Yardım Cloudflare Ön Beleye Veri Alma

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba arkadaşlarlar.
Benim sorunum cloudflare ön belleğine alınan verilerle ilgili. Şöyleki benim Wordpress üzerine kurulu bir sitem var. bu siteyi cloudflare ekledikden sonra sitenin son durumunu alıp, ben cache temizlemeyene kadar kendisinde saklıyor. Ve Her hanki yeni bir cihazdan siteye giriş etdikde admin panel cubuğu falan aktif durumda gözüküyor. Çözüm olarak bu önbelleye veri almayı kapatmak mümkünmü? Yani cloudflare de çalışsın sie ama önbellekde veri saklamasın. Youtubede falan bakdım bir sonuç alamadım. Şimdiden teşekkürler.

Rootz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Aslında CF tarafında o şekilde çalışmaması lazım ama sorun ne acaba.

Rules > Page Rules > Create Page Rule yolunu izleyin.

URL: www.siteadi.com/*
Pick a Setting (required): Cache Level
Select Cache Level (required): Bypass

Save and Deploy Rule Page butonuna tıkladığınızda önbellek kapanacaktır.

Ancak önbellek kapatmak yerine sorunun kaynağını tespit edebilirsek daha iyi olur.

Edit: Önbellekleme eklentisi kullanıyorsanız ondan kaynaklı bir sorun da olabilir. Ayrıca tarayıcı geçmişinizi tamamen temizleyerek yeniden denerseniz belki sorun çözülebilir.

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Aslında CF tarafında o şekilde çalışmaması lazım ama sorun ne acaba.

Rules > Page Rules > Create Page Rule yolunu izleyin.

URL: www.siteadi.com/*
Pick a Setting (required): Cache Level
Select Cache Level (required): Bypass

Save and Deploy Rule Page butonuna tıkladığınızda önbellek kapanacaktır.

Ancak önbellek kapatmak yerine sorunun kaynağını tespit edebilirsek daha iyi olur.

Edit: Önbellekleme eklentisi kullanıyorsanız ondan kaynaklı bir sorun da olabilir. Ayrıca tarayıcı geçmişinizi tamamen temizleyerek yeniden denerseniz belki sorun çözülebilir.
Cevabınız için önceden teşşekr ederim.
1. Tarayıcı ön belleğini temizlediğime düzeliyor doğru. ama sorun şöyleki. Mesala siz benim siteme girdikde Üst kısımda vvordpresin panel çuğu çıkıyor (Sadece ana sayfakada, konulara gözükmüyor) Ama siz o panale hiriş edemiyosunuz şifre falan yazmanız lazım.
2. Page rules kısmı ise resimdeki gibi.

Ekli dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    14.5 KB · Görüntüleme: 22

Rootz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Cache Level: Cache Everything olarak yazıyor. Sağ kısımdaki bulunan ayar butonuna tıklayıp ilgili sayfadan da görüntü atar mısınız?

Bir de özel mesaj yoluyla site adresinizi gönderir misiniz kontrol edeyim.

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Cache Level: Cache Everything olarak yazıyor. Sağ kısımdaki bulunan ayar butonuna tıklayıp ilgili sayfadan da görüntü atar mısınız?

Bir de özel mesaj yoluyla site adresinizi gönderir misiniz kontrol edeyim.

Ekli dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    20.2 KB · Görüntüleme: 20

Rootz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Tamam Cache Level kısmının karşısındaki seçeneği No veya Bypass gibi bir seçenek varsa onu seçip kaydeder misiniz?

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Seçin hocam. Bir de önbellek eklentisi olarak hangisini kullanıyorsunuz? Güzel bir optimizasyon yapılsa daha iyi olur dediğim gibi.
Vordpress tarafında diyorsanız hiç bir eklenti kulanmıyorum. Varmı tavsiyeniz?

Rootz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sunucu Litespeed desteği varsa Litespeed Cache eklentisini öneririm hocam.

KS

AzeTural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sunucu Litespeed desteği varsa Litespeed Cache eklentisini öneririm hocam.
Tekrar merhaba. Bir şey daha sormak istyorum. Şimdi benim özel site mailinde skntı oluyor. Mail kutusuna bağlanamıyorum. Timeout veriyor. Cloudflare durdurunca sorun çözülüyor. Dns ayarları resimdeki gibi. Skntı ne ola bilir? Mesala telefonda uygulamayada bağlayamıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20230516_235854.jpg
    IMG_20230516_235854.jpg
    223.2 KB · Görüntüleme: 17

Rootz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Tekrar merhaba. Bir şey daha sormak istyorum. Şimdi benim özel site mailinde skntı oluyor. Mail kutusuna bağlanamıyorum. Timeout veriyor. Cloudflare durdurunca sorun çözülüyor. Dns ayarları resimdeki gibi. Skntı ne ola bilir? Mesala telefonda uygulamayada bağlayamıyorum.
CF bağlantılarında o sorun normal. Mail ile ilgili girdilerde Proxy Status seçeneğini DNS only yapman gerekli. Bu sefer de IP adresin açığa çıkabilir uyarısı veriyor.

Ben reseller sağlayıcımın ana domainini kullanarak sorunu çözdüm. Firmana da danışabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri