Yardım Çok Iyi Bir Sistemim Olmasına Rağmen Fpsim Düşük Oyunlar Droplu Napmam Gerek?

Yusuf0647

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 2 gün önce bilgisayar topladım
İntel i5 14600KF işlemci
Msı pro Z790-P Wıfı anakart
1 tb m2 ssd
Nvidia RTX 5070 12 GB ekran kartı
6000 Mhz soğutuculu 16x2 32 GB ram
Zalman alpha2 A24 sıvı soğutucu kullandım stok fan yerine gta 5 açtığımda iste en düşük ayarlarda 180 fps alıyorum ve arada bir drop oluyor takılıyor oyun fps bi anda 40 lara düşüp bi anda 180 e çıkıyor napmam gerekiyor yardımcı olur musun

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Merhaba 2 gün önce bilgisayar topladım
İntel i5 14600KF işlemci
Msı pro Z790-P Wıfı anakart
1 tb m2 ssd
Nvidia RTX 5070 12 GB ekran kartı
6000 Mhz soğutuculu 16x2 32 GB ram
Zalman alpha2 A24 sıvı soğutucu kullandım stok fan yerine gta 5 açtığımda iste en düşük ayarlarda 180 fps alıyorum ve arada bir drop oluyor takılıyor oyun fps bi anda 40 lara düşüp bi anda 180 e çıkıyor napmam gerekiyor yardımcı olur musun
Sıcaklıkları inceleyin. Sıvı soğutma pompasının ayarı yanlış olduğu için işlemci sıcaklığı zıplayıp iniyor diye yorumladım bakalım doğru mu.

KS

Yusuf0647

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıcaklıkları inceleyin. Sıvı soğutma pompasının ayarı yanlış olduğu için işlemci sıcaklığı zıplayıp iniyor diye yorumladım bakalım doğru mu.
Videosunu çekmiştim video atılıyorsa burdan atayım

Hocam videosu var nasıl atacağım

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Baktım şuan hocam cpu 74 derece drop girdiğinde takıldığı zaman bi anda 50 54 e düşüyor tekrar yüksekliyor sonra
Pompa hızı değişken olunca böyle oluyor. Belli bir değerde sabit tutun. Tahammül edebildiğiniz şekilde %100 den geriye doğru deneyin sesini.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hocam video yazan yere tıklarsanız görürsüniz bende açılıyor sizde bi deneyin
Buldum. Yazdığınızın aynısı ama görüntülü halde var tekrar neden attınız ki ? Pompa hızını düzelttikten sonra mı böyle oldu yine, yani anlamadığımdan soruyorum.

KS

Yusuf0647

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Buldum. Yazdığınızın aynısı ama görüntülü halde var tekrar neden attınız ki ? Pompa hızını düzelttikten sonra mı böyle oldu yine, yani anlamadığımdan soruyorum.
Pompa hızını nasıl düzeltebilirim internette baktım bulamadım o yüzden sormak istedim

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Deniyecem normalde otomatik yapması gerekmez mi bunu
Yapıyor işte. Otomatik olarak bios ayarına göre değişken hızda çalışıyor işlemci sıcaklığına göre. Ama bu pompalarda yanlış bir davranış.

KS

Yusuf0647

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben denedim fakat başaramadım nasıl yapılacağı hakkında yardımcı olurmusunuz rica etsem

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
ben denedim fakat başaramadım nasıl yapılacağı hakkında yardımcı olurmusunuz rica etsem
Pompanızın kablosu anakartınızdaki pump soketine bağlı olmalı. Biosa girip fan kısmına girin ve pump ı bulup hızını önce maksimum yapın, baktınız çok gürültülü hızını %5 azaltarak ilerleyin. Tahammül edebildiğiniz ses hangi seviyedeyse orada kalsın ve pompa devamlı o şekilde çalışsın.

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
hocam yeni topladım dedin sistemi. şuan kararsız da olabilir güncellemeleri de yaptın mı.

ayrıca işlemci vs. elle sen mi topladın x firmadan kurulu mu geldi. geçen sene incehesaptan 360mm sıvı soğutuculu sistem aldım sıcaklık artıyor çözemiyordum. 3-5 gün uğraştıktan sonra sıvı soğutucuyu söktüm ve işlemcinin koruyucu jelatinini kaldırmadan montaj yapıldığını gördüm. bu da aklında bir yerde olsun :)

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Pompanızın kablosu anakartınızdaki pump soketine bağlı olmalı. Biosa girip fan kısmına girin ve pump ı bulup hızını önce maksimum yapın, baktınız çok gürültülü hızını %5 azaltarak ilerleyin. Tahammül edebildiğiniz ses hangi seviyedeyse orada kalsın ve pompa devamlı o şekilde çalışsın.

Yaptınız mı ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri