Çıldırıcam Hiçbir Oyuna Girmiyor

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son 2 Gündür İnternetim Bağlı Olmasına Rağmen bu sorunu alıyorum ne lole ne zulaya ne steama hiçbişeye girmiyor ve ortak sorunları ise oyunların internetim yokmuş gibi görmesi artık çıldırıcam vpn kullansam belki düzelir dedim vpn bile internet bağlantımı göremiyor bir fikri olan yokmu bu sorun için

bu arada lolde pvp net sunucusuna bağlanamıyor hatası verıyor steamda ise çevrımdışı başlat bölümü geliyor

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,376
Bu sorun DNS ayarlarından olabilir. Denetim masasına giriş yap ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi - Yerel Ağ Bağlantısı - Özellikler - İnternet Protokolü Sürüm 4 - Özellikler - Aşağıdaki DNS sunucusunu kullan alanına ilk satıra 8.8.8.8 ikinci satıra 8.8.4.4 yazıp kaydet sonra modemine reset at sorun çözülecektir.

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
Bu sorun DNS ayarlarından olabilir. Denetim masasına giriş yap ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi - Yerel Ağ Bağlantısı - Özellikler - İnternet Protokolü Sürüm 4 - Özellikler - Aşağıdaki DNS sunucusunu kullan alanına ilk satıra 8.8.8.8 ikinci satıra 8.8.4.4 yazıp kaydet sonra modemine reset at sorun çözülecektir.

bu dediğini belki 20 kere denedim olmadı

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
Oncelikle anakartin sitesinden lan driver veya laptop kullanıyorsanız lan ve wlan driverı indirin bilgisayarınızda hazirda kalsın
Dağa sonra bilgisayar sağ tıklayın yönet deyin aygıt yöneticisini seçin ağ bağdaştırıciya tıklayın wifi ve lan olan 2 driverı da aynı şekilde sağ tıklayın kaldır seçeneğini seçin çıkar pencerede aygıt driverı silin diye bir seçenek gelirse işaretleyin kaldır deyin
Bilgisayarı yeniden başlatın driverı otomatik tanıyor genelde tanımaz ise indirdiğiniz dosyaları yükleyin yeniden başlattıktan sonra tekrar oyuna girmeyi deneyin

anakartın sitesine derken ?

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
anakartının markası nedir dostum. Asus ise asusun sitesinden

ankartın markasına nerden bakıyoruz ha birde ben driverı silip tekrar cs ile driver attım fakat işe yaramadı

Ferhat Kurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows Tuşu ile birlikte R tuşuna bas açılan pencereye cmd yaz ve enterla. Komut istemi açılacak oraya sırayla şunları dene.

ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
ayrıca C:\Windows\system32\drivers\etc klasörünün içindeki hosts dosyasını aç orada steam ile ilgili IP  ve domain isimleri varsa sil.

2. bi çözüm DEP açık olabilir. Windows Tuşu ile birlikte Pause Break Tuşuna bas. Açılan pencerede sol üst kısımdan Gelişmiş sistem ayarlarına gir, gelişmiş sekmesi altında performans kategorisindeki ayarlar butonuna tıkla, Veri Yürütme Engellemesine sekmesine gir ve "Sadece önemli olan Windows programları ve Hizmetleri için DEP'yi aç" ı seç ve bilgisayarı yeniden başlat.

3. bi çözüm Windows Güvenlik Duvarı tarafından yanlışlıkla engellemiş olabilirsin. Windows Güvenlik duvarını kapatmayı dene.

4. bi çözüm ise kullandığın 3. parti bi antivirüs kullanıyorsan internet koruması olabilir, varsa onu kapatabilirsin. Hala düzelmemişse bilgisayarında kapsamlı bi virüs taraması yap ve internetini kontrol et :)

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ferhat Kurt' Alıntı:
Windows Tuşu ile birlikte R tuşuna bas açılan pencereye cmd yaz ve enterla. Komut istemi açılacak oraya sırayla şunları dene.

ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
ayrıca C:\Windows\system32\drivers\etc klasörünün içindeki hosts dosyasını aç orada steam ile ilgili IP  ve domain isimleri varsa sil.

2. bi çözüm DEP açık olabilir. Windows Tuşu ile birlikte Pause Break Tuşuna bas. Açılan pencerede sol üst kısımdan Gelişmiş sistem ayarlarına gir, gelişmiş sekmesi altında performans kategorisindeki ayarlar butonuna tıkla, Veri Yürütme Engellemesine sekmesine gir ve "Sadece önemli olan Windows programları ve Hizmetleri için DEP'yi aç" ı seç ve bilgisayarı yeniden başlat.

3. bi çözüm Windows Güvenlik Duvarı tarafından yanlışlıkla engellemiş olabilirsin. Windows Güvenlik duvarını kapatmayı dene.

4. bi çözüm ise kullandığın 3. parti bi antivirüs kullanıyorsan internet koruması olabilir, varsa onu kapatabilirsin. Hala düzelmemişse bilgisayarında kapsamlı bi virüs taraması yap ve internetini kontrol et :)
dediklerini yaptım olmadı yalnız hots dosyasını açtım nereyi sileceğimi tam anlamadım ?

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
Abi ekran kırıldı format :)

formatlıycaz gibi ama sorun internette oldugu için pc ile ilgili bir sorun yoksa boşa format atmış olamayayım yaklaşık 90 gb a yakın oyun indiricem çünkü formattan sonra

Ferhat Kurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mehmet Çıkmaz' Alıntı:
formatlıycaz gibi ama sorun internette oldugu için pc ile ilgili bir sorun yoksa boşa format atmış olamayayım yaklaşık 90 gb a yakın oyun indiricem çünkü formattan sonra

format herşeyi silmek anlamına gelmiyor yükleme ekranında diski seçtikten sonra ileriyi tıkladığınızda eski işletim sisteminden kalan tüm dosyalar windows.old klasörü içine atılıyor. Bilgisayarınızda virüs olmadığı sürece bu şekilde formatlama işleminde bi sakınca yoktur. Windows 8 ve 10 daki gibi yenileme işlemi ile aynı görevi görüyor :)

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ferhat Kurt' Alıntı:
Mehmet Çıkmaz' Alıntı:

format herşeyi silmek anlamına gelmiyor yükleme ekranında diski seçtikten sonra ileriyi tıkladığınızda eski işletim sisteminden kalan tüm dosyalar windows.old klasörü içine atılıyor. Bilgisayarınızda virüs olmadığı sürece bu şekilde formatlama işleminde bi sakınca yoktur. Windows 8 ve 10 daki gibi yenileme işlemi ile aynı görevi görüyor :)

onun yerşne oyunlarımı d ye yedekledim ve c formatı atıcam  :D    :D

KS

Mehmet Çıkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
steam hesabının avantajı var oyunun yedeğini istediğin yere aktarabiliyorsun tekrar indirmene gerek kalmıyor

valla kanka yedekledim steamı kaldırım kurdum sonra farklı bi  hata verdı biri steamdan bir dosyayı silip pc yi yeniden başlatmamı söyledi yaptım windows çöktü şimdi format attım bu ay içinde 2. format atışım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri