- Tepki
- 1,266
Merhaba arkadaşlar,
Casper Excalibur E600 serisi bilgisayarımda BIOS sürümüm F8 idi ve TPM 2.0 / Secure Boot gibi ayarlar için BIOS güncellemesi yapmam gerekiyordu. Casper destek ekibinden aldığım dosya ve yönergelerle güncellemeyi başarıyla tamamladım. Yapamayan ya da hata alan arkadaşlara yardımcı olmak adına adım adım süreci anlatmak istiyorum:
İçinde şu dosyalar olacak:
H510MHYP.F14, Efiflash.efi, Update.nsh, Update_2.nsh vs.
En fazla 32 GB bir USB bellek kullanın. ( Ben 64 GB ile de başardım ama 32 GB daha sorunsuz olabilir. )
USB belleği FAT32 olarak biçimlendirin. ( Rufus kullanabilirsiniz. )
Tüm çıkan dosyaları doğrudan USB’nin içine atın. ( Yani klasör içinde değil, USB'nin kök dizinine. )
"Boot" sekmesinden UEFI Shell veya Q-Flash ortamını açın.
Shell ekranı geldiğinde aşağıdaki adımları takip edin:
USB belleğiniz genelde fs4: oluyor. Dosyaları görünce doğru yerde olduğunuzu anlarsınız.
Bu komutla BIOS güncellemesi otomatik olarak başlıyor. İşlem uzun sürebilir, bu yüzden sabırlı olmanızı tavsiye ederim şahsen ben, 15-20 Dakika bekledim.
Ekranda şu yazıyı görürseniz işlem başarılı:
Bilgisayarı kapatın. Güç kablosunu prizden çekin. 1–2 dakika bekleyin ve tekrar açın.
Casper Excalibur E600 serisi bilgisayarımda BIOS sürümüm F8 idi ve TPM 2.0 / Secure Boot gibi ayarlar için BIOS güncellemesi yapmam gerekiyordu. Casper destek ekibinden aldığım dosya ve yönergelerle güncellemeyi başarıyla tamamladım. Yapamayan ya da hata alan arkadaşlara yardımcı olmak adına adım adım süreci anlatmak istiyorum:
1-Gerekli Dosyalar:
Casper destekten gelen .zip dosyasını masaüstüne çıkarın.İçinde şu dosyalar olacak:
H510MHYP.F14, Efiflash.efi, Update.nsh, Update_2.nsh vs.
En fazla 32 GB bir USB bellek kullanın. ( Ben 64 GB ile de başardım ama 32 GB daha sorunsuz olabilir. )
USB belleği FAT32 olarak biçimlendirin. ( Rufus kullanabilirsiniz. )
Tüm çıkan dosyaları doğrudan USB’nin içine atın. ( Yani klasör içinde değil, USB'nin kök dizinine. )
"Boot" sekmesinden UEFI Shell veya Q-Flash ortamını açın.
Shell ekranı geldiğinde aşağıdaki adımları takip edin:
Kod:
fs4:
dir
Kod:
update.nsh
DİKKAT: Süreç boyunca bilgisayarı kesinlikle kapatmayın!
Ekranda şu yazıyı görürseniz işlem başarılı:
Kod:
FPT Operation Successful.
Bilgisayarı kapatın. Güç kablosunu prizden çekin. 1–2 dakika bekleyin ve tekrar açın.