çok düşük performans

Alperen Aras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgisayarım normalde vermesi gereken performansın çok daha altında bir performans sunuyor öyle düşük ki lol ü en düşük ayarlarda kasarak ve çok ısınarak oynatıyor bu arada latopumun markası casper (casper nirvana)
size bilgisayarımın özelliklerini sayayım
i5-4210m 2.60 ghz
6 gb ram
2 gb gt940m ekran kartı
1 tb hdd
bu sistemle bu kadar düşük performans vermesi normal bir şey değil diye biliyorum ne yapmalıyım ? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

surucu_07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistemin güzel güncel oyunlar için gayet güzel Fakat herhangi işlemciyi aşrı kullanan uygulamaları ctrl+Shift+esc ye bas ordab cpu ya gel en çok işlemci kullan uygulamayi sapta o sebeble olabilir yoksa gayet güzel sistem

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Tek loldemi kasma oluyor yoksa pcyi açtıktan 1/2 dk sonrami donmalar başlıyor

KS

Alperen Aras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaan Akgül' Alıntı:
Tek loldemi kasma oluyor yoksa pcyi açtıktan 1/2 dk sonrami donmalar başlıyor
sadece lolde değil her türlü program da donmalar oluyor ara sıra chrome dahi donuyor

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
hocam bendede aynı sorun vardı pc açılınca 2 dk içinde donmalar başlıyordu eski pc de çok şey denedik olmadı umarım sizinki düzelir sistemi kaspersky ile taratırmısınız

KS

Alperen Aras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaan Akgül' Alıntı:
hocam bendede aynı sorun vardı pc açılınca 2 dk içinde donmalar başlıyordu eski pc de çok şey denedik olmadı umarım sizinki düzelir sistemi kaspersky ile taratırmısınız
kaspersky ile tarattım bir şey çıkmadı ben de işlemci çekirdeklerinin sıcaklığına baktım çekirdekler çok fazla ısınıyordu 65 derecenin aşağısına bile inmediler 1 numaralı çekirdek 100 dereceyi 2-3 defa gördü bu esnada da fanlar bağırıyordu en yakın zamanda soğutucu alıcam işe yaramazsa bir de termal macun sürmeyi planlıyorum ilginiz için teşekkürler sanırsam sorunu buldum şimdi çözmek kaldı    
:D

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet çok büyük bir ihtimal o yüzden kasmalar mevcut. Fan değişimi yaparken kesinlikle genel kasa temizliğini yapın ayrıca hava akışını doğru bir şekilde ayarlayınız ve kesinlikle termal macun kullanın noctua nt-h1 bu marka ve modeli öneriyorum gayet iyi soğutma performansı var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri