Bunu Alsam Işe Yarar Mı ?

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anakartımda tek system fan çıkışı var kasamdaki tek fan çalışıyor bunu kullanarak diğer fanı da çalıştırmayı düşünüyorum işimi görür mü aynı zamanda ARGB kontrolcumde yok ışıklari yanmıyor fanların argb kontrolculerde ki fan girişleri işimi görür mü varsa link atarmisiniz

Anakartımda tek system fan çıkışı var kasamdaki tek fan çalışıyor bunu kullanarak diğer fanı da çalıştırmayı düşünüyorum işimi görür mü aynı zamanda ARGB kontrolcumde yok ışıklari yanmıyor fanların argb kontrolculerde ki fan girişleri işimi görür mü varsa link atarmisiniz
Güncel

Son düzenleme:
KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Fanları çalıştırır ama ARGB olmaz , bu sadece fan çoğaltıcı. Bütçeniz varsa aşağıdaki ürün daha iyi olur.

Bunu güç kaynağından çıkan sata kablosu ile çalıştıracagim dimi birde argb leri nasıl kontrol edeceğim birde attığınız site sağlam mı güvenilir mi sorun olurmu

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bunu güç kaynağından çıkan sata kablosu ile çalıştıracagim dimi birde argb leri nasıl kontrol edeceğim birde attığınız site sağlam mı güvenilir mi sorun olurmu
Güç kaynağından Sata kablosunu takmanız yeterli olur , gücü alır.

Sonuçta kontrolcüyü de anakarta bağlıyorsunuz. Anakart üzerinden kontrol edilebilir hâle gelir.

1685362680664.png

Site güvenilirdir , sorun olmaz.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Argb kontrolcü
Argb çoklayıcı
ve birde fan çoklayıcıya ihtiyacınız var. Sizin attığınız olur, o parçadan kullanıyorum sorun çıkarmadı. Kontrolcü olarak uygun bulabildim şuan, çok piyasada uyguna bol bulunur ürünler değiller, size daha önce attığım coolermaster kontrolcü baya iyiydi ama kalmamış maalesef.

Syqex hocamın attığı ürün kaliteli, güzel ama sanırsam argb tarafında onun bir kontrolcü özelliği bulunmuyor. Bütün fanların güç ve argb bağlantısını bu ürüne yapıp, fan ve argb'nin çıkışları anakarta birer kablo ile bağlanıyor. Sizin anakartta argb kontrolü olmadığından uygun olmaz diye düşünüyorum.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Argb kontrolcü
Argb çoklayıcı
ve birde fan çoklayıcıya ihtiyacınız var. Sizin attığınız olur, o parçadan kullanıyorum sorun çıkarmadı. Kontrolcü olarak uygun bulabildim şuan, çok piyasada uyguna bol bulunur ürünler değiller, size daha önce attığım coolermaster kontrolcü baya iyiydi ama kalmamış maalesef.

Syqex hocamın attığı ürün kaliteli, güzel ama sanırsam argb tarafında onun bir kontrolcü özelliği bulunmuyor. Bütün fanların güç ve argb bağlantısını bu ürüne yapıp, fan ve argb'nin çıkışları anakarta birer kablo ile bağlanıyor. Sizin anakartta argb kontrolü olmadığından uygun olmaz diye düşünüyorum.
Kontrolcü üzerindeki fan girislerine taksam calismazmi fan çoklayıcı islevide görmüyormu syqex hocamın attığı kontrolcü anakartım a520m k v2 desteklemiyor argb sanırım

IMG_20230529_154412.jpg
2 fanım var onlardan çıkan kablolar bu şekilde

Attığınız çoklayıcı daki 3 pin kabloları bunların birine takdigimda diğer kablo boş mu kalacak

Son düzenleme:

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Kontrolcü üzerindeki fan girislerine taksam calismazmi fan çoklayıcı islevide görmüyormu syqex hocamın attığı kontrolcü anakartım a520m k v2 desteklemiyor argb sanırım

Ekli dosyayı görüntüle 217582 fanım var onlardan çıkan kablolar bu şekilde

Attığınız çoklayıcı daki 3 pin kabloları bunların birine takdigimda diğer kablo boş mu kalacak
Her fanınızdan hem dişi hem erkek kablo çıkıyor ise dediğiniz gibi belki fanlarınızda uc uca ekleme özelliği olabilir. Yani 3 fandan çıkan dişi ve erkek uçlari birleştiriyorsunuz ve son fanda kalan dişi ucuda anakarta veya kontrolcü ye takıp paralel olarak fanları tek kablo ile bağlamış oluyorsunuz. Syqex hocamın attığı parça benim anladığıma göre tek parça üzerinde argb ve pwm fanları çokluyor, sonra yine ya anakarta yada bir kontrolcüye bağlama ihtiyacı duyuyor. Yani ikisi bir arada çoklayıcı gibi.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Her fanınızdan hem dişi hem erkek kablo çıkıyor ise dediğiniz gibi belki fanlarınızda uc uca ekleme özelliği olabilir. Yani 3 fandan çıkan dişi ve erkek uçlari birleştiriyorsunuz ve son fanda kalan dişi ucuda anakarta veya kontrolcü ye takıp paralel olarak fanları tek kablo ile bağlamış oluyorsunuz. Syqex hocamın attığı parça benim anladığıma göre tek parça üzerinde argb ve pwm fanları çokluyor, sonra yine ya anakarta yada bir kontrolcüye bağlama ihtiyacı duyuyor. Yani ikisi bir arada çoklayıcı gibi.
2 fan var kasamda çıkışlarından 1 i erkek 1 i dişi birbirine takip nasıl yapacağımı anlamadım
Birde anakartım desteklemiyorsa syqex hocamın attığını kullanamıyorum sanırım

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
2 fan var kasamda çıkışlarından 1 i erkek 1 i dişi birbirine takip nasıl yapacağımı anlamadım
Birde anakartım desteklemiyorsa syqex hocamın attığını kullanamıyorum sanırım
Arka kapağı açıp inceleme şansınız varmı veya resim atabilirseniz iyi olur. Direk her fandan 2şer kablo çıkmalı, biri pwm biri argb dişi. Benim dediğim olayın pek olacağını sanmıyorum, genelde daha pahalı kasalarda oluyor. Sizin gördüğünüz kablo nerde onu da atabilirseniz merak ettim açıkçası. Toplam 3 pwm biri hali hazırda anakarta bağlı, 3 argb dişi kablo bulmalısınız fanlardan çıkan.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
@HG07

Arka kapağı açıp inceleme şansınız varmı veya resim atabilirseniz iyi olur. Direk her fandan 2şer kablo çıkmalı, biri pwm biri argb dişi. Benim dediğim olayın pek olacağını sanmıyorum, genelde daha pahalı kasalarda oluyor. Sizin gördüğünüz kablo nerde onu da atabilirseniz merak ettim açıkçası
Çekeyim bekleyin

IMG_20230529_164116.jpg
cikislar bu şekilde 2 fanimdan da kablolar bu şekilde çıkıyor kasa modeli lian li lancool 205M Mesh 2adet argb fan mevcut kasamda

@HG07

Çekeyim bekleyin

IMG_20230529_164116.jpg
cikislar bu şekilde 2 fanimdan da kablolar bu şekilde çıkıyor kasa modeli lian li lancool 205M Mesh 2adet argb fan mevcut kasamda
Dediğiniz gibi fanlardan birininde 4 pin olan kablo anakarttaki sys fan girişine bağlı tek fan ışıksız şekilde çalışıyor
@HG07

Son düzenleme:

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
@HG07

Çekeyim bekleyin

Ekli dosyayı görüntüle 21762cikislar bu şekilde 2 fanimdan da kablolar bu şekilde çıkıyor kasa modeli lian li lancool 205M Mesh 2adet argb fan mevcut kasamda

Dediğiniz gibi fanlardan birininde 4 pin olan kablo anakarttaki sys fan girişine bağlı tek fan ışıksız şekilde çalışıyor
@HG07
Normal 4pin pwm bağlantısında bir engelimiz yok o halledilir ama hala nasıl bir argb sistemi var çözemedim 2 tane fanın. Bu erkek ve dişiden bir çift daha olabilir mi acaba? O zaman mantıklı olacak çünkü. Zaten tek kablo üzerinden gelip erkek ve dişi olarak ayrılıyor gibi gözüküyor resimde. Kasada 3 fan var demiştiniz, arkadaki da fanda argb yok o zaman.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Normal 4pin pwm bağlantısında bir engelimiz yok o halledilir ama hala nasıl bir argb sistemi var çözemedim 2 tane fanın. Bu erkek ve dişiden bir çift daha olabilir mi acaba? O zaman mantıklı olacak çünkü. Zaten tek kablo üzerinden gelip erkek ve dişi olarak ayrılıyor gibi gözüküyor resimde. Kasada 3 fan var demiştiniz, arkadaki da fand argb yok sanırsam.
İki fanında ayrıca 1 erkek 1 dişi argb kablosu mevcut @HG07

2 fandanda 1 tane 4 pin fan kablosu ve 1 er tane dişi erkek argb kablosu
@Syqex hocam senin bilgin varmıdır bu konuda

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
O zaman dediğim şey olur büyük ihtimal. Uç uca ekleme. Bir fanın erkeği ile bir fanın dişini birleştireceksiniz. Böylece bir fanda sadece dişi, bir fanda sadece erkek boşta kalacak. Boşta kalan dişiyi alacağınız kontrolcüye takacaksınız. Diğer fandaki erkek boş kalacak. Eğer bir fan daha alırsanız argb bağlantısını bu erkek uca yaparak onuda paralel olarak sisteme katabilirsiniz. Bi daha argb çoklayıcı almanıza gerek kalmıyor eğer bu şekilde çalışırsa.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
O zaman dediğim şey olur büyük ihtimal. Uç uca ekleme. Bir fanın erkeği ile bir fanın dişini birleştireceksiniz. Böylece bir fanda sadece dişi, bir fanda sadece erkek boşta kalacak. Boşta kalan dişiyi alacağınız kontrolcüye takacaksınız. Diğer fandaki erkek boş kalacak. Eğer bir fan daha alırsanız argb bağlantısını bu erkek uca yaparak onuda paralel olarak sisteme katabilirsiniz. Bi daha argb çoklayıcı almanıza gerek kalmıyor eğer bu şekilde çalışırsa.
O zaman attığınız kontrolcü ile benim attığım fan çoklayıcıyi sipariş verecegim böyle olmazsa argb çoklayıcıyı da alırım

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
O zaman attığınız kontrolcü ile benim attığım fan çoklayıcıyi sipariş verecegim böyle olmazsa argb çoklayıcıyı da alırım
Aynen böyle yapın. Çalışmaz ise bir de çoklayıcı alırsınız. Argb kontrolcü yurtdışındanmış ama galiba, onun olayını vergisini falan iyi okuyun, amazonda sorun olmuyor ama daha önce hepsiburadadan yurtdışı alışveriş yapmadım ben. Olmazsa alternatif bir ürün bulmaya çalışalım. Sahibindende falan daha ucuza kasalardan çıkma daha kaliteli markaların kontrolcülerini bulabilirsiniz aklınızda olsun bu arada.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aynen böyle yapın. Çalışmaz ise bir de çoklayıcı alırsınız. Argb kontrolcü yurtdışındanmış ama galiba, onun olayını vergisini falan iyi okuyun, amazonda sorun olmuyor ama daha önce hepsiburadadan yurtdışı alışveriş yapmadım ben. Olmazsa alternatif bir ürün bulmaya çalışalım. Sahibindende falan daha ucuza kasalardan çıkma daha kaliteli markaların kontrolcülerini bulabilirsiniz aklınızda olsun bu arada.
Yurtici olursa daha iyi olur ben baktım ama pek anlamıyorum o yüzden bulamadım alternatif bir şey önerebilirmisiniz

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Fanları çalıştırır ama ARGB olmaz , bu sadece fan çoğaltıcı. Bütçeniz varsa aşağıdaki ürün daha iyi olur.

Bunu kontrol edebilmek için de anakart da a-rgb portu olması lazım yoksa bu kontrol edilmez argb girişi olmayan Anakartlarda USB portu üzerinden kullanılan kontrolculer gereklidir

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Eskiden hep bu dark'ın ürününü önerirdim 30-40 lira faydalı bir parça idi ama hiçbir yerde stokta kalmamış. Bulduğum tek yerde 300 lira ve iki adet stok kalmış. Bunu reset butona bağlıyorsunuz ve o tuş ile geçiş sağlıyorsunuz. Aslında tuşludan daha kullanışlı ama reset butonunuz olmuyor. Başka faydalı bir kontrolcü bulamadım. Asrock'un usb kontrolcüleri olurdu onlar da yok stokta. Şu Syqex hocamın attığın parçanın HA-02C modeli vardı kumandalı kontrolcülü ama o da 670 liraydı :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri