Coil Whine Sorunu Acil

Seyit Ali Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Mutlu yıllar hocalarım. 4-5 ay önce bir sistem aldım. Aldığım sıralar çok inceden belli olan şu anda yük altında kendini çok belli eden coil Whine sorunum var. Psuda yaşıyorum bu sorunu ve dahi oyun menülerinde, yük bindiğinde arşa çıkıyor ses. Alt tab yaptığımda kuzu gibi gidiyor. Coil Whine bu durumda zararlı mıdır? Veyahut nasıl giderilir? Ne yapılır? Teşekkür ederim.

PSU 500 Watt(bitfenix Nova mesh sistem içinde gelen Pch sistemini aldım)

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
cw zararlı degil. Hemen hemen çoğu kullanıcı da var özellikle asus marka kartlarda. Giderilemez garantiye göndermeniz lazım (ekran kartından performans kısarak azaltabilirsiniz) bazı garanti servisleri değişim yapıyor ama yeni gelen kartta da olabilir. Bilgisayar özelliklerin neler? 500w az gibi.

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Elektronik ürünler yüksek performansta coil whine yaparlar. Zararlı değildir, kimisinde ses yüksek olur ve duyulur, kimisinde dibine girerseniz duyulur. Sistem bileşenlerine undervolt yaparak psu'ya binen yükü düşürmeyi deneyebilirsiniz. Fan hızlarını yükselterek coil whine sesini gizleyebilirsiniz. Bana kalsa hiç uğraşmayıp devam edin.

Krakik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Mutlu yıllar hocalarım. 4-5 ay önce bir sistem aldım. Aldığım sıralar çok inceden belli olan şu anda yük altında kendini çok belli eden coil Whine sorunum var. Psuda yaşıyorum bu sorunu ve dahi oyun menülerinde, yük bindiğinde arşa çıkıyor ses. Alt tab yaptığımda kuzu gibi gidiyor. Coil Whine bu durumda zararlı mıdır? Veyahut nasıl giderilir? Ne yapılır? Teşekkür ederim.

Hocam PSU'dan geldiği nasıl anladın? Çoğu zaman ekran kartından dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor ekran kartından olmasın.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
776

vsnyc acarsan performansi kismis olursun ve cw sesi gider. ben ozellikle hikayeli oyunlari monitorum 144hz olmasina ragmen 60 veya 75 fps sabitleyip oynarim. sana da tavsiye ederim.

KS

Seyit Ali Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam PSU'dan geldiği nasıl anladın? Çoğu zaman ekran kartından dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor ekran kartından olmasın.
İyice araştırdım dostum, furmarkta kart sıkıntı çıkarmadı. Sorun kesinlikle psuda.

vsnyc acarsan performansi kismis olursun ve cw sesi gider. ben ozellikle hikayeli oyunlari monitorum 144hz olmasina ragmen 60 veya 75 fps sabitleyip oynarim. sana da tavsiye ederim.
Teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri