Comnet Dsl Işığı Yanmıyor

th3vliyaoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba , x bir firmadan internete gelen zamdan dolayı ön ödemeli uygun fiyatlı diyerek Comnet firmasına bu gün geçtim. Gönderdikleri modem şifre bilgilerini girip internete vDsl olarak bağlantımı yaptım. Hız testi yaptığım zaman 15 mbps upload yerine 10 aldığımı görünce bunu firmaya bildirdim. Bildirmez olaydım. Bundan sonra internetim gitti DLS ışığı yanmıyor. Firma da bana yardımcı olmuyor. 90 gün içinde değiştiremiyormuşum ISSyi o yüzden ne yapmam lazım ? İnternetimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum . Kablo bağlantılarım da tam hattıma sinyal gelmiyor :(
Sizce ne gibi bir yol izlemeliyim?

Ekli dosyalar

• Opera Anlık Görüntü_2023-08-09_182246_www.comnet.com.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2023-08-09_182246_www.comnet.com.tr.png
    73.5 KB · Görüntüleme: 18
  • Opera Anlık Görüntü_2023-08-09_182127_www.comnet.com.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2023-08-09_182127_www.comnet.com.tr.png
    64.7 KB · Görüntüleme: 18
  • Opera Anlık Görüntü_2023-08-09_181122_cdn.discordapp.com.png
    Opera Anlık Görüntü_2023-08-09_181122_cdn.discordapp.com.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 18

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Dsl ışığı yanmıyorsa saha dolabınla sizin aranızda bir bağlantı yoktur. comnet ten yerinde destek isteyebilirsiniz.

KS

th3vliyaoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dsl ışığı yanmıyorsa saha dolabınla sizin aranızda bir bağlantı yoktur. comnet ten yerinde destek isteyebilirsiniz.
Arıza kaydı için para talep ediyolar benlik bi sorun olmadığını düşünüyorum. Bu güne kadar internetim vardı şimdi neden yok neden hattıma sinyal gelmiyor :(

1691597417172.png

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Arıza kaydı için para talep ediyolar benlik bi sorun olmadığını düşünüyorum. Bu güne kadar internetim vardı şimdi neden yok neden hattıma sinyal gelmiyor :(

Ekli dosyayı görüntüle 25562
Saha dolabında ki porttan size kadar olan kısımda sorun olabilir. Türk telekom arıza tespit ücretlerine çok zam yaptı. yakın zamanda çoğu iss istemeye başlar.

Geçiş yaptıysanız portunuz ve ankastre bağlantınız değişmiyor. fakat iptal edip yeni kurulum yaptıysanız bozuk porta takılma gibi ihtimaller olabilir. olay comnetlik değil aslında arızaya bakan türk telekomda

KS

th3vliyaoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Saha dolabında ki porttan size kadar olan kısımda sorun olabilir. Türk telekom arıza tespit ücretlerine çok zam yaptı. yakın zamanda çoğu iss istemeye başlar.

Geçiş yaptıysanız portunuz ve ankastre bağlantınız değişmiyor. fakat iptal edip yeni kurulum yaptıysanız bozuk porta takılma gibi ihtimaller olabilir. olay comnetlik değil aslında arızaya bakan türk telekomda
Bu gün eski firma onay veriyor musunuz diye aradı onay verdim öyle geçiş yaptım. Modem bilgisi girdim internetim geldi sorun yoktu aslında port değişimi olmadı. Adamlara 15 upload neden alamıyorum diye destek talebi açtım sonra internetim kesildi :(

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
15 upload meselesi türk telekom tarafından santral vasıtasıyla yapılan bir şeydi. mevcut firmanızda nms hız profilini güncelleseydiniz geri 8 e düşecekti örnekleri çok.

Türk telekom upload hızlarını şuan için 10 Mbps yaptı bazı kişilerin uplaod hızı 15 ten 10 a düştü bazılarının 8 den 10 a yükseldi.

Geçişlerde normal koşulda port değişimi veya başka bir şey yapılmıyor. var olan mevcut hattınız ile hizmet alıyorsunuz karşı komşunuzun veya yan binalarda interneti giden vs var mı ?

KS

th3vliyaoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
15 upload meselesi türk telekom tarafından santral vasıtasıyla yapılan bir şeydi. mevcut firmanızda nms hız profilini güncelleseydiniz geri 8 e düşecekti örnekleri çok.

Türk telekom upload hızlarını şuan için 10 Mbps yaptı bazı kişilerin uplaod hızı 15 ten 10 a düştü bazılarının 8 den 10 a yükseldi.

Geçişlerde normal koşulda port değişimi veya başka bir şey yapılmıyor. var olan mevcut hattınız ile hizmet alıyorsunuz karşı komşunuzun veya yan binalarda interneti giden vs var mı ?
Komşuları hiç bilmiyorum ama şöyle bişey dsl ışığı 1-2 sn yanıp sönüyor hat arıyor bulamıyor diye yorumladım. Video olarak atabilmem mümkün mü acaba

KS

th3vliyaoglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Youtube'a yükleyebildim foruma video eklenmediği için :(

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
o modemi 5 sene kullandım. dsl bağlantısı kuramıyor. sorun sizin ev içinde de olabilir dış tarafta da maalesef.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri