Yardım Casperden Dava Yedi̇m

kriptoemin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
25 Eki 2024
Mesajlar
1
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.

THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.



Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.



Gelelim benim savunmama.

1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. https://www.sikayetvar.com/trendyol



2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.

Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.



Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.



3. olarak.

İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.



Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.



(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)
 

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
4 Eyl 2022
Mesajlar
165
Tepki
48
Hocam bilgisizim ama sorumluluk sana değil de bu fiyatları belirleyen arkadaşa aittir. Herhangi bir ücret alinacaksa senden değil ondan alınması lazım
 

freeshah

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
30 Haz 2024
Mesajlar
20
Tepki
4
Hocam yapabiliyorsanız bu olayı her yerde yayın. Sikayervar, forumlar, youtube, eksisozluk, herhangi bir dergi/gazete belki. Çünkü sizi dava etmeleri kesinlikle ticarete de aykırı hukuka da. Teşhir etmek lazım. Sinerji'de alacağım her şey toplamda belki 5-10 bin daha ucuz tutabilirdi. Ama son dönemdeki olaylardan dolayı uzak duruyorum. Bir gün kendilerine çeki düzen verip müşteri tarafında adaletli olduklarını duymaya başlayana kadar da uzak duracağız. Casper da bir tane müşterinin peşine düşüyorsa zaten yazık.
 

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Katılım
26 May 2022
Mesajlar
1,095
Tepki
512
Konum
İzmir
Haksız dava düşer. Tabii adalet sistemi doğru işlerse.

Çaldın mı? Tehditle mi indirim yaptırttın? Satıcıyı mı kandırdın?
Tabii ki hiçbiri.
Kötü niyeti bulup kanıtlasınlar. Bu kadar basit. Ancak bunun savunmasını kanun maddelerini bilmiyorsanız kendiniz yapamazsınız.

Satıcının hatası varsa bu sizi bağlamaz. Bundan dolayı sorumlu tutulamazsınız. Avukat tutacak paranız yoksa mahkemeye dilekçeyle başvurmanız gerekir ki bu nadir durumlar için geçerli (çalışamaz raporu gibi veya herhangi bir sağlık sorunu yüzünden geçinemiyor ve yardıma muhtaç olduğunuzu gösteren birşeyler isteyebilirler, bakmakla yükümlü olduğunuz engelli varsa gibi durumlar). Öteki türlü avukat parasını cebinizden karşılamanız gerekir, davayı kazanırsanız avukat masraflarını karşı tarafa yükleyip yükleyemeyeceğinizi avukatlarla görüşüp sorabilirsiniz. Hatta dava süreci hakkında da ufak tefek öngörüş de verebilirler. Sadece ilk görüşme için avukat yanına gitmeniz halinde para isteyeceklerini sanmam, istisna olarak paragöz avukatlar da vardır. Bir de herşeyi kazanırız, siz mutlaka beni tercih edin diye gaza getirip müşteri toplayan avukat tiplerine de rastlayabilirsiniz. Makul konuşan ve ücreti uygun aklı başında avukat bulursanız onu dinlemenizi öneririm. Forumda danışarak bir yere varabileceğinizi hiç sanmıyorum.

Konuyu haber kanallarına WhatsApp ihbar hattından bildirebilirsiniz. İlgilerini çekerse sizin lehinize habere taşıyabilirler.

Herşeyi geçtim THH kararları mahkeme kararları gibidir. Buna uymamak için geçerli bir sebepleri yoksa siz onların başını daha çok ağrıtırsınız. Ancak vaktinizi yerler. Uğraşacak vaktiniz varsa çekinmeyin derim, vaktiniz yoksa bile çalışıyorsanız izin alıp uğraşmanızı öneririm. Avukata uğrayıp en azından kısa fikir alın ve avukat masrafını sorgulayın.
 
  • Beğen
Reactions: VeV

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Katılım
16 Eyl 2022
Mesajlar
251
Tepki
44
Valla avukat tanıdığın yoksa danışıklı dövüş olmasına dikkat et. Daha çok para kazanmak için sürekli mahkemeleri davaları uzatırlar haberin olmaz. Soruna gelince Tüketici Hakem Heyetinin sizi haklı bulması çok önemli davayı belki ilk celsede bitirecek bir konu ama avukat sağlam olmalı.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst