTEM VS TEK TEK ALMAKTAKİ SÜREÇLE İLGİLİ YORUMUNUZA GELİRSEK
kendim toplamayı hiç bilmiyorum hiç te bulaşamam mevzusunun dışında ürünlerin eline ulaşması ile ilgili süreçte
emin ol ki bazen bütün bileşenler 2 gün içinde elinde olabilirken hazır sistemi 1 hafta 10 gün beklediğin bile olabiliyor

tekrar söylüyorum
benim topladığım sistem çok çok uygun fiyatlı demiyorum illaki bunu al da demiyorum
ama artık bu kadar bütçe oluşturulmuş bir sistem için
soket neslini tamamlamış intel kullanmak için çok çok özel bir sebep yoksa
lga 1700 intele yönelmek mantıklı gelmiyor bana

KS

TurKLoJeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bunu almaktansa parlaklık değeri daha iyi yükseklik ayarı olan lenovo modelini alın derim

şimdi ben size illaki benim attığım ürünü alın demiyorum lakin gözden kaçırdığınız bir şey var

siz 8 taksitle aldığınızda 75k ya alacaksınız
aylık ödeme 9375 tl tutacak

hatta bu attığınız monitörüde işin içine katalım
bonusa 8 taksit yok
6 peşin fiyatına taksit
9 taksitte te 11k yı geçiyor

şöyle bir şey düşündüğünüzü farzediyorum en azından monitörü 6 taksit alayım buna faiz ödemeyeyim
diğer ürünleri 8 taksit 75k ya alayım

ne yapar aylık ödeme
75000/8 = 9375 tl
8445 tl monitör / 6 = 1407 tl
aylık toplam ödeme 10782 tl

buraya kadar ok

şimdi ben size 75k lık ürün atmıştım (fiyat performans olmadığını peşin fiyatına taksitten dolayı biraz böyle olduğunu söylemiştim)

KEŞKE BU KARTIN YANINDA 1 TANE DE
YA HEPSİBURADA PREMİUM WORLD CAR YADA KUVEYTTURK OLSA İDİ
EN AZINDAN SİSTEM PARÇALARININ BİR KISMINI PEŞİN FİYATINA 9 TAKSİT ALIRDIK GERİ KALANLARI DA BONUSLA DAHA UYGUNA OLAN BAŞKA SİTEDEN PEŞİN FİYATINA 6 TAKSİT ALIRDIK
EN AZINDAN DAHA GÜNCEL BİR SİSTEMİ AYNI ÖDEME ŞARTLARINDA EDİNİRDİN

75k/6 daha monitör hariç hemen aylık 12500 tl yapıyor ki
sizin monitörlü sistemin aylık taksit tutarını geçiyor

bir de işin içine benim önerdiğim monitörü koysak 7500 tl
toplam 82500 tl
aylık ödeme tutarı 13750 tl tutar

yani sizin aylık ödemeniz ile benimki arasında 3000 tl fark var
ok sıkıntı olabilir

lakin sistem özelliklerini yazarken
iki şeyi belirttim

daha ucuz anakartta koyabilirdim ama bu tarz bir sisteme biraz daha yakışan
hem atx formatında hem pci gen 5 arabirim hem dahili wifi olan bir ürün koymak istedim dedim

misal sizin anakartınız matx boyutunda pci gen4 destekli wifisiz model
ben benim yazdığım sistemde am4 kanadında sizin sisteminizdeki anakart muadili bir anakart koysam
sadece anakarttan 5000 tl fiyat düşer

bu sefer ne olur sistem fiyatı
82500-5000 = 77500
77500/6 13000 tl

psu konusunda daha güvenilir bir ürün daha koyduğumu da söylemiştim

HAZIR SİSTEM VS TEK TEK ALMAKTAKİ SÜREÇLE İLGİLİ YORUMUNUZA GELİRSEK
kendim toplamayı hiç bilmiyorum hiç te bulaşamam mevzusunun dışında ürünlerin eline ulaşması ile ilgili süreçte
emin ol ki bazen bütün bileşenler 2 gün içinde elinde olabilirken hazır sistemi 1 hafta 10 gün beklediğin bile olabiliyor

tekrar söylüyorum
benim topladığım sistem çok çok uygun fiyatlı demiyorum illaki bunu al da demiyorum
ama artık bu kadar bütçe oluşturulmuş bir sistem için
soket neslini tamamlamış intel kullanmak için çok çok özel bir sebep yoksa
lga 1700 intele yönelmek mantıklı gelmiyor bana
Doğrusunu isterseniz amd den nefret ediyorum amd den su bile almam benim için intel nvidia var diğerleri yok bu yüzden sistem önerisi olarak en azından böyle bir öneri yapın ve tek tek sağdan soldan parça vermekle uğraşmak istemiyorum hepsi aynı anda montajlı gelsin ben tak çalıştır yapayım hadi böyle sistem aldım bir daha bilgisayarcıya götürüp kurması ayarlaması için yine para vericem daha pahalıya gelicek o yüzden toplu sistem almak istiyorum

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
185
Doğrusunu isterseniz amd den nefret ediyorum amd den su bile almam benim için intel nvidia var diğerleri yok bu yüzden sistem önerisi olarak en azından böyle bir öneri yapın ve tek tek sağdan soldan parça vermekle uğraşmak istemiyorum hepsi aynı anda montajlı gelsin ben tak çalıştır yapayım hadi böyle sistem aldım bir daha bilgisayarcıya götürüp kurması ayarlaması için yine para vericem daha pahalıya gelicek o yüzden toplu sistem almak istiyorum
çok merak ettiğim bir şey var
amd herhangi bir aile bireyinize bir saldırıda mı bulundu
yoksa sizi evlilik vaadi ile filan mı kandırdı

dediğim gibi 3. tekrarım olacak ama yine tekrarlayayım

kesinlikle ama kesinlikle önerdiğim ürünü alma gibi bir zorunluluğunuz yok
parayı verecek olan sizsiniz hesap kitap işi bunlar ama

bu kadar göz kör fanboy tavrı sergileyen biri ile zaten bu sasatten sonra ne konuşsam boş

intelden tavsiye veren arkadaşlar illaki olacaktır

KS

TurKLoJeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
çok merak ettiğim bir şey var
amd herhangi bir aile bireyinize bir saldırıda mı bulundu
yoksa sizi evlilik vaadi ile filan mı kandırdı

dediğim gibi 3. tekrarım olacak ama yine tekrarlayayım

kesinlikle ama kesinlikle önerdiğim ürünü alma gibi bir zorunluluğunuz yok
parayı verecek olan sizsiniz hesap kitap işi bunlar ama

bu kadar göz kör fanboy tavrı sergileyen biri ile zaten bu sasatten sonra ne konuşsam boş

intelden tavsiye veren arkadaşlar illaki olacaktır
Amd yıllar önce kullandık yüzlerce kez bozuldu ve kendinden nefret ettirdi hem laptopda hemde eski masaüstlerimde bu yüzden amd ile bir daha işim olmaz şuanda ki laptop da intel ve nvidia var bir kez sıkıntı çıkarmadı dünya varmış dedirtti bu yüzden intel+nvidia diyorum

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Amd yıllar önce kullandık yüzlerce kez bozuldu ve kendinden nefret ettirdi hem laptopda hemde eski masaüstlerimde bu yüzden amd ile bir daha işim olmaz şuanda ki laptop da intel ve nvidia var bir kez sıkıntı çıkarmadı dünya varmış dedirtti bu yüzden intel+nvidia diyorum

Şu anki amd yıllar önceki amd değil. Eğer 1 2 sene öncesinde intelden işlemci alsaydınız ve aldığınız işlemci yansaydı muhtemelen aynısını intele diyecektiniz çünkü bir süre intel bu hataları kabul etmeyi bırak kullanıcılarını suçladı.

Amd bu yıllarda en tepe dönemlerini yaşıyor. Tavsiyem bu düşüncenizi biraz kırıp araştırmanız ve üzerine gitmeniz. Ön yargınızı eminim kıracaksınız. Kaldı ki laptoptan masa üstüne geçeceksiniz (benim yaptığım gibi) farkını görmeniz için en bariz geçişlerden birisi olacak.

Piyasayı amd domine ediyor son bir kaç yıldır. Benchmarklar, kullanıcı yorumları, profesyoneller bile bunu söylüyor. Hal böyleyken "amd kötüdür" demek en basit söylemiyle fanboyluktan öteye gitmiyor (sözüm meclisten dışarı).

5070 fiyatına 9070 xt denk getirebilirsiniz, işlemci anakart vs geçtim. Aradaki performans farkına kendiniz göz atın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri