Clock_Watchdog_Timeout hatası

Ali Paksoyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yukarıda yazan mavi ekran hatasını aldım. Bilgisayar aniden oyunda iken dondu. Sistemimde Overclock yoktur, ekran kartı ve BIOS günceldir. Bu zamana kadar böyle bir şey olmadı. MiniDump dosyasını aşagıda paylaşıyorum. İlk defa Minidump upload ettigim için yanlış yapmış olabilirim.Yanlışlık varsa söylersiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.

https://drive.google.com/file/d/1Vvm9-Cm9U_KM6iJcNQXTQAGCLFe7Aiel/view?usp=sharing[/SIZE]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DMP dosyanızda ki hata ntoskrnl.exe bu ki buda aşırı CPU kullanımı yada RAM kullanımından doğan bir hata veyahut HDD kaynaklı bir hatada olabilir. Sistemde ya virüs var ya bir uygulama anormal bir yük bindiriyor yada Windows güncellemesi oldu ve bir hata oluştu yada son olasılık bir donanım hatası var. Önce ilk ikisini kontrol edin.

1. Görev yöntecisini açın ve kontrol edin anormal bir dosya var mı yada aşırı yük bindiren CPU / RAM / HDD fark etmez bir uygulama vs. varsa dosya konumuna gidin bakın nedir ne değildir.
  2. Bir antivirüs ile sistem taraması yapın Kaspersky Total Security önerimdir sonuç temiz çıkarsa son aşamayı kontrol edin.
  3. Windows güncellemesi yapılmış mı bakın bu hatanın olduğu yakın döneme ait. Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler sol menüden Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle derseniz görebilirsiniz.
Bu sonuçlar temiz çıkarsa devamını kontrol edin.

Birden RAM 'de donanımsal çalışma sorunu var mı buna bakalım.

RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.

• Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. 30 dk. kadar testi sürdürün eğer bir tane bile Kırmızı bir girdi çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir.
  • Eğer 2 yada daha fazla RAM kullanıyorsanız teker teker teste sokabilirsiniz RAM 'leri ayırt etmeniz daha kolay olur yazıyor DIM slot numaraları ama yinede bu yöntemi de kullananlar var ondan dedim.
Arızalı RAM sonucu ile karşılaşırsanız sorun RAM 'lerinizdedir.

HDD 'niz ne durumda ondan bakalım.

https://www.hdtune.com/ bu yazılımı indirin ve Error Scan taraması yapın hızlı kutusunu işaretlemeyin sakın yavaş yavaş yapsın ki atlama olmasın taramada. HDD arızalıysa yani Bad Sector varsa sorun budur.

KS

Ali Paksoyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemde  cpu Ram SSD'ye yük bindiren bir program yok.  Sistemde SSD var. Ram Test yaptım sorun çıkmadı. Windows  güncellemeleri ile ilgili foto attım. Güncellemer kapalı zaten bu zamana kadar böyle bir sorun  olmadı ilk defa  karşılaştım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Virüs testi yapıp onun sonuçlarını da paylaşın.

Birde sisteminiz ayın 10.06.2019 tarihinde bir sistem güncelleştirmesi yapmış sorun bu olabilir. Donanımsal değilse yazılımsaldır. Güncelleştirmeyi kaldırıp deneyebilirsiniz. Yada temiz bir format atın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri