Rehber Casper / Gigabyte H510M-H Anakart Bios Güncelleme Rehberi

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Merhaba arkadaşlar,
Casper Excalibur E600 serisi bilgisayarımda BIOS sürümüm F8 idi ve TPM 2.0 / Secure Boot gibi ayarlar için BIOS güncellemesi yapmam gerekiyordu. Casper destek ekibinden aldığım dosya ve yönergelerle güncellemeyi başarıyla tamamladım. Yapamayan ya da hata alan arkadaşlara yardımcı olmak adına adım adım süreci anlatmak istiyorum:

1-Gerekli Dosyalar:

Casper destekten gelen .zip dosyasını masaüstüne çıkarın.
İçinde şu dosyalar olacak:
H510MHYP.F14, Efiflash.efi, Update.nsh, Update_2.nsh vs.

En fazla 32 GB bir USB bellek kullanın. ( Ben 64 GB ile de başardım ama 32 GB daha sorunsuz olabilir. )
USB belleği FAT32 olarak biçimlendirin. ( Rufus kullanabilirsiniz. )

Tüm çıkan dosyaları doğrudan USB’nin içine atın. ( Yani klasör içinde değil, USB'nin kök dizinine. )

"Boot" sekmesinden UEFI Shell veya Q-Flash ortamını açın.

Shell ekranı geldiğinde aşağıdaki adımları takip edin:
Kod:
fs4:
dir
USB belleğiniz genelde fs4: oluyor. Dosyaları görünce doğru yerde olduğunuzu anlarsınız.
Kod:
update.nsh
Bu komutla BIOS güncellemesi otomatik olarak başlıyor. İşlem uzun sürebilir, bu yüzden sabırlı olmanızı tavsiye ederim şahsen ben, 15-20 Dakika bekledim.

DİKKAT: Süreç boyunca bilgisayarı kesinlikle kapatmayın!

Ekranda şu yazıyı görürseniz işlem başarılı:
Kod:
FPT Operation Successful.

Bilgisayarı kapatın. Güç kablosunu prizden çekin. 1–2 dakika bekleyin ve tekrar açın.

har3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dosyaların linkini paylaşabilir misiniz? Bende de aynı anakart var.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Dosyaların linkini paylaşabilir misiniz? Bende de aynı anakart var.
Merhaba, onu maalesef ben paylaşamıyorum kardeşim.

Senin Casper destek mailine mail atman gerekiyor, sana bir dosya gönderecekler.
O zaman yapabilirsin. Yine de sana yardımcı olabilirim, merak etme.

Merhaba Casper Destek Ekibi,

Casper Excalibur serisi bir masaüstü bilgisayar kullanmaktayım. BIOS sürümünü güncellemek istiyorum ancak anakartın özel üretim olduğunu bildiğim için, güncel BIOS dosyasını sizin tarafınızdan temin etmem gerektiğini öğrendim.

Aşağıda sistem bilgilerimi paylaşıyorum. Uyumlu en son BIOS dosyasını ve nasıl güncelleme yapabileceğime dair yönergeleri benimle paylaşmanızı rica ederim.

Sistem Bilgileri:
•Model: Casper Excalibur E600
•Anakart: H510M H
•Mevcut BIOS Sürümü: [BIOS ekranından alınabilir, örn: 1.03 / 2022-05-12]
•İşletim Sistemi: Windows 11 Home 64-bit

Gerekli güncelleme dosyası ve yönergeleri iletebilir misiniz?

Teşekkür ederim,
Küçültmek için tıkla...
Bu maili kendi sistem bilgilerinle düzenleyip gönderebilirsin kardeşim, uğraşmana gerek yok. Yani sana örnek olması için direkt hazır bir mail yazdım.

Genelde geri dönüş süresi yorgunluğa göre değişiyor. Ben mail attığımda, yaklaşık 30–35 dakika sonra geri bildirim yapmışlardı.

Ha bu arada, bunu yazmayı unutmuşum: Maili [email protected] adresine göndereceksin.

kayra_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, onu maalesef ben paylaşamıyorum kardeşim.

Senin Casper destek mailine mail atman gerekiyor, sana bir dosya gönderecekler.
O zaman yapabilirsin. Yine de sana yardımcı olabilirim, merak etme.

Bu maili kendi sistem bilgilerinle düzenleyip gönderebilirsin kardeşim, uğraşmana gerek yok. Yani sana örnek olması için direkt hazır bir mail yazdım.

Genelde geri dönüş süresi yorgunluğa göre değişiyor. Ben mail attığımda, yaklaşık 30–35 dakika sonra geri bildirim yapmışlardı.

Ha bu arada, bunu yazmayı unutmuşum: Maili [email protected] adresine göndereceksin.
Abi eline sağlık Allah razı olsun şu olay beni okadar uğraştırdı ki, çözümünü sayende buldum çok teşekkür ederim

asheus25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba ben h510m h gıgabyt anakart aldım sorun su anakarta ıslemcı olarak i3 10100f var ve ekran kartı secıyor ne taktıysak goruntu vermedı sonra bıos guncellenmesı gerekıyor dedıler sıteden ındırdık yıne olmadı sonra ı3 10105 ınbord lu ıslemcı taktık anakartın ustundekı hdmı den goruntu aldık sıteden ındırdıgımız bıo oların hıcbırını gormuyor kabul etmıyor sonra acılısta farkettık casper dıye acılıyor buna nasıl cozum bulabılırız burdan okudum casper a meıl etıyorsunuzz ben atamıyorum ıletılmıyor bır turlu [email protected] gıtmıyor karsı tarafın gelen kutusu dolu dıye gerı bıldırım alıyorum yardımcı olun lutfen

bu casper ı kaldırmak lazım normal gıgabyte olarak kullansam qflas ıle rahatca atarız casper ne yuklemısse hıcbır sekılde kart onay vermıyor

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
merhaba ben h510m h gıgabyt anakart aldım sorun su anakarta ıslemcı olarak i3 10100f var ve ekran kartı secıyor ne taktıysak goruntu vermedı sonra bıos guncellenmesı gerekıyor dedıler sıteden ındırdık yıne olmadı sonra ı3 10105 ınbord lu ıslemcı taktık anakartın ustundekı hdmı den goruntu aldık sıteden ındırdıgımız bıo oların hıcbırını gormuyor kabul etmıyor sonra acılısta farkettık casper dıye acılıyor buna nasıl cozum bulabılırız burdan okudum casper a meıl etıyorsunuzz ben atamıyorum ıletılmıyor bır turlu [email protected] gıtmıyor karsı tarafın gelen kutusu dolu dıye gerı bıldırım alıyorum yardımcı olun lutfen

bu casper ı kaldırmak lazım normal gıgabyte olarak kullansam qflas ıle rahatca atarız casper ne yuklemısse hıcbır sekılde kart onay vermıyor
Casper, Gigabyte anakart BIOS’unu kendi sürümüyle özelleştiriyor. Logo, OEM ayarları ve bazen de bazı modüller üzerinde kilitlemeler yapılıyor. Bu nedenle Gigabyte’ın resmi sitesinde yer alan .Fxx uzantılı orijinal BIOS dosyalarıyla doğrudan güncelleme yapılamıyor. İşte bu yüzden kardeşim, harici ekran kartı takıldığında BIOS GPU’yu initialize etmeyip görüntü vermiyor olabilir.

asheus25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Casper, Gigabyte anakart BIOS’unu kendi sürümüyle özelleştiriyor. Logo, OEM ayarları ve bazen de bazı modüller üzerinde kilitlemeler yapılıyor. Bu nedenle Gigabyte’ın resmi sitesinde yer alan .Fxx uzantılı orijinal BIOS dosyalarıyla doğrudan güncelleme yapılamıyor. İşte bu yüzden kardeşim, harici ekran kartı takıldığında BIOS GPU’yu initialize etmeyip görüntü vermiyor olabilir.
Peki ne yapabilirim hocam kartı satın almıştım geri iade etmek TE istemiyom bir çözümü yokmu ve Casper dan ayristiramazmiyiz sadece gigabyt olarak kullanabilsem bilgisayarcı arkadaşım bios yapabilirsek olur dedi ama günümüz yetmedi yarın yine ugrasacagiz

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Peki ne yapabilirim hocam kartı satın almıştım geri iade etmek TE istemiyom bir çözümü yokmu ve Casper dan ayristiramazmiyiz sadece gigabyt olarak kullanabilsem bilgisayarcı arkadaşım bios yapabilirsek olur dedi ama günümüz yetmedi yarın yine ugrasacagiz
Kusura bakma kardeşim, işte olduğum için geç cevap veriyorum.

EFI Shell ekranına geldiğinde şunu da bir dene kardeşim:
Kod:
efiflash H510MH.F15 /x
Komutu tam bu şekilde yaz. Ama bunları yapmadan önce BIOS ayarlarına girip “CSM Support” ve “Secure Boot” seçeneklerini devre dışı bırak, ardından kaydedip çık. Daha sonra komutu yeniden dene.

asheus25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kusura bakma kardeşim, işte olduğum için geç cevap veriyorum.

EFI Shell ekranına geldiğinde şunu da bir dene kardeşim:
Kod:
efiflash H510MH.F15 /x
Komutu tam bu şekilde yaz. Ama bunları yapmadan önce BIOS ayarlarına girip “CSM Support” ve “Secure Boot” seçeneklerini devre dışı bırak, ardından kaydedip çık. Daha sonra komutu yeniden dene.
Hocam gigabyt sitesinden güncel biosu flaşla attıktan sonraki bu dediklerini yapmaliyim ya rica etsem kafam çok karıştı en baştan alsak sırasıyla ne yapmam gerekiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri