Cooler Master hyper 212 dual sickleflow

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
evet 159mm olduğuna eminiz malesef :)

senin soğutucu sanırım 157mm dediğin gibi boşluk varsa olur gibi
hatta dün bunu için konu açtım spectrum için bilgisayarcıya gittiğim zaman gt301 için dual oluyor eğer boyları eşit ise dualda olur ama siz diğer arkadaşlarında bir görüşünü alın

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Merhaba, hyper 212 dual sickleflow aldım(kargoda) yükseklik boyutu 159mm, tuf gt301 kasa kullanıyorum cpu soğutucuda max 160mm destekliyor.

Kullanan var mı veya sistem toplama videolarında bu ikiliyi gördünüz mü sorun çıkar mı sizce? hesaba göre 1mm boşluk kalıyor
Aynı soğutucuya sahibim. Kasa MSİ MAG FORGE 112R oda aynı şekilde max 160mm destekliyor ve soğutucu rahatlıkla sığıyor merak etme.

KS

devranandag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Soğutucuyu taktım kasaya tam sığdı 159mm olandan geldi testlerde max 61 falan gördüm.
teşekkürler ilginize

murattamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bende yakın zamanda 13600k alarak işlemcimi upgrade ettim. 90 dereceleri göstermemesi, ağır yük bindiren oyunlarda 85-86 sınırını geçmemesi bana yeteceğinden hava soğutma tercih ettim. Açıkçası sıvı soğutmalardan da pek anlamıyorum. Muhtemelen montajını beceremem. Dolayısıyla biraz araştırıp "Arctic Freezer İ35 A-RGB Intel Uyumlu" kule tipi hava soğutmayı satın aldım. İlk birkaç gün güzeldi. Dead Space ve birkaç farklı oyunda denedim ve 82-83 dereceleri geçmedi. 70'li derecelerde geziyordu ağırlıklı. Biraz daha zorlarsam ne olur diye işlemci katili bf 2042 'de denedim ve gerçekleri gördüm. Oyuna girdikten kısa süre sonra 95 derecelere kadar çıktı. Geri 80 derecelere inse de sık sık 90 derecenin üzerine çıkıp iniyor. Başka bir hava soğutma bakınıyorum ve bu konuda konuşulan Cooler Master Hyper 212 Dual Sickleflow'u düşünüyorum. 13600k için önerir misiniz? Hiç kullanan var mı benzer ayarda bir işlemcide? Az çok anlamışsınızdır beklentim yüksek değil. Overclok falan da anlamam zaten. Özellikle yük bindiren oyunlarda Max 80-84 aralığının üzerini göstermesin bana yeterli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bende yakın zamanda 13600k alarak işlemcimi upgrade ettim. 90 dereceleri göstermemesi, ağır yük bindiren oyunlarda 85-86 sınırını geçmemesi bana yeteceğinden hava soğutma tercih ettim. Açıkçası sıvı soğutmalardan da pek anlamıyorum. Muhtemelen montajını beceremem. Dolayısıyla biraz araştırıp "Arctic Freezer İ35 A-RGB Intel Uyumlu" kule tipi hava soğutmayı satın aldım. İlk birkaç gün güzeldi. Dead Space ve birkaç farklı oyunda denedim ve 82-83 dereceleri geçmedi. 70'li derecelerde geziyordu ağırlıklı. Biraz daha zorlarsam ne olur diye işlemci katili bf 2042 'de denedim ve gerçekleri gördüm. Oyuna girdikten kısa süre sonra 95 derecelere kadar çıktı. Geri 80 derecelere inse de sık sık 90 derecenin üzerine çıkıp iniyor. Başka bir hava soğutma bakınıyorum ve bu konuda konuşulan Cooler Master Hyper 212 Dual Sickleflow'u düşünüyorum. 13600k için önerir misiniz? Hiç kullanan var mı benzer ayarda bir işlemcide? Az çok anlamışsınızdır beklentim yüksek değil. Overclok falan da anlamam zaten. Özellikle yük bindiren oyunlarda Max 80-84 aralığının üzerini göstermesin bana yeterli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Benzer değerler verecektir tavsiyem sıvı soğutmadır. En kötü kendin yapamazsan bir bilgisayarcıya montajını yaptır.

murattamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Benzer değerler verecektir tavsiyem sıvı soğutmadır. En kötü kendin yapamazsan bir bilgisayarcıya montajını yaptır.
Peki hocam şimdi benim pc kasası Thermaltake Core v71 full tower. Dediğin gibi sıvı soğutmaya yönelsem ben sıvı soğutmanın fanlarını ve radyatörünü kasanın neresine monte edebilirim? Aslında sıvı soğutma montajı çok korkutmuyor, ben kasada bu fanları ve radyatörü konumlandıracak yer bulamıyorum. Youtube da bu modele sıvı soğutma montajı yapılan bir video bulamadım. Bu kasanın önünde de üzerinde de kendinden büyük boy fanlar var.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Peki hocam şimdi benim pc kasası Thermaltake Core v71 full tower. Dediğin gibi sıvı soğutmaya yönelsem ben sıvı soğutmanın fanlarını ve radyatörünü kasanın neresine monte edebilirim? Aslında sıvı soğutma montajı çok korkutmuyor, ben kasada bu fanları ve radyatörü konumlandıracak yer bulamıyorum. Youtube da bu modele sıvı soğutma montajı yapılan bir video bulamadım. Bu kasanın önünde de üzerinde de kendinden büyük boy fanlar var.
Hocam kasanın ön ve üst tarafı 420mm ye kadar sıvı soğutma desteği veriyor. Üst kısıma 360mm takarsan iyi olur.

Kasanın kendinde üst kısımda kaç cm lik fan bulunuyor ?

murattamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam kasanın ön ve üst tarafı 420mm ye kadar sıvı soğutma desteği veriyor. Üst kısıma 360mm takarsan iyi olur.

Kasanın kendinde üst kısımda kaç cm lik fan bulunuyor ?
Kasanın resmi web sitesinde şöyle yazmışlar;

COOLING SYSTEMFront (intake) :
200 x 200 x 30 mm Blue LED fan (600~800rpm, 13~15dBA) x 2
Rear (exhaust) :
140 x 140 x 25 mm Turbo fan (1000rpm, 16dBA)
Top (exhaust) :
200 x 200 x 30 mm Blue LED fan (600~800rpm, 13~15dBA)

200 X 200 X 30 mm anladığım kadarıyla.

Radyatör desteği alanında da;

RADIATOR SUPPORTFront:
1 x 120mm or 1 x 240mm or 1 x 360mm
1 x 140mm or 1 x 280mm or 1 x 420mm
Top:
1 x 120mm or 1 x 240mm or 1 x 360mm
1 x 140mm or 1 x 280mm or 1 x 420mm
Rear:
1 x 120mm
Bottom:
1 x 120mm or 1 x 240mm

Üst kısımda 1 X 360 mm radyatör desteği demişler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri