Bu sisteme 2k mı? FHD monitör mü almalıyım?

cagdasium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba aşağıda listelediğim sistemi topladım, bu sistemde oyunlar 2k rahat oynanır mı? çok verimli değilse fhd monitörde alabilirim, 27'' alacağım hangisini almalıyım?

İşlemci :              AMD Ryzen 7 3700X                                                                     
Anakart :             MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI                    
Bellek :                GSKILL Trident Z Neo RGB 16GB (2x8) 3600Mhz              
Ekran Kartı :        Asus Strix amd rx5700 xt oc gaming 8gb 256bit
SSD :                     Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 500 GB                         
HDD:                     SEAGATE Barracuda ST2000DM008 2TB                                
Kasa :                    Cougar Gemini T
PSU :                     ASUS ROG Strix 750W 80+ Gold PSU                                     

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 5700 XT kartınız var 2K çözünürlükte 144 Hz bir monitör ideal bu sistemin hakkı olan ancak ben çok yüksek FPS değerleri alacağım rekabetçi oyunlar oynuyorum bana FHD ekran gerek derseniz o zaman FHD tercih edebilirsiniz. Ancak şunu söylemeliyim örneği CSGO oyununda 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda 200 FPS+ alabilirsiniz. Öyle düşünün bence 2K 144 Hz yada uygun fiyata bulabilirseniz 165 Hz alıp geçin.

1080p 'de 27" almayın önermem.

Ürün önerisi isterseniz bütçe belirtin yardımcı olayım.

KS

cagdasium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 5700 XT kartınız var 2K çözünürlükte 144 Hz bir monitör ideal bu sistemin hakkı olan ancak ben çok yüksek FPS değerleri alacağım rekabetçi oyunlar oynuyorum bana FHD ekran gerek derseniz o zaman FHD tercih edebilirsiniz. Ancak şunu söylemeliyim örneği CSGO oyununda 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda 200 FPS+ alabilirsiniz. Öyle düşünün bence 2K 144 Hz yada uygun fiyata bulabilirseniz 165 Hz alıp geçin.

1080p 'de 27" almayın önermem.

Ürün önerisi isterseniz bütçe belirtin yardımcı olayım.

2500-3000 bandında olabilir, ancak şöyle bir durum var hangi monitör ya da firmayla ilgili araştırma inceleme yapsam hep sıfır monitörlerde ölü piksellerden şikayet eden ve peşinde uğraşan kişilerin çokluğuna tanık oluyorum.Bu ölü piksel olayı bu kadar yaygın mı? bu cihazlar kontrol edilerek paketlenmiyor mu? bu konuda içim rahat değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ölü piksel sorunu her monitörde marka model bağımsız hepsinde 50% ihtimalle karşınıza çıkma potansiyeli olan bir sorun ama genelde o kadar yaygın değil kafanızda soru işareti olmasın bu konuda. Ürünler fabrikasyon el ile kontrol edilmiyorlar yani üretimden makineler ile çıkıp yine makineler ile paketleniyorlar çok az insan teması.

Size 2K Çözünürlükte güzel bir ürün önerisinde bulunacağım ama size tavsiyem Cuma gününü bekleyin indirimler oluyor her cuma incehesap , itopya gibi yerlerde belki daha pahalı bir ürün bütçeniz aralığına iner yada bütçenizde olan bir ürün daha aşağılara iner. Beklerim derseniz cuma günü akşam saat 19:00 civarı indirimler başlıyor o zaman tekrar yazın bakalım duruma göre.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri