Bu sistemi almamı önerir misiniz

Alınır mı

• Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .

2rhan00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. 
Forumda ilk konum bilgisayar konusunda maalesef biraz cahil kaldım. 
Twitch yayını açıp aynı zamanda valorant oynama amaçlı bir pc almak istiyorum. İmkanım elden taksitle almak. Bir sistem buldum internetten araştırdım kadarıyla işimi görüyor. Fakat sizlerle paylaşıp bilenlerden yardım almak istedim.
Ekran Kartı amd rx580 diyor fakat internette 2bin TL yede var 7bin TL yde anlayamadığım için buraya sistsm bilgilerini yazsam yardımcı olursanız ve varsa tavsiyelerinizi alırsamçok sevinirim.
İşlemci= Amd ryzen5 3500x 3.6ghz/4.1ghz 35mb cache
Chipset=amd b450m
Bellek=16gb 3200mhz ddr4
Disk=256 m2 nvme 3300mb-s 1200mb-s + 1tb 7200rpm sata3
Ekran Kartı=8gb amd rx580 8gd5 gddr5 256bit
Kasa= quadro battle 600w+80 gaming 3 rgb fan kontrol 

Pek anlamıyorum yanlış yazdığım eksik yazdığım fazla yazdığım şeyler varsa kusuruma bakmayın 
Şimdiden teşekkürler 
İyi forumlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RX 580 kartı 1080p için her oyunu açacak bir karttır. R5 3500X işlemcisi 6 çekirdekli yayın ve oyun işlerinin altından kalkacak bir modeldir. RAM miktarı yeterli ve SSD disk var. Sadece kasa içindeki PSU yani güç kaynağı nedir ne değildir marka model olarak onu öğrenin bakalım çöp mü yoksa idare eder bir PSU 'mu söylerim size.

NOT : Ekran kartı fiyatlarına takılmayın piyasada Mining belası ve Pandemi yüzünden tekli kart satışlarının fiyatları uçmuş durumda. Yani 7K bütçeye RX580 yok aslında maksimum 2K fiyatı var o kartın ama işte dediğim gibi tekli satışlarda fiyatlar uçmuş durumda.

KS

2rhan00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 580 kartı 1080p için her oyunu açacak bir karttır. R5 3500X işlemcisi 6 çekirdekli yayın ve oyun işlerinin altından kalkacak bir modeldir. RAM miktarı yeterli ve SSD disk var. Sadece kasa içindeki PSU yani güç kaynağı nedir ne değildir marka model olarak onu öğrenin bakalım çöp mü yoksa idare eder bir PSU 'mu söylerim size.

NOT : Ekran kartı fiyatlarına takılmayın piyasada Mining belası ve Pandemi yüzünden tekli kart satışlarının fiyatları uçmuş durumda. Yani 7K bütçeye RX580 yok aslında maksimum 2K fiyatı var o kartın ama işte dediğim gibi tekli satışlarda fiyatlar uçmuş durumda.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için içim rahatladı. Psu markasını söyleyeyim rampage 650w 80+ psu yazıyor fakat tam modelini bilmiyorum. Ve bunun yanında uygun fiyatlı bir monitör ve yayın için kamera öneriniz olur mu acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU markası kötüymüş alternatif sistem varsa ona bakın veya değiştirilebiliyorsa PSU markasını değiştirin derim.

Monitör ve kamera için bütçenizi belirtin.

KS

2rhan00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU markası kötüymüş alternatif sistem varsa ona bakın veya değiştirilebiliyorsa PSU markasını değiştirin derim.

Monitör ve kamera için bütçenizi belirtin.
Tekrar çok teşekkür ederim. 

Alternatif bir sistem için yarın sabah haber verebilirim. 
PSU için ise fiyat farkı ile ellerindeki başka bir psu(gigabyte b650b) ile değiştirebileceklerini söylediler. Yada psu yu istemeyip kendim dışarıdan alsam önerebileceğiniz bir psu var mıdır? 
Mönitör ve kamera için ise 1000 1200₺ gibi bir bütçe ayırabiliyorum. Eğer çok minimum kaldıysa azıcık yükselebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Daha iyi bir PSU modelidir alabilirsiniz sistem ile beraber. Ekstra masraf yapmaya değecek bir PSU değildir Gigabyte modeli.

Monitör + Kamera için 1200 TL çok az bir bütçe. Sadece iyi bir F/P monitör 1300-1500 TL arasında. Kamera ise keza iyi bir yayın odaklı kamera en az 500 TL. Yani bütçenizin artması gerekiyor.

KS

2rhan00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Daha iyi bir PSU modelidir alabilirsiniz sistem ile beraber. Ekstra masraf yapmaya değecek bir PSU değildir Gigabyte modeli.

Monitör + Kamera için 1200 TL çok az bir bütçe. Sadece iyi bir F/P monitör 1300-1500 TL arasında. Kamera ise keza iyi bir yayın odaklı kamera en az 500 TL. Yani bütçenizin artması gerekiyor.

Monitör alırken nelere dikkat etmeliyim. Evimde bir monitör var fakat biraz eski hdmı girişi falan yok. Alırken nelere dikkat etmem gerek?  

https://www.sinerji.gen.tr/aoc-238-24b2xh-7ms-75hz-hdmivga-monitor-p-35951 
Sizce bu nasıldır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi ms yani monitörün panel süresi maksimum 2ms olmalı. Ne kadar aşağı o kadar iyidir. Ayrıca hızlı bir online oyun oynuyorsanız en az 144Hz bir monitör almalısınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri