Casper Nirvana CHY.3550-4L45A-N Notebook işlemci değişir mi?

ayhanaltinok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ,
Casper Nirvana CHY.3550-4L45A-N Notebook kullanmaktayım bu cihazda Intel(R) Pentium(R) CPU 3550M @ 2.30GHz (2 CPUs), ~2.3GHz bulunmakta değiştirmek istiyorum.

Nasıl değiştirebilirim?
Cihazımla uyumlu işlemci hangisidir?
Nerden alabilirim?
i5 takabilir miyim?

Rage77

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teorik olarak tüm bilgisayarlarda işlemci değişimi yapılır. Laptoplarda da bu kural istisnai değil. Ancak,
1. Laptoplarda işlemci değiştirmek teknik olarak çok daha zordur.
2. Laptop işlemcileri ayrıyeten satılmaz. Özellikle Türkiye'de bulmak çok daha zor.
3. Bulunan işlemci de büyük ihtimalle aynı ailenin bir üst modeli olabileceğinden sonuçta yaptığın işlem karşılığında çabana değmeyecek en fazla %20'lik bir avantaj sağlarsın.
4. Çıkardığın işlemciyi satamazsın elinde kalır
Ama ben kafama koydum yapacam diyorsanda Karar senin :)

KS

ayhanaltinok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rage77' Alıntı:
Teorik olarak tüm bilgisayarlarda işlemci değişimi yapılır. Laptoplarda da bu kural istisnai değil. Ancak,
2. Laptop işlemcileri ayrıyeten satılmaz. Özellikle Türkiye'de bulmak çok daha zor.
3. Bulunan işlemci de büyük ihtimalle aynı ailenin bir üst modeli olabileceğinden sonuçta yaptığın işlem karşılığında çabana değmeyecek en fazla %20'lik bir avantaj sağlarsın.

Teşekkür ederim gayet net bir açıklama olmuş. Dedikleriniz mantıklı geldi değiştirmesem daha iyi olacak sanırım.

Enes Değirmenci' Alıntı:
Laptop işlemcileri bazıları anakart a gömülü hatta çoğu anakart a gömülü o yüzden değiştirmek mümkün olmuyor :)
İşlemcim soketli sökülebiliyor esasta ama hangisini almalıyım bilmiyorum.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ayhanaltinok' Alıntı:
Rage77' Alıntı:

Teşekkür ederim gayet net bir açıklama olmuş. Dedikleriniz mantıklı geldi değiştirmesem daha iyi olacak sanırım.

Enes Değirmenci' Alıntı:
Laptop işlemcileri bazıları anakart a gömülü hatta çoğu anakart a gömülü o yüzden değiştirmek mümkün olmuyor :)
İşlemcim soketli sökülebiliyor esasta ama hangisini almalıyım bilmiyorum.

İşlemci bulmak Çok zor olduğunu biliyorum sahibinden de bakindinizmi :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri