Yardım Bütün Oyunlarda Fps Drop Olmakta

Umut D.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamun Aleyküm arkadaşlar bir süredir başıma illet gibi gelmiş olan bu durumu nasıl çözerim destek olur musunuz. Teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-06-19 113756.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-19 113756.png
    38.4 KB · Görüntüleme: 12

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
665
3050 6 gb bir kart günümüzde 8gb bile zorlanırken 6gb kartın güncel oyunlarda yüksek ayarlarda zorlanması çok normal hangi oyunda ne drop yaşıyorsunuz hangi grafik ayarlarında ? detay belirtirseniz.

Ayrıca işlemciyi neyle sogutuyorsunuz

KS

Umut D.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
FC 24, CS:2, Fall Guys, Gang Beats oyunlarında. Düşük grafik ayarlarında bile FPS drop oluyor. Kule tipi soğutma kullanmaktayım.

KS

Umut D.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3050 6 gb bir kart günümüzde 8gb bile zorlanırken 6gb kartın güncel oyunlarda yüksek ayarlarda zorlanması çok normal hangi oyunda ne drop yaşıyorsunuz hangi grafik ayarlarında ? detay belirtirseniz.

Ayrıca işlemciyi neyle sogutuyorsunuz
1 senedir. var bendeki sorun sıkıldım artık kendim de çözemedim bir türlü. Bir de normalde GPU %60-80, CPU %50-60 larda iken drop olduğuı anda GPU yüzdesi 1 e kadar düşüp CPU yüzde yüz çıkıyor onu fark ettim.

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
110
1 senedir. var bendeki sorun sıkıldım artık kendim de çözemedim bir türlü. Bir de normalde GPU %60-80, CPU %50-60 larda iken drop olduğuı anda GPU yüzdesi 1 e kadar düşüp CPU yüzde yüz çıkıyor onu fark ettim.
Hocam denemediyseniz format atın. Bende de benzer durum vardı. 8 ay format atmamak için direndim. En sonunda çözümü bulamayıp format attım. Düzeldi.

KS

Umut D.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam denemediyseniz format atın. Bende de benzer durum vardı. 8 ay format atmamak için direndim. En sonunda çözümü bulamayıp format attım. Düzeldi.
En son format atacam da başka bir yöntem bilen varsa uygulayayım

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
110
Dediğim gibi ben de sizin gibi araştırdım. Uzun süre denedim ancak bazen tek çare format oluyor. Dedim keşke o kadar uğraşacağıma baştan format atsaydım da bu kadar vakit kaybetmeseydim.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
665
Isı değerleri ne durumda özellikle işlemci için. Çünkü belirttiğiniz şey genelde işlemci kaynaklı gibi görünüyor. Şöyle özetliyim. Gpunun yansıttıgını işlemci resmeder gibi düşünün. İşlemci yetişemediği için %100e çıkıyor ve bu sırada işlemc devam etmediği için doğal olarak gpu duruyor %1 dediğiniz seviye yani. Burdada anlık takılma drop oluyor.

Aklıma gelenler ilk olarak
gpunun 6gb olmasıydı (oyunlarda fps değerleri 60a sabitlenebilir online olmayanlar için)
İşlemci sıcaklıgı (kule tipi dediniz ama sıcaklıklar ne alemde 5600x 5600e göre daha fazla ısınıyor kendimden biliyorum.)
Bu dediğiniz droplar ne kadr süre sonra oluyor

KS

Umut D.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isı değerleri ne durumda özellikle işlemci için. Çünkü belirttiğiniz şey genelde işlemci kaynaklı gibi görünüyor. Şöyle özetliyim. Gpunun yansıttıgını işlemci resmeder gibi düşünün. İşlemci yetişemediği için %100e çıkıyor ve bu sırada işlemc devam etmediği için doğal olarak gpu duruyor %1 dediğiniz seviye yani. Burdada anlık takılma drop oluyor.

Aklıma gelenler ilk olarak
gpunun 6gb olmasıydı (oyunlarda fps değerleri 60a sabitlenebilir online olmayanlar için)
İşlemci sıcaklıgı (kule tipi dediniz ama sıcaklıklar ne alemde 5600x 5600e göre daha fazla ısınıyor kendimden biliyorum.)
Bu dediğiniz droplar ne kadr süre sonra oluyor
Sıcaklık 70 in üzerine çıkmıyor. Droplar ise 5-6 sn sürmekte. FPS değerini 60'a sabitlemeyi deneyeceğim teşekkür ederim.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
665
Sıcaklık 70 in üzerine çıkmıyor. Droplar ise 5-6 sn sürmekte. FPS değerini 60'a sabitlemeyi deneyeceğim teşekkür ederim.
Cs de değilde diğerlerinde deneyebilirsin. Cs monitör hz değerine yapabilirsin.

Birde performans ayarı olarak dengeli değilde maksimum seçer misin. Nvidiadan da performansa önem yaparsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri