ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU LÜTFEN YARDIM EDİN!

Emirhan' Tetik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim ilk önce 
işlemci:Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
anakart:Asus Z170 PRO GAMING Intel Z170 3400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 ATX Anakart
ekran kartı: ASUS Geforce GTX 1080 A8G Gaming VGA HDMI DVI 8 GB Ekran Kartı
işlemci soğutucu: ZALMAN CNPS10X OPTİMA INTEL 775/1155/56/1366/2011&AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ 
ram: Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram (8+8) 16gb
kasa: GIGABYTE GZ-ZSUBWB Sumo Y 700W ATX Siyah Midi Tower Bilgisayar Kasa
ssd: KINGSTON SSDNow UV400 120GB 550MB-350MB/s Sata3 2.5 inç SSD SUV400S37/120G
hdd: SEAGATE BarraCuda 3.5 inç 1 TB 7200 rpm Sata 64 MB 210 MB/s Dahili Hard Disk ST1000DM010

arkadaşlar render almak istediğim zaman render hesaplamaları başlarken ram kullanımım %99 a kadar çıkıyor ve sistem belleği azaldı hatası alıyorum program otomatik kapanıyor. kullandığım programda 3dsmax aynı dosyayla farklı bilgisayarlarda çok rahat render alabiliyorum. sorunun bilgisayarda olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu konuyu nasıl çözebilirim lütfen yardımcı olun. 

Murat Güngör

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Pc hocası üyesiyim sadece.

kendimce bir tahminde bulunarak yardımcı olmak isterim. İlk önce ram slotlarının yerini değiştirip bir deneme yapmanı (gerekirse sadece 8 gb ram takıp ) tavsiye ederim. Yine aynı problemi yaşarsan eğer yazılımsal olma ihtimali de var.

KS

Emirhan' Tetik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Murat Güngör' Alıntı:

kendimce bir tahminde bulunarak yardımcı olmak isterim. İlk önce ram slotlarının  yerini değiştirip bir deneme yapmanı (gerekirse sadece 8 gb ram takıp ) tavsiye ederim. Yine aynı problemi yaşarsan eğer yazılımsal olma ihtimali de var.

Teşekkür ederim ilginiz için öncelikle, deneyeceğim umarım olur :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Emirhan'] [quote="Murat Güngör' Alıntı:

kendimce bir tahminde bulunarak yardımcı olmak isterim. İlk önce ram slotlarının  yerini değiştirip bir deneme yapmanı (gerekirse sadece 8 gb ram takıp ) tavsiye ederim. Yine aynı problemi yaşarsan eğer yazılımsal olma ihtimali de var.

Teşekkür ederim ilginiz için öncelikle, deneyeceğim umarım olur :)
[/quote]
silgi ilede hafifçe silin takmadan önce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bende 3D Modelleme eğitimi aldım ve işim bu sorunun nedeni sistemsel bir sorun olabilir ama eğer V-Ray kullanıyor isen Render ayarlarından Kullanılacak Ram miktarı ayarı yapabiliyorsun diğer Render motorlarında varmı bu ayar bilmiyorum. Sistem boştayken boştaki Ram miktarın ney buna bak ve 3Ds Max Ram kullanımı ayarlarını boştaki Ram mikranın 1 GB Eksiğini ver mesela 16 GB Ram'in var RAM mikratın 16384 MB olarak tanınır sistem boşta iken diyeli 3 GB RAM kullanıyor 3072 MB eder 16384-3072 = 13276 yani 13 GB sen 12 GB olarak ayarla 3Ds Max Ram miktarını buda 12288 MB olarak girersen 3Ds Max Sahnede ve Render aşamasında 12 GB tan fazla RAM kullanmaz sorun çözülebilir böyle eğer çözülmez ise belirtirsin bir kaç sistem ayarı var anlatırım.

KS

Emirhan' Tetik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur Gözaydın' Alıntı:
Bende 3D Modelleme eğitimi aldım ve işim bu sorunun nedeni sistemsel bir sorun olabilir ama eğer V-Ray kullanıyor isen Render ayarlarından Kullanılacak Ram miktarı ayarı yapabiliyorsun diğer Render motorlarında varmı bu ayar bilmiyorum. Sistem boştayken boştaki Ram miktarın ney buna bak ve 3Ds Max Ram kullanımı ayarlarını boştaki Ram mikranın 1 GB Eksiğini ver mesela 16 GB Ram'in var RAM mikratın 16384 MB olarak tanınır sistem boşta iken diyeli 3 GB RAM kullanıyor 3072 MB eder 16384-3072 = 13276 yani 13 GB sen 12 GB olarak ayarla 3Ds Max Ram miktarını buda 12288 MB olarak girersen 3Ds Max Sahnede ve Render aşamasında 12 GB tan fazla RAM kullanmaz sorun çözülebilir böyle eğer çözülmez ise belirtirsin bir kaç sistem ayarı var anlatırım.

dediğiniz ayarları denedim ama sorunu çözemedim bilgisayardan mı emin olmak için bugün 2014 sürümünü d sürücüsüne yükledim onda render aldım hiç bir sorun yaşamadım. bilemedim yani c sürücüsü 120 gb ssd orada max 2017 sürümü var neden böyle yapıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emirhan'] [quote="Uğur Gözaydın' Alıntı:

dediğiniz ayarları denedim ama sorunu çözemedim bilgisayardan mı emin olmak için bugün 2014 sürümünü d sürücüsüne yükledim onda render aldım hiç bir sorun yaşamadım. bilemedim yani c sürücüsü 120 gb ssd orada max 2017 sürümü var neden böyle yapıyor
[/quote]

"Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem" buradan "Ayarları değiştir" 'e tıkla "Gelişme" sekmesinde "Performans" bölümünde "Ayarlar" 'a tıkla ve açılan pencerede tekrar "Gelişmiş" sekmesine tıkla ve "Sanal Bellek" bölümünde "Değiştir" 'e tıkla ve en üstte bir "Tik" yeri olacak o "Tik" 'i işaretini kaldır ve "C" diskine tıkla ve aşağıdan "Sistem yönetimli boyut" seçili olsun diğer HDD ler için "Disk belleği dosyası yok" seçili olsun. Bu neden oluyor olabilir diye düşündüm bir dene çözülmez ise başka şeyler deneriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri