Soru Cloudflare Bağlı Mailde Timeout Hatası

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba. Bir şey sormak istyorum. Şimdi benim özel site mailinde skntı oluyor. Mail kutusuna bağlanamıyorum. Timeout veriyor. Cloudflare durdurunca sorun çözülüyor. Dns ayarları resimdeki gibi. Skntı ne ola bilir? Mesala telefonda uygulamayada bağlayamıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20230516_235854.jpg
    IMG_20230516_235854.jpg
    223.2 KB · Görüntüleme: 17

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Hocam maile mail.siteadi.com vs ile mi giriyorsunuz?

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam maile mail.siteadi.com vs ile mi giriyorsunuz?
Hayır. cpanele giriyorum ordan yonlendiryor. mail.siteadi.com çalışmıyor. DNS ayarlarına cpanelin bağlantısını eklemem lazımda hangı kısım bilmiyorum. youtube falanda bakdım yok.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Hayır. cpanele giriyorum ordan yonlendiryor. mail.siteadi.com çalışmıyor. DNS ayarlarına cpanelin bağlantısını eklemem lazımda hangı kısım bilmiyorum. youtube falanda bakdım yok.
mail. subdomain ile giriyorsanız cloudfalre proxy aktifken giremezsiniz buda normal bir durum. Hem ip adresimi gizleyeyim hemde mail sunucumu kendi hostumda kullanayım derseniz kullanamazsınız ancak ip açmanız gerekiyor.

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
mail. subdomain ile giriyorsanız cloudfalre proxy aktifken giremezsiniz buda normal bir durum. Hem ip adresimi gizleyeyim hemde mail sunucumu kendi hostumda kullanayım derseniz kullanamazsınız ancak ip açmanız gerekiyor.
İşte onu bulamıyorum. host sunucusnu nasıl cloudflare eklerim bulamadım. hostdan mail kutusuna girerken domain adının sonunda bi ordu uzantı var. onlardan hangisini eklemem lazım bulamadım :D
Peki host sunucusnda açdığım maili subdomein maile bağlaya bilirmiyim ? o zaman çalışırmı?

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
İşte onu bulamıyorum. host sunucusnu nasıl cloudflare eklerim bulamadım. hostdan mail kutusuna girerken domain adının sonunda bi ordu uzantı var. onlardan hangisini eklemem lazım bulamadım :D
Peki host sunucusnda açdığım maili subdomein maile bağlaya bilirmiyim ? o zaman çalışırmı?
Cloudflare aktifken web mail kullanamazsınız hocam, proxy kapatmanız gerekiyor. Kısaca ip adresini gizlemek istiyorsanız mail hosting servislerini inceleyebilirsiniz.

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Cloudflare aktifken web mail kullanamazsınız hocam, proxy kapatmanız gerekiyor. Kısaca ip adresini gizlemek istiyorsanız mail hosting servislerini inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler bilgi için. O zaman ben biraz daha araşdrayım. İllaki bi yolu olmalı. Bir çok site cloudflaredeyken site alanadlı mail kullanamıyormu? Yoksa farklı bi işlemmi uygulanıyor.

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Teşekkürler bilgi için. O zaman ben biraz daha araşdrayım. İllaki bi yolu olmalı. Bir çok site cloudflaredeyken site alanadlı mail kullanamıyormu? Yoksa farklı bi işlemmi uygulanıyor.
Proxy kapatarak kullanabilirsiniz, bu sefer de ip adresi herkese açılıyor. Hosting kullanıyorsanız ip adresinin herkese açılıp açılmaması önemli değil, mail de proxy kapatın gitsin.

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Proxy kapatarak kullanabilirsiniz, bu sefer de ip adresi herkese açılıyor. Hosting kullanıyorsanız ip adresinin herkese açılıp açılmaması önemli değil, mail de proxy kapatın gitsin.
Bunumu kapatayım? Yani zaten cloudflarede saklanacak bi sitede değil. Sadece kendimi geliştrmek amacıyla uğraşyorum öğrenmek için. Yoksa site 5 yıldır cloudflarede olmandan çalışyodu :) sadece bildrimlere çoğu zaman cepden bakyordum. Şimdi bakamamaya başladım. Her defasındada CF aç kapa bayıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20230517_164119.jpg
    IMG_20230517_164119.jpg
    38.2 KB · Görüntüleme: 11
KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Teşekkürler bu
Teşekkürler kardeşim. Kapadım. Oldu galiba net hatası vermiyor şimdi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri