Soru Bukadar Bütçem Var Nasıl Bişey Alabilirim

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci
Belli değil
Ekran Kartı
Rx9060xt yada 5060ti
Şimdi benim 60k bütçem var ilk sorun size hangi ekran kartı almalıyım 9060xt mi yoksa 5060ti mi ikiside 16gb hangisi alınır.İkinci sorunda ailem vatandan toplamak istiyor PC yi ordan toplanırmı?

Halit90

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şimdi benim 60k bütçem var ilk sorun size hangi ekran kartı almalıyım 9060xt mi yoksa 5060ti mi ikiside 16gb hangisi alınır.İkinci sorunda ailem vatandan toplamak istiyor PC yi ordan toplanırmı?
Hocam selam, hayatım boyunca nvidia kullanmıştım. İlk defa amd ekran kartına geçtim ve bence oyun üzerine nvidia dan daha çok şey sunuyor. Benim çok hoşuma gitti. Amd’yi tercih etmeni önerebilirim.

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam selam, hayatım boyunca nvidia kullanmıştım. İlk defa amd ekran kartına geçtim ve bence oyun üzerine nvidia dan daha çok şey sunuyor. Benim çok hoşuma gitti. Amd’yi tercih etmeni önerebilirim.
Tamamdır peki vatan veya medyamark gibi bir yerden sistem alınırmı?

Halit90

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Tamamdır peki vatan veya medyamark gibi bir yerden sistem alınırmı?
Alınır ama benim yaptığım hataya düşme. Sırf sistemi kendim toplamamak için gittim itopyadan toplattırdım ve pahalıya denk geldi. Eğer sistemi toplamayı becerebiliyorsan en ucuz parçaları nereden temin edebiliyorsan oradan temin et.

En çok taksit sayısını veren yerlere bakmanı öneririm.

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Alınır ama benim yaptığım hataya düşme. Sırf sistemi kendim toplamamak için gittim itopyadan toplattırdım ve pahalıya denk geldi. Eğer sistemi toplamayı becerebiliyorsan en ucuz parçaları nereden temin edebiliyorsan oradan temin et.

En çok taksit sayısını veren yerlere bakmanı öneririm.
Toplama gibimi yaomamı önerirsin yani?Hazır sistem manasında sormuştum ben bide

Halit90

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Toplama gibimi yaomamı önerirsin yani?Hazır sistem manasında sormuştum ben bide
Vatanda da hazır ucuz sistem çıkıyo ama bazı parçaları tırt olabiliyor. İncehesap a da bakabilirsin. Hepsini incele bence. Genel olarak bilindik yerlerle ilgili genel bi sıkıntı yok

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Vatanda da hazır ucuz sistem çıkıyo ama bazı parçaları tırt olabiliyor. İncehesap a da bakabilirsin. Hepsini incele bence. Genel olarak bilindik yerlerle ilgili genel bi sıkıntı yok
Tamamdır teşekkür

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
O fiyata 9070XT veya 5070 alırsın. Vatandan aldığın sistemler monte edilip yollanmıyor haberin olsun.
9070XT PCKOLİK
9070XT GAMING GEN
5070 Vatan
Bu tür sitelerden sistem alırsan tek tek toplamaya göre biraz daha ucuza geliyor ama anakart, soğutucu, ram gibi yan parçalar çok iyi olmuyor.

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
O fiyata 9070XT veya 5070 alırsın. Vatandan aldığın sistemler monte edilip yollanmıyor haberin olsun.
9070XT PCKOLİK
9070XT GAMING GEN
5070 Vatan
Bu tür sitelerden sistem alırsan tek tek toplamaya göre biraz daha ucuza geliyor ama anakart, soğutucu, ram gibi yan parçalar çok iyi olmuyor.
Ben vatanda direk adamlara toplatıcam yanlarına gittiğimde düşündüğüm bide 60 binin tamamını kasaya vermem daha monitör var kulaklık var mouse falan var

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Konuyu açarken bunu belirti lütfen. Bütçeniz kasa için yaklaşık 50k tarzı olabilir ama sizin karar vermeniz gerekiyor.

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Hocam çoğu zaman incehesap ya da sinerji gibi firmalar vatan ya da mediamarkt gibi firmalardan çok daha uygun fiyata bilgisayar satabiliyorlar. Sana sadece ekran kartı mı lazım yoksa 60k civarında pc önerisi mi istiyorsun onu anlamadım

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam çoğu zaman incehesap ya da sinerji gibi firmalar vatan ya da mediamarkt gibi firmalardan çok daha uygun fiyata bilgisayar satabiliyorlar. Sana sadece ekran kartı mı lazım yoksa 60k civarında pc önerisi mi istiyorsun onu anlamadım
Ya şuan 60k bütçem var sistem dizcem içinde monitör de olucak

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Hocam

Nvidia tarafında R5-7500F / RTX 5060 TI 16GB sistem + Monitör alabilirsin. Bu sistem seni uzun yıllar götürür. İstersen daha göze hoş gelen bir kasa ile de özelleştirme yapabilirsin sistem içinde

Nvidia sistem
Monitör

AMD tarafında yine R5-7500F / RX9060XT 16GB + Monitör alabilirsin.

AMD sistem
Monitör

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam

Nvidia tarafında R5-7500F / RTX 5060 TI 16GB sistem + Monitör alabilirsin. Bu sistem seni uzun yıllar götürür. İstersen daha göze hoş gelen bir kasa ile de özelleştirme yapabilirsin sistem içinde

Nvidia sistem
Monitör

AMD tarafında yine R5-7500F / RX9060XT 16GB + Monitör alabilirsin.

AMD sistem
Monitör
AMD mı alsam yoksa Nvidia mı alsam çok kararsız kalıyorum ya

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
AMD mı alsam yoksa Nvidia mı alsam çok kararsız kalıyorum ya
Eğer sadece oyun oynayacaksanız arada fark yok diyebilirim. Tamamen fanboyluk gibi düşünün.

Ancak oyun oynamanın yanı sıra, canlı yayınlar açarım, yarın bir gün südyo programları kullanırım (adobe photoshop, broadcast vb.) derseniz, nvidia yazılımı bu tarz programları desteklemek konusunda çok başarılı.

Mesele oyun ise arada zaten fark yok istediğinizi seçebilirsiniz

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Eğer sadece oyun oynayacaksanız arada fark yok diyebilirim. Tamamen fanboyluk gibi düşünün.

Ancak oyun oynamanın yanı sıra, canlı yayınlar açarım, yarın bir gün südyo programları kullanırım (adobe photoshop, broadcast vb.) derseniz, nvidia yazılımı bu tarz programları desteklemek konusunda çok başarılı.

Mesele oyun ise arada zaten fark yok istediğinizi seçebilirsiniz
Ben hikayeli oyun çok oynayacağım bide ben CNC bölümü okuyorum evde çalışma olarak çizim falanda yapıcam hangisi gider?

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Ben hikayeli oyun çok oynayacağım bide ben CNC bölümü okuyorum evde çalışma olarak çizim falanda yapıcam hangisi gider?
Nvidia sistemi al o zaman hocam, ileriye dönük olarak yazılım konusunda o daha çok destekleyecektir seni. Amaç sadece oyun oynamak olsa AMD sistemi al derdim

KS

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Nvidia sistemi al o zaman hocam, ileriye dönük olarak yazılım konusunda o daha çok destekleyecektir seni. Amaç sadece oyun oynamak olsa AMD sistemi al derdim
Tamamdır teşekkür ederim hocam peki sistemi zorlamadan kullanırsam beni nekadar götürür?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri