çift ekran kartı sorunu

prophet1021

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[img=720x480]https://i.hizliresim.com/QyX133.png[/img] arkadaşlar gördüğünüz gibi çift ekran kartım var normalde  yüksek performans' da güçlü olan ekran kartının olması lazım ama ben bu bilgisayarı 2 yıldır kullanıyorum ve 2 yıldır güç tasarufu'da yüksek performansda'da  amd r 5 ekran kartı gösteriyor ama aygıt yöneticisinde amd r8 diye bir ekran kartı daha yüklü gözüküyor neden böyle oluyor yardım edermisiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazınızın marka modelini verir misiniz bakalım durum nedir. Eğer DUAL GPU 'nuz varsa bu ekranda o modelin adı görünmeli eğer görünmüyorsa sürücüsü kurulu olmayabilir

KS

prophet1021

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazınızın marka modelini verir misiniz bakalım durum nedir. Eğer DUAL GPU 'nuz varsa bu ekranda o modelin adı görünmeli eğer görünmüyorsa sürücüsü kurulu olmayabilir
biligisayarım lenovo ideapad 320-abr [img=720x480]https://i.hizliresim.com/Oa2aAD.png[/img] gördüğünüz gibi ekran kartlarının ikisi de yüklü ve güncel ama oldum olası amd r8 ekran kartını kullanamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 GPU modelinede baktım R5 yazan zaten kod numarası yok 5-6 adet R5 GPU modeli var hangisi bulamadım. R8 model var onu buldum aralarında ciddi bir FPS farkı yok ama R5 serisinin en alt segmenti olsa bile. Şöyle denediniz mi, R5 modeli devre dışı bırakıp. 2. ekran kartı ile devam etmek zorunda kalır bu sayede ama baştan uyarayım ekrana görüntü gelmez ise sorumluluk kabul etmem. Belli olmaz belki R5 modele bağlıdır sadece ekran R8 ile görüntü gelmez filan o zaman bilemem ne olur. Yada belki tek GPU vardır ama ana kod modeli R5 olarak geçiyor R8 alt modeli olacak numaralandırılmış olabilir. Bazen bu tarz şeyler olabiliyor.

KS

prophet1021

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2 GPU modelinede baktım R5 yazan zaten kod numarası yok 5-6 adet R5 GPU modeli var hangisi bulamadım. R8 model var onu buldum aralarında ciddi bir FPS farkı yok ama R5 serisinin en alt segmenti olsa bile. Şöyle denediniz mi, R5 modeli devre dışı bırakıp. 2. ekran kartı ile devam etmek zorunda kalır bu sayede ama baştan uyarayım ekrana görüntü gelmez ise sorumluluk kabul etmem. Belli olmaz belki R5 modele bağlıdır sadece ekran R8 ile görüntü gelmez filan o zaman bilemem ne olur. Yada belki tek GPU vardır ama ana kod modeli R5 olarak geçiyor R8 alt modeli olacak numaralandırılmış olabilir. Bazen bu tarz şeyler olabiliyor.
evet daha önce denemiştim bunu fakat microsoft basic render driver diye bir ekran kartı devreye girdi buda microsoftun ekran kartı olmadığı durumlar için yaptığı bir yazılım sanırım yani anlıyacağınız işe yaramadı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri