Yardım Bütçe 150K PC Toplama

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
şuan kafamda kaba taslak bir pc topladım

asus tuf 5070
amd ryzen 7 9800x3d
ram g skil 6000mhz 28 cl 2x32gb
corsair 5000d
güç akynağı belli değil
sıvı soğutma belli değil
anakart asus tuf x870 plus wifi

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam naçizane görüşüm 150k bütçe ile 5080 sistem toplanır. Bir de böyle değerlendirin bence.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
psu ve sıvı soğutma ne olabilir ?

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
benim bildiğim kadarıyla ddr5 ramlerde cl değeri daha fazla fps veriyormuş ram olarak aynı devam etmeyi düşünüyorum psu markası oalrak fsp daha iyi değilmiydi ?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam CL28 ve CL30 değeri F/P açısından çok mantıksız. Çünkü fiyat olarak %35 daha pahalıyken performans değeri olarak %1 belki %2 fark oluşturur. O yüzden bence gerek yok böyle bir şeye.

Güç kaynağı olarak Raijintek iyidir, ancak FSP, Enermax gibi firmalar da kesinlikle iş görür ve kabaca aynı kalitededir. O yüzden FSP de tercih edebilirsiniz.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
İlk defa benim dışımda raijintek öneren birini gördüm tebrik ediyorum :D Amperenin cratostan daha iyi olması gerekirken amperede ses sorunu yaşayan birileri olmuş o yüzden cratos öneriyorum ben köşeye not olarak düşeyim dedim.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
İlk defa benim dışımda raijintek öneren birini gördüm tebrik ediyorum :D Amperenin cratostan daha iyi olması gerekirken amperede ses sorunu yaşayan birileri olmuş o yüzden cratos öneriyorum ben köşeye not olarak düşeyim dedim.
Ülkemize pek değeri yok da yabancı kaynaklarda görüyorum hep Raijintek ürünleri. Özellikle kasaları ilgimi çekiyor, çok güzel fulltower kasaları bulunmakta. Güç kaynakları da kaliteli.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ilk defa bende duydum benim bildiğim seasonicle fsp markasını öneriyorlar

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Önerilen bir sürü marka var aslında ama raijintek içlerinde en bilinmeyip en iyi olanlarından. Cybenetics'ten testlerine bakabilirsin
anladım ama bilindik markalardan önerebilceğin bir psu varmı ? aklıma sus rog geliyor ama onlarda bana biraz kazık gibi geliyor

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
anladım ama bilindik markalardan önerebilceğin bir psu varmı ? aklıma sus rog geliyor ama onlarda bana biraz kazık gibi geliyor
Bu bilindik bir marka sadece türkler bilmiyor .

Bu bütçede marka istiyorsanız 1000w asus msi psularına bakabilirsiniz. cybenetics den incelemesi varsa bakın ürünün verimliliği ve sesi hakkında bilgi içerir bilindik bir sitedir. psu tier listlere de bakabilirsiniz. bu sitelerde tabii her ürün olmaz haliyle bir sürü ürün var.

Ben tabii yine raijintek cratos 1000w +80 gold önereceğim belki psu arayan başkası vardır o görür.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
1754506796461.png

sistem böyle oldu sıkıntı varmı gördüğünüz ?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Yok hocam sistem güzel. RAM için dediğim halen geçerli, fiyat farkı önemli değil diyorsanız tercih edilebilir.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
bu arada süper serisi ne zaman gelicek çünkü düz 5000 sesrisi içime sinmiyor benim

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
kasa olarak kararsız kaldım ya 5000d tipinde nzxten veya lianliden güzel önerebilceğiniz modeller varmı ?

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
asus rog strix 1000g psu var birde loki biraz abartı geldi bana 5070 ti ile uyumlu olurmu bu psu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri