Bu Sorun Ekran Kartından Mı Monıt

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
1702897438012.png

1702897453369.png
1702897423925.png
Bi ekran kartı aldım fotoğraflarda gökyüzünde gördüğünüz gibi color banding yani renk bantlanması görüyorum sanki gökyüzü dalga dalga hareket ediyor ben mousea elleyip oynatınca.Eski kartımda da vardı şuan bunda da var bu sorun ekran kartından mı kaynaklanır yoksa monitörden mi?Ona göre kartı iade edeyim ya da kullanayım bi sorun mu iade etmeye değer bi şey mi yorumlarınızı beklıyorum.

cevgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Eski kartınızda da aynı sorunu yaşıyorsanız, sorun ekran kartından kaynaklanma ihtimali yüksektir. Bu durumda, kartınızı iade etmenizi veya üreticiye garanti kapsamında tamir ettirmenizi tavsiye ederim.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Eski kartınızda da aynı sorunu yaşıyorsanız, sorun ekran kartından kaynaklanma ihtimali yüksektir. Bu durumda, kartınızı iade etmenizi veya üreticiye garanti kapsamında tamir ettirmenizi tavsiye ederim.
Eski kartta da vardı yeni aldığım kartta da şuanda devam ediyor sorun.Emin misiniz?

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
@Lory lütfen yardımcı olabilir misin??
1fdb4705-d790-47e4-8539-8228c557c5f7.jpg

Ekli dosyalar

• 0fef608d-eba5-4d9b-b9f4-4a52e37d7699.jpg
    0fef608d-eba5-4d9b-b9f4-4a52e37d7699.jpg
    260.1 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
@Lory bu tn panel monitörlerde mi oluyor.Yoksa ekran kartımla mı alakalı?

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Bit derinliği düşük monitörlerde olur genelde. Monitör modeli neydi?
vg248qg asus

Aldığım ekran kartını iade mi edeyim ne dersiniz?RTX 4060 aldım asus.Bu kartla mı alakalı o kadar para verdim boyle bı sorun yaşamaya değer mi yoksa monıtorden mı dersiniz deneme şansım şuan için yok başka bi monıtorde?

vg248qg asus

Aldığım ekran kartını iade mi edeyim ne dersiniz?RTX 4060 aldım asus.Bu kartla mı alakalı o kadar para verdim boyle bı sorun yaşamaya değer mi yoksa monıtorden mı dersiniz deneme şansım şuan için yok başka bi monıtorde?
@Lory

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
@Lory iade etmek için 2 gunum var ne yapayım ne önerirsin?

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
vg248qg asus

@Lory
frc yazılımı ile 8 bite çıkan bir monitör. haliyle tn olduğu için de renk kaliteside iyi olmuyor. titremeler bundan yani monitörden kaynaklı.

bence monitörü iade et :D

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
frc yazılımı ile 8 bite çıkan bir monitör. haliyle tn olduğu için de renk kaliteside iyi olmuyor. titremeler bundan yani monitörden kaynaklı.

Peki ben https://www.akakce.com/televizyon/e...TwhRfmdSTaGSuxjSfy7ZPSTyGeo7pWVRoCwqIQAvD_BwE
bu televizyonda denesem sorunun monıtorden mı yoksa karttan mı kaynaklandığını anlar mıyım yoksa benım monıtorden farksız mı ?

5 yıl oldu alalı almazlar heralde :=)

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
televizyonlarda genelde bite bağlı olmaksızın dalgalanma olur. belki iyi bir tv olduğundan olmayabilir deneyebilirsin.
Yani bende bilemedim şimdi gerçekten çok arada kaldım.Kartı iade etsem mi yoksa etmesem mi diye monitördense sıkıntı olmaz benım ıcınde kartı yenı aldıgımdan can sıkıcı olur.Önceki kartımda 4060 dı başka bi marka.Şuan değiştirdim başka marka bir 4060 ile gene aynı sorun devam ediyor.Tam titremiyor aslında böyle dalga dalga cs de falan smokeların içine girince dalgalanıyor bu normal mi herkesde olan bi durum mu ki

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Yani bende bilemedim şimdi gerçekten çok arada kaldım.Kartı iade etsem mi yoksa etmesem mi diye monitördense sıkıntı olmaz benım ıcınde kartı yenı aldıgımdan can sıkıcı olur.Önceki kartımda 4060 dı başka bi marka.Şuan değiştirdim başka marka bir 4060 ile gene aynı sorun devam ediyor.Tam titremiyor aslında böyle dalga dalga cs de falan smokeların içine girince dalgalanıyor bu normal mi herkesde olan bi durum mu ki
6 bit frc lerin çoğunda var bu durum. sana özel değil yani.
1702913441271.png

çözüm 8 bit veya 10 bit bir monitör.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
yazılım ile 8 bit oluyor. e haliyle 6bit ve 8 bit arası birşey oluyor benimkide öyle.
Sizde de benım yaşadığım gibi bi sorun var mı?Her bu tarz bite sahip olan monitörde olan bi durum mu bu acaba yoksa şans mı?

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
@Lory burda mısınız?

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Sizde de benım yaşadığım gibi bi sorun var mı?Her bu tarz bite sahip olan monitörde olan bi durum mu bu acaba yoksa şans mı?
Evet ben çok rahatsız olmuyorum ve monitörüm daha kaliteli ama az çok var bende de. Monitörün kalitesine bağlı bir durum genelde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri