Çoğu Oyunlarda Gpu kullanımı düşük Yardım...

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Muli, sans-serif]arkadaşlar kaç gündür uğraşıyorum çözemedim sorunumu withcer 3de tamamını kullanırkern ekran kartım csgo ve diğer çoğu oyunda %40ından fazlasını kullanmıyor, 2 driver denedim yine olmadı[/font]
[font=Muli, sans-serif]Bilgisayar:[/font]
[font=Muli, sans-serif]i7 7700[/font]
[font=Muli, sans-serif]5600 xt[/font]
[font=Muli, sans-serif]750 watt PSU[/font]
[font=Muli, sans-serif]16 gb RAM[/font]

oyun içi screenshotlar: https://imgur.com/a/VqUUSnJ

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bazı oyunlarda genelde online tabanlı oyunlarda bu tarz kullanım oranları olabilir. Örnek olarak aynı ekran kartı ile 9400F işlemcisi bu videoda gördüğünüz gibi CSGO oyununda LOW ayarlarda 50% üzerine çıkmıyor High ayarlarda 80-90% arası yani kart düşük kullanım ile çalışıyor genel olarak oyun bazlı. Buda 9600KF + 2060 Super ile High ayarlarda başka bir test. Benzer tarzda oyunlar buna benzer sonuçlar gösterebilir.

KS

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki bunun olmaması için ne yapabiliriz çünkü bazen fps 100lere düşüyor ve 144hz monitörümde kasma hissediyorum...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Durum genel olarak böyle çözümünü en yüksek ayarlara alıp bir nebze çözebilirsiniz o kadar. Benim başka bir önerim yok bu durum hakkında. Birde kasma hissediyorum dediğiniz gerçekten kasma oluyor mu yoksa size mi öyle geliyor o önemli. 100 FPS alırken kasma yaşamaz pek olası değil çünkü.

KS

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Durum genel olarak böyle çözümünü en yüksek ayarlara alıp bir nebze çözebilirsiniz o kadar. Benim başka bir önerim yok bu durum hakkında. Birde kasma hissediyorum dediğiniz gerçekten kasma oluyor mu yoksa size mi öyle geliyor o önemli. 100 FPS alırken kasma yaşamaz pek olası değil çünkü.
dediğim gibi 144hz monitör ile oynuyorum ve hissediyorum ani fps düşüşleri oluyor. eski ekran kartımda böyle bir problem olmuyordu(gtx 970) Bunda neden böyle oldu anlayamadım..

ugur.gozaydin' Alıntı:
bir de rust oynarken mesela sabit 80 fps alıyorum ve gpu kullanımı onda da %40 civarında

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz RX 5600 XT ye az geliyor olabilir. Zaten 3 senesini doldurmuş bir işlemci nesil farkı frekans farkı ve genel oyun performansı RX 5600 XT kartına yetersiz geliyor olabilir işlemci yükü olan oyunlarda ki CSGO işlemci odaklı bir oyundur onda olması normal yani.

KS

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz RX 5600 XT ye az geliyor olabilir. Zaten 3 senesini doldurmuş bir işlemci nesil farkı frekans farkı ve genel oyun performansı RX 5600 XT kartına yetersiz geliyor olabilir işlemci yükü olan oyunlarda ki CSGO işlemci odaklı bir oyundur onda olması normal yani.
işlemcim ekran kartıma az gelseydi withcer 3 oynarken işlemci %57 kullanım ekran kartı %99 olmazdı diye düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Burada işlemci ve ekran kartı kullanımı değil genel performans için denge önemli. Her oyun işlemcinin potansiyelini aynı kullanmaz. Ekran kartın 99% olduğu için The Witcher 3 oyununda CPU kullanımının pek önemi yok zaten kartın besleniyor. Ancak CSGO oyununda GPU zaten düşük kullanımda olduğundan CPU odakta olduğundan o oyunda farkını belli ediyor CPU yetersizliği. Durum açıkça böyle. Darboğaz dediğimiz olay sadece CPU ve GPU kullanımlarına bağlı değildir. Genel olarak oyunun neyi ne kadar kullandığına bağlıdır.

KS

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Burada işlemci ve ekran kartı kullanımı değil genel performans için denge önemli. Her oyun işlemcinin potansiyelini aynı kullanmaz. Ekran kartın 99% olduğu için The Witcher 3 oyununda CPU kullanımının pek önemi yok zaten kartın besleniyor. Ancak CSGO oyununda GPU zaten düşük kullanımda olduğundan CPU odakta olduğundan o oyunda farkını belli ediyor CPU yetersizliği. Durum açıkça böyle. Darboğaz dediğimiz olay sadece CPU ve GPU kullanımlarına bağlı değildir. Genel olarak oyunun neyi ne kadar kullandığına bağlıdır.
youtubeda izlediğim i7 7700 5600 xt kombolarında böyle bir sıkıntı yok

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dilara Sayan' Alıntı:
[font=Muli, sans-serif]arkadaşlar kaç gündür uğraşıyorum çözemedim sorunumu withcer 3de tamamını kullanırkern ekran kartım csgo ve diğer çoğu oyunda %40ından fazlasını kullanmıyor, 2 driver denedim yine olmadı[/font]

Çünkü 5600xt nin vereceği FPS değerinde witcher 3 oyununda işlemciniz zorlanmıyor ama cs go lol gibi işlemciyi zorlayan FPS yüksek olması gereken oyunlarda CPU GPU nun işleyebileceği kare hızına yetişemediğinde gereğinden fazla kullanılır ve temel sistem bileşenlerini bile doğru düzgün çalışamaz hale getirdiğinden FPS,drop,donma,kasma gibi sorunlar ortaya çıkar çözüm için ise işlemci değişmeniz sonuç verir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel olarak her harita her sistem bileşeninde her oyun aynı tepkileri vermez. RAM frekansınız , GPU frekansınız ve CPU frekansınız bu duruma etki eder. Oyunun sürümü ve Windows sürümü bu duruma etki eder. Yani durum biraz karışık. Sorun olsaydı Witcher oyununda da olurdu. Sistem bazlı sorununuz yok sorun oyun bazlı burada. Eğer çok kafanız takıldıysa bu duruma önce https://www.youtube.com/watch?v=wTh_O9BZlGc bu videodaki Image Sharpening ayarını aktif edip FPS te değişiklik oluyor mu bakabilirsiniz. Oda işe yaramaz ise DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip tekrar kurup deneyebilirsiniz.

KS

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Dilara Sayan' Alıntı:

Çünkü 5600xt nin vereceği FPS değerinde witcher 3 oyununda işlemciniz zorlanmıyor ama cs go lol gibi işlemciyi zorlayan FPS yüksek olması gereken oyunlarda CPU GPU nun işleyebileceği kare hızına yetişemediğinde gereğinden fazla kullanılır ve temel sistem bileşenlerini bile doğru düzgün çalışamaz hale getirdiğinden FPS,drop,donma,kasma gibi sorunlar ortaya çıkar çözüm için ise işlemci değişmeniz sonuç verir
Tamam da csgo da işlemcimde %50den fazla çalışmıyor.. hem ekran kartım hem de işlemcim yarı performansında bile çalışmıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri