Cızırtılı sesler oyunlarda crash

erkan.kapısız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3 sene önce toplamıştım bilgisayarı 2 sene kullandım sorun olmadı bu yıl oyunlarda hata vermeden oyun kapanması, cızırtılı sesler, bilgisayardan herhangi bir parça çıkarıp taktıgımda klavye mouse kulaklık ekrana elektrik gelmiyor 10 bekleyip tekrar çıkarıp takınca elektrik geliyor bazen de saatlerce sürüyor.
Cızırtı sesi CS:GO oynarken Alt Tab yapınca cızırtı geliyor.
PUBG Mobile 20 dakika oynadıktan sonra cızırtı geliyor ve aşırı rahatsız ediyor.

CS:GO, BF1, BF5, Valorant, PUBG hata vermeden kapanıyor tekrar giremiyorum bilgisayarı resetlemeden.

RAM testi, HDD, SSD teslerinde sorun bulunmadı.
3 gün önce format attım sorun devam ediyor.
BIOS, ekran kartı, Windows güncel.
Her bileşeni çıkarıp taktım BIOS piline kadar.
Sıcaklık 65 dereceyi geçmiyor oyunlarda işlmci ve ekran kartının.

Sistem özellikleri:
1050 Ti ekran kartı.
Ryzen 3 1300X.
B350M-K anakart.
16 GB G.Skill RAM 2400 MHz.
600W80 Plus Corsair PSU.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bahsettiğiniz ses kulaklık veya hoparlör kaynaklı değilse donanım bazlı olabilir. Ses aygıtı odaklı değilse derken üründe yada taktığınız sokette sorun olabilir demek istiyorum.

USB ara yüzlerinden elektrik/tanımlama sorunu ise anakart yada PSU odaklı bir sorun olabileceğine işaret olabilir.

Size ilk önerim sistemi uzay montaj yani kasa dışında bir kutu yada sert köpük üzerinde sistemi kurup böyle kontrol etmeniz olur. Bahsettiğiniz sorun kasaya temas eden bir devre elemanı varsa yani kasada şasi varsa olabilecek sorundur. Bunu anlamak için böyle bir deneyin derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri